Žuvies patiekalas, kurį valgo net neapkenčiantys žuvies

Apie šiltus vaikų ir greito maisto santykius daug pasakoti nereikia - kartais man atrodo, kad mažuose žmogiukuose veikia specialūs detektoriai, užuodžiantys nesveikiausią maistą ir įjungiantys nenutildomą signalizaciją: „noriu noriu noriu noriu". Mėsainiai, čipsai, bulvytės fri, limonadas ir kiti draudžiami vaisiai...

Naminiai žuvų piršteliai - 2 būdai kaip pasigaminti

Žuvų piršteliai irgi darniai įsilieja į šią kompaniją - juos kremta net mano Vilius, kuris visai žuvies nevalgo po to, kai būdamas ketverių, filme „Balkonas" pamatė kaip Emilija užspringsta ašaka (bet filmas vis tiek puikus ir mes jį dažnai su Viliuku žiūrime).

Tačiau žuvų piršteliai, kaip ir dauguma greito maisto patiekalų, gali tapti visai geru dalyku, jei paruošime patys - juk visada žinosime, ką ir kaip įdėjome. Naminiai žuvų piršteliai ir vaikų gimtadienyje gali būti patiekti kaip karštas patiekalas ar šaltas užkandis - tik būtinai, būtinai padarykite tą privalomą traškią plutelę iš džiūvėsėlių, nes ji ir yra visas skanumas, tai, dėl ko net ir didžiausi žuvų nemėgėjai, neatsisakys sukrimsti vieno kito pirštelio.

Naminius žuvų pirštelius galima paruošti dviem būdais - džiūvėsėliuose apkepti žuvų filė, arba sumaltą jos faršą. Pirmuoju būdu - darbo mažiau, tačiau būtina kokybiška filė, antruoju - mažiau jaučiasi „žuviškumas" ir jis gali būti priimtinesnis nemėgstantiems žuvies, nuo jo ir pradėsime:

30 nedidelių pirštelių reikia:

600 g žuvų filė,

1 kiaušinio,

1 mažo svogūno,

2 riekių baltos duonos,

50 ml pieno,

1/2 stiklinės džiūvėsėlių,

druskos, pipirų,1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių,

aliejaus.

Plutelei:

2 kiaušinių,

2 šaukštų vandens,

1/2 stiklinės miltų,

1 stiklinės džiūvėsėlių,

kelių riekelių citrinos.

Gaminame naminius žuvų pirštelius iš maltos žuvies:

1. Pasiruošiame produktus plutelei: dubenyje išplakame 2 kiaušinius su 2 šaukštais vandens. Į lėkštę suberiame stiklinę džiūvėsėlių, į kitą lėkštę - miltus.

2. Baltos duonos riekeles pamerkiame piene. Ant mažos ugnies keptuvėje apie 10 min. pakepiname labai smulkiai pjaustytą svogūną.

3. Žuvies filė ir išmirkytas baltos duonos riekeles sumalame, dedame kepintą svogūną, įmušame kiaušinį, beriame 1/2 stiklinės džiūvėsėlių, druską, pipirus, čiobrelius ir gerai išmaišome.

4. Iš gautos masės formuojame piršto ilgumo lazdeles ir jas suplojame. Apvoliojame lazdeles miltuose, tada kiaušinių ir vandens plakinyje, o tada džiūvėsėliuose. Dedame į lėkštę ir paliekame šaldytuve pusvalandžiui, kad plutelė sutvirtėtų.

5. Kepame gerai įkaitintame aliejuje, apversdami, kol abi pusės gražiai paruduoja. Iškeptus sudedame ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Apšlakstome citrinos sultimis ir patiekiame su padažu.

14 nedidelių pirštelių:

500 g žuvų filė,

druskos, pipirų, 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių.

Plutelei:

1 kiaušinio,

1 šaukšto vandens,

1/4 stiklinės miltų,

1/2 stiklinės džiūvėsėlių,

kelių riekelių citrinos.

Gaminame naminius žuvų pirštelius iš žuvų filė:

1. Pasiruošiame produktus plutelei: dubenyje išplakame 1 kiaušinį su 1 šaukštu vandens. Į lėkštę suberiame džiūvėsėlius, į kitą lėkštę - miltus.

2. Žuvų filė supjaustome piršto ilgumo, 3 cm pločio gabalėliais, apibarstome druska, pipirais ir čiobreliais, apvoliojame miltuose, po to kiaušinio ir vandens plakinyje, po to džiūvesėliuose. Dedame į lėkštę ir paliekame šaldytuve pusvalandžiui, kad plutelė sutvirtėtų.

3. Kepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Iškeptus sudedame ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių. Apšlakstome citrinos sultimis ir patiekiame su padažu.

Naminių žuvų pirštelių padažui sumaišome 125 ml natūralaus jogurto su 2 šaukštais riebios grietinės, įberiame druskos, pipirų, krapų, įpilame šaukštelį citrinos sulčių, išmaišome.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis