Incidentas gimdymo metu, kurį norėta nuslėpti

Neregėtas įvykis gimdymo metu: gimstantį naujagimį pasitikę medicinos studentai padarė klaidą ir sužalojo berniuko lytinį organą. Tėvai pasipiktinę, kad tokį svarbų momentą gydytojai patikėjo studentams, taip pat tuo, kad incidentą norėta nuo jų nuslėpti.

Gydytoja griauna mitus apie cezario pjūvį
15 klausimų, kuriuos uždavę prieš miegą pagerinsite santykius su vaiku

Tėčiui bei mažylio motinai Zulemai Contreras buvo pasakyta, kad berniukui reikia skubios pagalbos. Operacijos metu chirurgas bandė užglaistyti medicinos studentų atliktą „broką", tačiau tėvams pavyko išsiaiškinti tiesą.

Tėvai pateikė oficialų skundą dėl mažyliui padarytos žalos ir suteikto skausmo. Jie piktinasi, kodėl naujagimį priima ne kvalifikuoti gydytojai, o medicinos studentai. Ligoninės atsakyme teigiama, kad naujagimis yra sveikas, operacija buvo nesunki, be to, tėvai prieš operuojant pasirašė sutikimą, kad ją leidžia atlikti.

Incidentas pasiekė ir Meksikos Socialinės apsaugos ministeriją. Ji patvirtino, kad „remiantis turima informacija, gimusiam naujagimiui pjaunant virkštelę buvo pažeista ir apyvarpė. Tačiau ši klaida operatyviai ištaisyta".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis