Kalėdinės dovanos, kurios nieko nekainuoja

Ar pastebėjote, kad artėjant Kalėdoms padaugėja įvairiausių žaislų reklamų? Tačiau psichologai sako, kad vaikams nerūpi, kiek kainavo dovana. Kartais paprasčiausia vaiko itin mėgiamos spalvos lėkštutė gali būti geresnė dovana nei brangi lėlė.

Siūlome išbandyti kelias idėjas šioms Kalėdoms, kaip nudžiuginti savo vaikus ir neišleisti daug pinigų. Svarbiausia pasitelkti vaizduotę, savo gabumus ir paaukoti kelis vakarus. Be to, taip galėsite savo vaikus nudžiuginti ne viena, o net keliomis dovanomis.

Žaislas iš skiaučių pagal vaiko piešinį

Visuose namuose galima rasti audinio skiaučių arba jau nedėvimų drabužių (suplyšę džinsai, dėmėta palaidinė ar nutįsęs megztinis). Jie gali tapti nuostabia lėle arba žaislas pagal vaiko piešinį. Beje, tokia paslauga jau atnešė sėkmę ir nemažai pinigų keliems apsukriems verslininkams. Tačiau mama gali pasiūti ne ką prastesnį žaisliuką.

Išsamią instrukciją, kaip tai padaryti, rasite čia:
Brangesnė už milijoną rankų darbo dovana

Kartoninis lėlės namas ar piratų laivas

Instrukcijų, kaip pagaminti iš storo kartono laivą ar lėlių namelį galima rasti internete. Tačiau tai visai nebūtina, pasitelkus šiek tiek fantazijos ir konstravimo žinių galima suręsti visai neblogų kartoninių žaislų. Aišku, tam prireiks ne vieno vakaro ir kantrybės. Dekoruoti galima dažais, iškarpomis iš žurnalų, po remonto atlikusiais tapetais ar audinių skiautėmis. Jei rūmams, laivui ar fermai sukonstruoti neturite laiko, pagaminkite kartoninių lėlių: princesių, fėjų, piratų, karžygių ar policininkų.

"Tavo vaiko" portale šiuo metu vyksta nuotraukų konkursas, kuriame galima laimėti kartotinių namų vaikams:
Konkursas "Laukiame Kalėdų"

Valgomi žaidimai

Kepant sausainius vietoj įprastų eglučių ar žvaigždučių išpjaukite plaštakos dydžio stačiakampį. Peiliu jį supjaustykite į kelias dalis trikampiais, stačiakampiais arba nevienodomis formomis. Iškepus atskiras dalis vėl sudėkite į stačiakampį ir spalvotu glaistu nupieškite piešinį: eglutę, elniuką, namelį ar zuikį. Vaikui dovanokite sumaišytas daleles – bus valgoma dėlionė.

Dar viena šauni valgomos dovanos idėja:
Beatos Nicholson patarimai, kaip išsikepti imbierinį kalėdinį namelį

Pasakų knyga apie vaiką

Jei trūksta fantazijos, pasaka pasiskolinkite - svarbiausia, kad nebūtų vaikui gerai žinoma. Knygos pagrindu gali tapti paprasčiausias piešimo sąsiuvinis (tik perkirpkite per pusę, kad būtų įprastos knygos formos). Tegul pasakos herojus būna pavadintas jūsų vaiko vardus, o iliustracijose įklijuotas iškirptas veidas iš nuotraukos.

Superherojaus kostiumas

Itin gabioms mamoms bus nesunku iš senų drabužių pasiūti superherojaus ar fėjos kostiumą. Jei su siuvimo mašina nedraugaujate ar jos neturite, pakaks pasiūti tik tam tikrus superherojaus atributus - kaukė (akių raištį) ir apsiaustą.

Siurprizų lenta

Šis žaislas patiks patiems mažiausiems – vaikučiams, kurie pradeda domėtis pasauliu ir jau gali sėdėti. Ant medžio plokštės pritvirtinkite kabliukų, užtrauktuką, durų skląstį, kilpučių. Svarbiausia, kad detalės lengvai nenusiimtų ir nebūtų smulkių dalių, kurias vaikutis galėtų praryti.

Fėjos arba burtininko lazdelė

Nėra nė vieno vaiko, kuris kada nors nebūtų norėjęs turėti stebuklingų galių. Išpildykite jo norą su paprasčiausiomis kiniškomis valgymo lazdelėmis. Tokią lazdelę nudažykite, galite apvynioti viela, priklijuoti blizgučių, plunksnų ar varpelį. Be to, šiai dovanai padaryti užtruksite vos vieną vakarą.

Naminis plastilinas

Lipdyti plastilinu mėgsta daugelis vaikų. Namuose pagamintas plastilinas bus tikrai saugus, o laikydami jį sandariuose indeliuose arba plastikiniame maišelyje šaldytuve, turėsite jo ilgesniam laikui.

Dviejų vaikų mamos Alvilės parengta publikacija apie naminį plastiliną:
Namuose gaminame plastiliną: greitai ir lengvai

Dėmesys ir laikas, skirtas vaikui

Taip, tai brangiausia dovana, kokią tik galite įteikti vaikui. Ji nekainuoja nė cento, tačiau jūsų vaikui yra tokia svarbi, kad jos jis nepamirš labai ilgai.

Nepamirškite, kad labiau negu skanių patiekalų ar brangių dovanų jūsų vaikui reikia asmeninio jūsų dėmesio. Jei turite kelis vaikus, skirkite jo kiekvienam individualiai. Pabūkite per šventes visi drauge. Dovanokite vieni kitiems savo laiką, dėmesį, savo meilę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis