5 žiemos pramogos, kurias šiuolaikiniai vaikai baigia pamiršti FOTO

Sveikatos specialistai skambina pavojaus varpais – šiuolaikiniai vaikai per mažai būna gryname ore ir per mažai juda. Ypač tai akivaizdu žiemą, kuomet kiemai ištuštėja, ir laisvą laiką nemažai vaikų leidžia namuose - prie televizoriaus ar kompiuterio.

Jūsų dėmesiui – 5 snieguotos žiemos džiaugsmai, kurie džiugindavo dabartinius tėvus, kai jie buvo vaikai. Deja, dabartinė karta juos kone baigia pamiršti.

Kažin, ar buvo daug vaikų, kurie kalėdinių dovanų sąraše įrašė tokius žiemos atributus kaip rogutės ar slidės.

Taigi, kas džiugindavo vaikus anksčiau ir ką galime pasiūlyti šiuolaikiniams mažyliams nuveikti lauke.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Vaikas rėkia ir neklauso tėvų: ką patars psichologė
10 klausimų apie motinystę 1,2 ir 3 vaikų mamoms

1. Senis besmegenis

Tai – žiemos klasika. Statyti senį besmegenį smagu ne tik mažiems vaikams, bet ir jų tėvams. Įprastas senis besmegenis vietoj nosies turi morką, o ant galvos – kibirėlį. Jeigu turite ūpo ir jėgų, galite pastatyti visą senių besmegenių šeimyną – mamą, tėtį ir jų vaikučius.

Jei esate itin originaliai mąstanti šeima, vietoj senio besmegenio galite pabandyti pastatyti sniego kiškį ar meškiuką. Fantazuokite ir kurkite!

2. Sniego mūšis

Žaisti sniego mūšį galima visada – ir kai sniegas lipnus, ir kai jis išvis nelimpa. Taip dar smagiau. Galima pasiskirstyti į komandas, kad būtų daugiau azarto. Nustatykite iš anksto taisykles, pavyzdžiui, kad draudžiama mesti sniego gniūžtę į galvą, kad taikoma tik į kojas arba į nugarą.

Jeigu nenorite žaisti sniego karo tarpusavyje, mėtykite sniego gniūžtes į tam tikrą taikinį, pvz. sieną. Laimi tas, kas taiklesnis.

3. Sniego angelas

Neabejojame, kad jūs žinote, kas yra sniego angelas. O jūsų vaikai? Atsigulus sniege ir ištiesus rankas į viršų, o tada žemyn, pavyksta kontūras, kuris primena angelą su sparnais. Smagi pramoga, kuri jus tikrai pralinksmins.

4. Rogutės

Kada paskutinį kartą vežėte savo vaiką rogutėmis? Padarykite tai artimiausiomis dienomis. Vaikams patinka ši pramoga. Jei manote, kad sėdėdamas jose vaikas sušals, įtieskite į roges kailiuką ar apklotą.

Vida Press

Nuo kalno leistis tinkamiausi plastikiniai padėklai su rankena, skirti leistis nuo kalniukų. Yra ir pripučiamų čiuožynių, tačiau jos ne tokios patvarios, kaip plastikinės.

Vida Press

5. Pėdos atspaudas sniege

Kai šviežiai pasnigta, labai smagu sniege įspausti savo pėdos atspaudą. Mamos paprastai būna didesnis už vaiko, o tėčio – didžiausias iš visų. Šis paprastas žiemiškas džiaugsmas nieko nekainuoja, bet dovanoja daug smagių akimirkų. O gal pavyks gražiai pripėduoti visą prisnigtą plotą? O gal žingsniuodami "parašysite" sniege kokį žodį ar "nupiešite" figūrą?

Vida Press

Smagių akimirkų su vaikais žaidžiant lauke žiemą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis