Drabužius kurianti 3 vaikų mama: ką būtina turėti šį sezoną spintoje

Apie tai, taip pat apie vaikų stilių, tvarką spintoje ir šio sezono „privalu turėti“ sąrašus pakalbinome Domicelės (6 m.), Rapolo ( 3,5 m.) ir Tumo (8 mėn.) mamą, visame pasaulyje garsėjančio prekės ženklo „Mummymoon" kūrėją Ievą Juodelytę (29 m.).

Vaikų spintos filosofija pagal Ievą. Pagal kokias taisykles „formuojate" savo vaikų garderobą?


Mano vaikai patys renkasi garderobą. Norėčiau, kad jie leistų bent kartais šį tą „paformuoti", bet tokie gimė: drabužiai jiems – saviraiškos priemonė. Tai nerodo, kad man viskas labai patinka. Tai rodo, kad jie turi laisvą valią spręsti.

Pavyzdžiui, Rapolas yra labiau klasikos mėgėjas: marškiniai, paprastos kelnės ir sportiniai bateliai, be to, mėgsta spalvas (visiška mamos priešingybė!). Domicelė į drabužius žvelgia labai kūrybiškai. Ji „maišo" viską ir su viskuo. Kol kas tik stebiu ir galiu pasakyti, kad ji neturi kompleksų.


Pavyzdžiui, išsirenka „burbuliuotą" vasarinę palaidinę, ant jos velkasi priešingos spalvos taškuotus marškinėlius, užsitraukia tampres su širdutėmis, o ant viršaus dar užsisega pūstą sijoną. Ant kaklo apsiveja plunksnų šalikėlį - ir į darželį. Kartais nori paprasčiau, bet visada pati. Būna, pasiūlau man gražių derinukų ir net padedu jos spintoje, bet... jie dažniausiai lieka nė nepaliesti.


Ar yra vaikams drabužius kuriantis dizaineris, dėl kurio darbų ir jums sąla širdis?


Turime Lietuvos dizainerių prekės ženklo „Muku" lininę suknelę, ją mėgsta ir pati Domicelė. Bet man įdomesnė užsienio rinka. Tiesą pasakius, Lietuvoje nelabai ir yra tikras dizaineris, kuriantis išskirtinai vaikams.


Fotografės Nendrės


Kaip dažnai atnaujinate vaikų drabužines? Tai vyksta stichiškai, t. y. patiko - nupirkau, ar planuotai?


Drabužius vaikams dažniausiai perka vyras. Nuvažiuoja su jais į kokį prekybos centrą ir leidžia rinktis, kas patinka. Man ranka nekiltų leisti jiems taip improvizuoti, norėtųsi įkišti trigrašį. Aš paprastai sunešu to sezono „Mummymoon" naujienas, o derinukus jie kuria patys. Džiaugiuosi, kad kartais pasirenka ir mano kūrinius!


Akis užkliuvo už gražaus drabužėlio. Kas lems, ar jį pirksite?


Jei audinys natūralus, greičiausiai pirksiu.


Kas, jūsų nuomone, yra svarbiausia kuriant vaiko stilių? O gal... stilius vaikystėje nesvarbus?


Kaip kūrėja turėčiau sakyti, kad svarbus, bet stebėdama savo vaikus suprantu, kad galiu nebent savo pavyzdžiu padėti tą stilių jiems pajausti, susikurti, kažko išmokyti. Tikiu, kad po penkerių metų Domicelei nebesinorės kelių sluoksnių įvairių spalvų drabužių. O dabar turiu džiaugtis, kad ji kuria ir turi nuomonę.


Būtiniausias, nes labai patogus, nes universalus ir t. t. vaikiškas drabužis.


Džinsai berniukams, nes dabar yra labai įvairių ir įdomių. Ir derinti prie džinsų galima viską. O mergaitėms? Auginu mergaitę, kuri mane moko, kad viskas su viskuo dera ir visko reikia.


Asmeninio albumo nuotr.


Ar yra drabužis, apie kurį pati svajojote vaikystėje, bet kažkodėl jo neturėjote, todėl dabar jį turi jūsų vaikai?

Pūstas sijonas. Todėl Domicelė jų turi galybę, tegul atsidžiaugia.


Ką kiekviena mamytė šį pavasarį turėtų nupirkti savo vaikui? Koks yra vadinamasis „must have“ sąrašiukas?


Jeigu mama nenorės, nieko neįsiūlysi. Aš siūlau labiau atsipalaiduoti, nekišti visiems tų pačių lietuviškų ženklų. Man tikrai nuobodu ir neįdomu, kai tėvai, apvilkę vaiką tuo pačiu treningu kaip ir kaimyno vaikas, mano, kad jis dabar jau labai stilingas. Tikiuosi, kada nors „užaugs" Lietuvos tėvai ir gebės apsidairyti plačiau.


Ką patartumėte mamai, kuri kaip tik dabar atidarė vaiko spintos duris ir svarsto, ką nupirkti, ką išmesti, ką su kuo suderinti?


Įvairinkite, keiskite, atsipalaiduokite. Juk jie – vaikai. Jų dar „nespaudžia" kompleksai, todėl tegu pažaidžia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis