Savaitgalio renginiai šeimoms su vaikais

Kai oras šąla, sugalvoti, kaip smagiai ir turiningai praleisti laiką su visa šeima, darosi sudėtingiau: po ilgų pasivaikščiojimų neretai tenka ieškoti vaistų nuo peršalimo, o apie mintis apie iškylą dažniausiai paliekame ateinančiam pavasariui. Tačiau lauko temperatūrai vėstant, smagių bei įdomių renginių temperatūra kaista, taigi, šildytis drauge su visa šeima kviečiame teatrų, koncertų bei cirko artistų numerių apsuptyje!

Koncertas Ateities vardai" jau ketvirtadienį tiek jaunuosius žiūrovus, tiek jų tėvus, suburs tam, kad rimta ir laiko patikrinta muzika suskambėtų jaunų, tačiau talentingų muzikantų rankose. Suaugusieji čia galės grožėtis kompozitorių M. K. Čiurlionio, M. Ravel, F. Liszt ir kitų kūriniais, o mažieji - pažvelgti į šį žanrą iš arčiau. Juk šitaip spalvingai ir profesionaliai bendraamžių atliekama muzika atrodo kur kas artimesnė (renginio organizatorius - „Klasika LT").

Į Smaragdo miestą vedantis kelias - kupinas nuotykių ir pavojų. Spalio 25-ąją smalsūs, drąsūs, nebijantys raganų ir burtininkų vaikai ir jų tėveliai kviečiami drauge su mergaite Doroti bei sutiktais naujaisiais draugais keliauti Geltonų Plytų keliu į „svajonių miestą, kur smaragdai žėri". Keliaukite ir išpildykite savo svajones ir troškimus drauge su „Keistuolių" teatro aktoriais spektaklyje „Geltonų plytų kelias" (renginio organizatorius - „Keistuolių" teatras)!

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai - aš" skelbia, kad muzika neturi amžiaus cenzo. Ypač, kai tai - bardų muzika. Jo organizatoriai parengė staigmeną - koncertą, skirtą visai šeimai Bardai vaikams" . Muzikos garsus skleis svečiai iš Latvijos ir Vokietijos, o taip pat ir mūsų kraštiečiai. Šeštadienio vidurdienio susitikimą ves lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilionienė, taigi, pasiruoškite netikėtumams, kurių dėka veiklos netrūks nei mažiesiems, nei didiesiems (renginio organizatorius - Vilniaus mokytojų namai).

Spektaklyje „Mamulė Mū" pasakojama apie labai skirtingų būtybių bičiulystę, kuri, iš pirmo žvilgsnio, nė neįmanoma. Kaip kurti ir išsaugoti draugystę, kaip siekti svajonės ir nepasiduoti pusiaukelėje - yra tai, ką svarbu suprasti mažiesiems žiūrovams, o kartais - prisiminti ir vyresniems. Siužeto liniją spalio 26-ąją lydės muzika, nuotaikingos dainos bei linksmi veikėjų nuotykiai (renginio organizatorius - „Keistuolių" teatras).

Tikriausiai ne vienam knieti į tos kone mistinės ir paslaptingos vietos - teatro užkulisius pažvelgti išarčiau, todėl turime gerą naujieną! Valstybinio jaunimo teatro aktorė Aušra Pukelytė sukūrė spektaklį, pavadinimu Ekskursija į teatro vidų", skirtą supažindinti vaikus ir jaunimą su vidine ir nematoma teatro dalimi. Jau antradienį Jūsų laukia kelionė į grimo ir persirengimo kambarius, siuvyklą, kostiumų sandėlį, milžiniškas dekoracijų laikymo patalpas. Bevaikštinėdami sutiksite įvairių spektaklių personažų, o teatro grimerių dėka bus galima patiems pasiversti kokiu nors personažu ar pasimatuoti įmantrius kostiumus. Viską vainikuos Aušros Pukelytės vaidinama pasaka apie išmintingąją princesę, kurios metu galima pamatyti visas spektaklių metu naudojamas technines įmantrybes ( renginio organizatorius - Valstybinis jaunimo teatras).

Spektakliai vaikams visuomet patraukia savo spalvingumu ir išradingumu, tačiau svetainėje http://kur.delfi.lt/ galite rasti įvairaus tipo renginių - belieka tik nuspręsti, ko norite - kultūros dozės, popietės su šeima ar siautulingo vakarėlio naktiniame mieste - dabar atrasti sau tinkamiausią renginį renginį lengviau!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis