Steigiamas darželis, kokio Lietuvoje dar nebuvo

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) nusprendė vis daugiau investuoti į pedagogų rengimo kokybę, ir kurti inovatyvią studijų infrastruktūrą. Siekiant šio tikslo 2015 m. pradžioje duris atvers universitetinis vaikų darželis „Mažųjų akademija". Jis teiks ne tik vaikų priežiūros ir jų ugdymo paslaugas, tačiau ir veiks kaip vaikų ugdymo tyrimų, inovacijų kūrimo ir įgyvendinimo laboratorija. Universitetinis vaikų darželis bus kuriamas ir vystomas kaip šiuolaikiška studentų praktikų bazė.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, 5 įrodymai, kaip mamos skiriasi nuo moterų "nemamų"
12 berniukų auginanti šeima vėl laukiasi: kas gims šįkart?

Įsteigtas universiteto vaikų darželis sudarys galimybes LEU mokslininkams ir dėstytojams kurti ir vaikų darželyje praktiškai įgyvendinti moksliškai pagrįstas, modernias vaikų ugdymo ir ugdymosi inovacijas, sukuriančias sąlygas vaikams plėtoti savo gabumus, ugdytis tiek realiose, tiek ir virtualiose erdvėse. Tuo pačiu planuojama organizuoti mokymus bei konsultacijas visoms Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigoms, padedant perimti pažangiausias vaikų ugdymo idėjas ir technologijas bei didinti šalies ikimokyklinio ugdymo kokybę.

Universitetinio vaikų darželio įsteigimas sudaro galimybes tobulinti ir kurti naujus ikimokyklinio ugdymo pedagogų (o taip pat specialiųjų pedagogų, muzikos, dailės, teatro, socialinių pedagogų ir kt.) rengimo modelius, orientuotus į vaikų ugdymosi ateities kokybę. Įsteigus universitetinį darželį studentams užtikrinamas mokymasis darbo vietoje, siejant teoriją ir praktiką, patys studentai mokysis kurti ir įgyvendinti vaikų ugdymosi naujoves.

Įsteigus universitetinį vaikų darželį atsiveria didesnės galimybės bendriems projektams su užsienio universitetais, kurių daugelis turi ir universitetinius darželius, ir universitetines mokyklas. LEU dėstytojai ir studentai su užsienio mokslininkais planuoja atlikti užsienio ir mūsų šalies universitetų pedagogų rengimo ir studijavimo metodų lyginamuosius tyrimus. „Taigi šis universitetinis darželis pirmiausia reikalingas patiems studentams, jų profesinio pasirengimo kokybei", - sako LEU UMF dekanė Ona Monkevičienė.

2014 m. lapkričio 21-23 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo" vyksiančioje mokyklų įrangos ir mokymo priemonių parodoje „Mokykla 2014", Lietuvos edukologijos universiteto stende, lapkričio 21 d. (penktadienį) 12 val. bus pristatomas LEU vaikų darželis „Mažųjų akademija".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis