14 pasiūlymų, ką su šeima nuveikti šį savaitgalį

Savaitgalio renginių apžvalga jau tapo tradicine mūsų portale. Kviečiame skaityti ir planuoti savo šeimos laisvalaikį. O jeigu žinote daugiau smagių renginių, kur laukiamos šeimos su vaikais, parašykite mums el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Vilnius

Rugsėjo 13 d. 13 - 14.30 val. Vilniaus Akropolyje, aikštėje prie Ledo Arenos įėjimo vyks susitikimas su garsiuoju korespondentu Gustavu. Vos daugiau kaip po mėnesio Lietuvos kino teatrus pasieks pirmasis lietuviškas vaidybinis animacinis filmas „Gustavo nuotykiai". Artėjant šiam džiaugsmingam įvykiui, pagrindinis filmo herojus, iš televizijos laidos „Gustavo enciklopedija" puikiai pažįstamas korespondentas Gustavas ir jo pagalbininkai nutarė susitikti su gerbėjais akis į akį.

TAIP PAT SKAITYKITE:
JAUTRU: tėtis kasdien fotografavo savo 570 g dukrytės kovą už gyvenimą
51-erių metų verslininkė laukiasi antro vaiko

Vaikus bei smalsumo ir išradingumo neišbarsčiusius tėvelius „Gustavo nuotykių" kolektyvas kviečia susitikti didžiuosiuose Lietuvos miestuose - Vilniuje, Kaune, Šiauliuose bei Klaipėdoje.


"Tauras Films" nuotr.

Vaikai galės išmokti naujovių ir laimėti nuotaikingus prizus tikrindami savo žinias, o tėveliai ir seneliai nesnaus talkindami vaikams komandinėse rungtyse. „Gustavo nuotykių" renginių vieta ir laikas: rugsėjo 20 d. 13 - 14.30 val. Kauno Akropolyje, trečiajame aukšte šalia „Žaislų planetos"; rugsėjo 27 d. 13 - 14.30 val. Šiaulių Akropolyje, antrajame aukšte šalia restorano „CanCan pizza"; spalio 4 d. 13 - 14.30 val. Klaipėdos Akropolyje, pirmajame aukšte prie parduotuvės „Zara".


"Tauras Films" nuotr.

Vilnius, Panevėžys

Rugsėjo 10-14 d. Vilniuje ir Panevėžio rajone vyks tarptautinis instrumentinio folkloro festivalis „Griežynė", kurį rengia Lietuvos liaudies kultūros centras. Festivalio programoje - ne tik koncertai, bet ir instrumentų, muzikantų fotografijų, parodos. Apsilankiusieji renginiuose galės pamatyti, kaip gimsta muzikos instrumentai nagingo meistro rankose, pasimokyti airiškų šokių ar paklausyti energingų Latgalos regiono dainų. Rugsėjo 12 d. Vilniaus Mokytojų namuose vyks Didysis „Griežynės" koncertas. Festivalio dalyviai demonstruos gražiausius savo repertuaro kūrinius, klausytojams tai puiki proga išgirsti ir pamatyti visus muzikantus drauge. Be to, didžiajame koncerte, kaip ir visuomet, bus ir malonių staigmenų. Rugsėjo 13 - 14 d. festivalio dalyviai svečiuosis Panevėžio rajone. Žiūrovai visuose renginiuose galės lankytis nemokamai. Festivalis „Griežynė" - seniausias šio žanro renginys Baltijos rytiniame regione, rengiamas kas dvejus metus.

Vilnius

Rugsėjo 13 d. 15 val. VU Botanikos sode (Kairėnų g. 43) vyks Žemės ir aplinkos meno parodos „Déjà vu". Nuo 2003 metų VU Botanikos sode, Kairėnuose, vykdomas unikalus ir kol kas vienintelis Lietuvoje, žemės meno projektas "Gamta ir Menas". Kiekvienais metais - rugsėjo mėnesį, čia rengiamos parodos, kurių tikslas vystyti dialogą tarp meno, menininko, žiūrovo ir gamtos, suteikti galimybę įvairių sričių menininkams (tapytojams, keramikams, tekstilininkams, fotografams, skulptoriams, floristams ir t. t.) pristatyti savo darbus šiek tiek netradicinėje, gamtinėje aplinkoje. Tradiciškai, tik parodos atidarymo metu, 15 val., vyks organizuota ekskursija, kurios metu autoriai pristatys savo darbus. Atidarymo metu įėjimas į sodą nemokamas. Parodą galima pamatyti iki š.m. spalio 31 d. (dėl nepalankių oro sąlygų, kai kurie darbai gali ir anksčiau sunykti).


Organizatorių nuotraukoje - I.Kostinos darbo akimirka

Vilnius

Rugsėjo 14 dieną (sekmadienį), prie Odminių/Gedimino pr. kampo 13 val. vyks „Unicef vaikų bėgimas". Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus. Distancija: 500 metrų, dalyvauti gali visi vaikai nuo 2 iki 12 metų amžiaus. Reikalinga registracija.

Vilnius

Nuotaikingų filmų apie sumanius detektyvus daugelis matė ne vieną. Tačiau tikrai nedaugeliui teko susitikti su privačiu sekliu gyvai. Kaip jis atrodo? Kokius triukus naudoja savo darbe? Ką gali pasakyti apie žmogų vos tik jį pamatęs? Visa tai ir daugiau vaikai išsiaiškins šį savaitgalį „Karlsono kine". Šeštadienio popietę 14 val. „Skalvijoje" vaikų laukia intriguojantis susitikimas su tikru sekliu. Po jo vyks filmo premjera - detektyvas visai šeimai „Nono, berniukas Zigzagiukas" (Nono, het Zigzag Kind, rež. Vincentas Balas, 2012). Tai tas retas filmas vaikams, kuriame dera nuotykių dvasia ir šeimos vertybės.


Ištrauka iš filmo "Nono, berniukas Zigzagiukas"

Vilnius

Rugsėjo 14 dieną 12:45 Vilniaus Katedros aikštėje, Vilniaus maratono metu vyks bėgimas „Už laimėtą gyvybę". 1 km distanciją kviečiami įveikti visi. Bėgimas skiriamas kilniam tikslui - už kūdikius, kurie gimsta gerokai per anksti ir yra priversti kovoti už savo gyvenimą! Anksčiau laiko gimęs kūdikis yra toks, kuris gimsta 22-36 savaitę, kuomet įprastai nėštumas trunka 40 savaičių. Lietuvoje kasmet gimsta apie 2000 tokių naujagimių, o pasaulyje šis skaičius viršija 15 mln.


Vilniaus maratone vyks simbolinis bėgimas už neišnešiotukus. Organizatorių nuotr.

Vilnius

Rugsėjo 12-14 d., penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, Nacionalinė dailės galerija (NDG) kviečia lankytojus į išskirtinę programą, uždarant parodas „Mindaugas Navakas. Šlovė buvo ranka pasiekiama" ir „Istorijų pasakojimas". Galerijos bilietas kainuos tik 1 Lt, vyks nemokamos ekskursijos po parodas ir edukaciniai užsiėmimai. Šeštadienį, rugsėjo 13 d. 11 val. vyks edukacinis užsiėmimas šeimoms M. Navako parodoje - bus paišoma, karpoma, konstruojama naudojantis užduočių skrajutėmis. Renginiai nemokami, tačiau į ekskursijas ir edukacinį užsiėmimą šeimoms reikalinga registracija el. p. edukacija@ndg.lt, tel.: (8 5) 219 59 61.

Kaunas

Rugsėjo 14 dieną 13 val. Lietuvos zoologijos sode vyks šventė, kurioje galima daugiau sužinoti apie balinius vėžlius. Vaikų laukia įvairios užduotėlės, per kurias jie galės iš arti susipažinti su baliniu vėžliu, pamatyti kuo jis minta, nulipdyti jų statulėles ir „apgyvendinti" voljere, kuriame vėžliai buvo ruošiami išleidimui į laisvę. Šoks Kauno choreografijos mokyklos šokėjai, bus rodomas filmukas, kaip sekėsi paleisti vėžliukus į gamtą. Baliniai vėžliai, dzūkų taip gražiai vadinami geležinėmis varlėmis, yra labai reta ir saugoma rūšis ne tik Lietuvoje, bet ir visose ES šalyse. Pagrindinė jų nykimo priežastis yra tinkamų buveinių trūkumas, dėl apleistų ir neprižiūrimų žemių, ežerų ir kūdrų. Esant krūmais ir tankia žole apžėlusiems šlaitams, vėžliams nebelieka vietos kur sudėti kiaušinius ir jie renkasi kitas smėlėtas saulės įšildytas vietas. Tai gali būti ir žvyrkelis, ar judrios magistralės šalikelė, kur šie kiaušiniai yra pasmerkti pražūčiai. Per 3 metus išgelbėti 128 vėžliukai, kuriems suteikta galimybė išgyventi. Šiemet liepos pradžioje 101 šių roplių buvo išleista į tas vietas, iš kurių buvo paimti kiaušiniai.

Kaunas

Rugsėjo 14 d. (sekmadienį) 12 val. naujagimių anksčiau laiko susilaukusių tėvų asociacija "Padedu augti" organizuoja eiseną už anksčiau laiko gimusius naujagimius. Eisenos pradžios vieta - Laisvės alėjoje prie Soboro. Eisenos pabaigos vieta: Kauno Rotušė, kurioje iki 15 val. veiks informacinis asociacijos punktas.

Šiauliai

Rugsėjo 13 d. (šeštadienį) visi kviečiami į Šiaulių miesto šventę. Rugsėjo 12 ir 13 dienomis bulvare veiks tautodailės ir amatų mugė. Šventės atidarymas Prisikėlimo aikštėje penktadienį 17 valandą: vėliavos pakėlimas, eisena, motorizuota kolona. 18-23 val. vyks šventinis koncertas.

Šeštadienį 10-19 val. vyks Lietuvos jaunių ir studentų irklavimo čempionatas Talkšos ežere. Prie Kaštonų alėjos 10-19 val. organizuojami robotikos užsiėmimai vaikams. Daug koncertų, renginių ir kitų akcijų vyks visas šventės dienas Šiauliuose.

Šiauliai

Šiaulių dramos teatre rugsėjo 11-13 d. vyksta jubiliejinis renginys iš „Šiaulių dienų 2014“ programos – X-asis tarptautinis vaikų ir jaunimo teatrų festivalis-kūrybinė laboratorija „Baltoji varnelė“. Jame dalyvauja vaikų ir jaunimo teatrai iš Lietuvos, Latvijos ir Slovėnijos. Profesionalaus teatro spektaklį rodo festivalio scenos šeimininkai – Šiaulių dramos teatras dalyviams ir žiūrovams pristato spektaklį „Bela, Bosas ir Bulis“ (rež. Antanas Gluskinas).


Nuotraukoje - ištrauka iš spektaklio "Bela, Bosas ir Bulis"

Per tris dienas Šiaulių dramos teatro scenoje bus suvaidinta 16 spektaklių, kuriuos pristato įvairių mokyklų, gimnazijų, universitetų, kultūros centrų ir moksleivių namų vaikų bei jaunimo teatrai iš Šiaulių, Vilniaus, Kauno, Joniškio, Ignalinos, Raseinių, Šakių, Rygos (Latvija) ir Grosuplje (Slovėnija). Be to, kad kasdien vaidinama po penkis spektaklius, numatytos ir ketverios kūrybinės dirbtuvės, edukaciniai užsiėmimai, improvizacijų vakaras, dalyvavimas miesto šventinėje eisenoje.

Birštonas

Rugsėjo 13-ąją Birštone, paplūdimyje prie III tvenkinio, vyks nemokamas renginys „Pamilk lietuvišką pirtį", kuris pažindins kurorto gyventojus bei svečius su sveika lietuviška pirtimi. Pažintinis renginys prasidės įspūdingu reginiu - virš paplūdimio lis nedideliais gintarais. Jei leis oro sąlygos, 5 kg gintarų bus išbarstyta iš oro baliono. Šventės metu surinkusieji daugiausiai gintarų bus apdovanoti kvietimais į Kaune veikiantį, energijos ir sveikatos teikiantį Gintaro kambarį. Renginio atidarymas - 11 valandą, po kurio vyks masinės vantų rišimo, vanojimo pamokos, viktorina. Vadinamojoje stiklinėje pirtyje pasirodys geriausi vanotojai, keturių iki šiol vykusių Lietuvos vanojimo čempionatų nugalėtojai. Svečiai bus vaišinami gintaro arbata, vyks mankštos ir kiti renginiai.

Panevėžio r.

Rugsėjo 13 dieną Bernatonių kaime Panevėžio rajone vyks šio krašto kulinarinio paveldo  Sūrio šventė! 12-13 val. vyks Panevėžio lėlių vežimo teatro spektaklis vaikams „Pusantros saujos", po jo - „Teatriuko" pasirodymas. Šventė vyks visą dieną iki vėlaus vakaro ir baigsis grupės „Skylė" koncertu. Renginio metu vyks tautodailininkų mugė, tradicinių amatų pristatymai, edukaciniai užsiėmimai, žaidimai ir kitokie linksmi dalykai.

Parsisiųskite Tavovaikas.lt programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis