Artėjančio savaitgalio renginiai šeimoms

Įsibėgėjant pirmajam pavasario mėnesiui norisi kuo daugiau laiko praleisti su mažaisiais parke, mėgaujantis pirmaisiais šiltesniais saulės spinduliais. O jei užklups lietus ar vėjas bus per daug žvarbus – siūlome apsilankyti nuotaikingame spektaklyje ar nukeliauti į kvapą gniaužiantį cirko artistų pasirodymą.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Nepakartojama, labai gerai pasaulyje žinoma cirko komanda iš Kanados vėl atvyksta į Lietuvą ir žada čia pristatyti jau spėjusią pelnyti daug simpatijų programą - „Cirque du Soleil" - Quidam šou. Šis šou apibūdinamas kaip pats spalvingiausias, „išlipantis" iš fantazijos ribų, kuomet per keletą sekundžių keisis scenos, nuotaikos, personažai, kostiumai, muzika, o akimirką norėsis sustabdyti, nes bus sunku patikėti visu tuo, kas vyksta! Kiekvienas „Cirque du Soleil" pasirodymas - tai lyg maža pasaka. Šį kartą bus pasakojama mergaitės Zojos istorija. Ji, pamiršta užsiėmusių tėvų, leidžiasi į savo vaizduotės kuriamas keliones. Žmonės kalba, jog šis šou šiek tiek primena Alisą stebuklų šalyje. Pasirodymus bus galima išvysti Vilniaus „Siemens" arenoje, kovo 19, 20 ir 21 dienomis.

Mėgstančius šokti kviečiame šeštadienį, kovo 21 d., apsilankyti Vilniaus Menų spaustuvėje, šokio spektaklyje (vaikams iki 3 metų) „Mozaika". Spektaklio kūrėjai iškelia tokius klausimus: „Kaip atrodo mažo vaiko aplinkinis pasaulis? Jis apvalus geltonas ar kampuotas mėlynas? O gal pailgas žalias, tuščiaviduris, bet minkštas?". Į šiuos klausimus bus mėginama atsakyti spektaklio metu. Mažieji žiūrovai tikrai nenuobodžiaus, kadangi judesiai bei visas veiksmas bus kaitaliojamas labai dažnai, o visa tai lydės specialiai šiam spektakliui sukurta muzika, kurią gali suprasti tokio amžiaus vaikai.

Šiek tiek ūgtelėjusius ir jau daug daugiau suprantančius įvairias formas, spalvas ir pasaulį, kviečiame šeštadienį apsilankyti Vilniuje, Valstybiniame jaunimo teatre, spektaklyje „Pingvinai ir kiaušinis". Vaikai turės galimybę stebėti pasakojimą apie du pingvinus, sekti jų pažinties ir net meilės istoriją. Spektaklio režisierė Ramunė Kudzmanaitė sako: „Tėvai vis dar nežino, kaip savo atžaloms pasakyti, iš kur atsiranda vaikai." Ji tikisi, jog šis spektaklis padės atsakyti į daugelį mažųjų užduodamų klausimų ir ragins tėvelius rimtai kalbėtis su savo vaikais apie jų problemas bei atsakyti į visus, net ir nepatogius klausimus.

O jei sekmadienį skirti legendoms? Kovo 22 d. legendiniai Keistuoliai kviečia į legendinio spektaklio „Smaragdo miesto burtininkas" naują pastatymą „Geltonų plytų kelias". Spektaklyje žiūrovus pasitiks naujos spalvos, kiti aktoriai, bet gerai žinomos ir nepamirštamos dainelės, nenuginčijamos tiesos. Kaip sako Keistuoliai - „Svarbiausia - įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose!" O mes visi labai gerai žinome - „Tik svarbu labai norėti, pasistengti ir tikėt."

Sekmadienis Klaipėdoje numatomas šiek tiek šaltokas, tad bus puiki proga apsilankyti operoje vaikams „Makaronų opera". Įspūdingi kostiumai bei scenografija nukels žiūrovus į Makaronų karalystę, kur visi susipažins su Spagečių karaliumi bei karaliene, Lazanija, Ravioliu ir net Vermičelonių mafija! Pasakojime susipins melas ir tiesa, meilė ir išdavystė, karas ir taika. Skambės daug smagios muzikos, dainų, bus daug šokių ir, be abejo, makaronų (renginio organizatorius - Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras)!

Pirmadienį, kovo 23 d., Vilniaus kongresų rūmuose bei antradienį, kovo 24 d., Klaipėdos kultūros centre Žvejų rūmai, vaikai turės galimybę susitikti su populiaraus multi-serialo „SmeŠARiki" herojais. Kroša, Ežiukas, Niusa, Barašas, Kar-Karyčius pakvies visus pasinerti į neįtikėtinų nuotykių pasaulį bei pažinti, kas yra tikroji, didžioji draugystė. Žiūrovai bus neatsiejama spektaklio dalis, kuriame netruks linksmos muzikos, žaidimų, dainų ir šokių.

Renginiai vaikams, spektakliai mamoms, krepšinio ar futbolo rungtynės tėčiams - tiek daug linksmybių visai šeimai vienoje vietoje dar niekada nebuvo! O jas visas galima rasti renginių portale Kur.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis