Šeimos drama: žuvusią dukterį primena anūkė

Šią savaitę, liepos 12 -ąją mažajai Aurorai sukako vieneri metai. Tačiau ši diena ne tik šventė jos šeimoje, tai ir diena, kuri primena lygiai prieš metus įvykusią tragediją.

Kanadietei Josie Ledoux lygiai prieš metus likimas atsiuntė daug išbandymų. 41 -erių metų moteris vieną liepos dieną sužinojo, jog autoavarijoje žuvo jos tada nėščia duktė. Iki gimdymo buvo likę dar trys mėnesiai.

Moteriai medikai niekuo negalėjo padėti, tad ėmėsi gelbėti jos negimusio vaikelio - taip gerokai per anksti pasaulį išvydo mažoji Aurora. Per anksti gimusi mergaitė nesvėrė ir vieno kilogramo, o avarijos metu patirta galvos smegenų trauma buvo pakankamai sunki ir neleido gydytojams žadėti gerų prognozių.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Virgis: po gimdymo nebeatpažįstu savo žmonos. Ką patars psichoterapeutė?
Nuotraukos, kurių nederėtų viešinti socialiniuose tinkluose

Avarijos metu, kurią sukėlė girtas vairuotojas, žuvo Auroros motina ir jos draugas.
AP/Scanpix

Palaidojusi dukterį (beje, avariją sukėlęs ir nėščiąją pražudęs vairuotojas buvo girtas, avarijoje žuvo ir nėščiosios draugas), moteris ėmė rūpintis naujagime, kuriai davė Auroros vardą.

Močiutė savo anūkėlę vadina "Dievo dovana" ir rūpinasi ja kiek tik gali.
AP/Scanpix

Kiekvieną kartą, kai močiutė žiūri į Aurorą, ji mato savo dukterį - tos pačios lūpos, akys, nosis. Mažylė labai panaši į savo mamą, kurios ji taip ir nepažins.

Aurora močiutei primena dukterį, kurios neteko tą dieną, kai gimė vaikaitė.
AP/Scanpix

Ligoninėje mažylė po gimimo praleido net penkis mėnesius. Iki šiol jai reikia pagalbos kvėpuojant, kasdien leidžiami vaistai, kamuoja traukuliai ir atsilieka raida. Gydytojai neslepia, kad avarijos metu patirta galvos trauma turės pasekmių visą mergaitės gyvenimą.

Dėl avarijos metu patirtos galvos traumos mažylė turi raidos sutrikimų.
AP/Scanpix

Liepos 12 -ąją švęsdama vienerių metukų gimtadienį, mergaitė dar tik mokėsi nulaikyti galvą ir neseniai pradėjo valgyti kūdikiams skirtą maistą. Močiutė dažnai sulaukia užuojautos dėl anūkės negalios, tačiau mažyle vadina likimo dovana. "Man ji labai graži. Esame palaiminti ją turėdami", - sako ji.

Liepos 12 -ąją šeima minėjo dvi datas- Auroros pirmąjį gimtadienį ir dukters netekties metines.
AP/Scanpix

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis