Mama su kūdikiu išmesta iš autobuso dėl neįtikėtinos priežasties

Apie tai, kad žindymas viešoje vietoje kartais vis dar susilaukia neigiamos reakcijos, pranešimų pasirodo nuolat. Tačiau pastarasis atvejis susilaukė itin daug visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio.

Kai kūdikis ėmė verkti, mama pradėjo jį žindyti. Tai nutiko viešajojo Hamburgo (Vokietija) transporto autobuse šią savaitę, ketvirtadienį, apie 17 valandą.


Moteris žindė mažylį, nes šis verkė. Tą dieną buvo vasariškas oras, po darbų namo važiuojančių keleivių pilname autobuse galėjo būti tvanku.


Incidentas prasidėjo, kai viena pensinio amžiaus moteris pasiskundė vairuotojui žindančia mamyte. Šis per garsiakalbį paprašė jaunos motinos liautis žindyti arba išlipti, esą toliau jis nevažiuos. Vairuotojas demonstratyviai sustojo ir pareikalavo motinos su kūdikiu išlipti.


Šiek tiek padvejojusi moteris su mažyliu išlipo, nors kiti autobuso keleiviai ją palaikė ir siūlė nepasiduoti. Motinai su kūdikiu išlipus, autobusas nuvažiavo.


Šis neeilinis įvykis sukėlė didžiulę diskusiją žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose ėmė protestuoti įvairios mamų organizacijos bei grupės.


Netrukus po skandalo, miesto viešojo transporto vadovai viešai atsiprašė už netaktišką vairuotoją ir išplatino viešą kreipimąsi, kuriame palaiko kūdikių žindymą. Buvo prižadėta surasti vairuotoją ir "pasikalbėti" su juo, kad panašūs atvejai nepasikartotų.


Viešą žindymą ir jaunų moterų teises palaikė daugelis Vokietijos žindymo, akušerių organizacijų.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis