Išdykę keksiukai - vaikų džiaugsmui ir švenčių stalui

Apie šiuos keksiukus daug pasakot nereikia - visas išdykumas nuotraukoje matosi. Tarsi padaužos mokinukai iš mamos atsargų spintelės ištrūkę, saldainiais apsikaišę, lyg pačių saldumo būtų negana... Tačiau juk šventės - ne tas metas, kai būtina įsikibti ponui saikui į parankę ir nė per žingsnį nesitraukti.

Vaikų gimtadienyje tokie išsipuošę keksiukai bus sutikti tikrai labai labai džiaugsmingai. O išnešamoms gimtadienio vaišėms, kai reikia pavaišinti visą klasę ar darželio grupę, jie tinka tobulai. Vien keksiuko lyg ir mažoka, bet kai jis su saldainių palyda, jau visai kitas reikalas.

Iš savo klasiokės Rusnės gimtadienio man šią idėją ir atnešė Viliukas. Klausydama jo susižavėjimo šūksnių, supratau, kad būtinai reikia tokius išdykėlius pagaminti ir aprašyti.

Patiems keksiukams parinkau minkštų, drėgnų kepinių receptą su citrina, kad kiek atsvertų saldumą. Bet galite rinktis ir savo keksiukų receptą, o jei aplamai nemėgstate prie orkaitės triūsti, niekas nedraudžia pagaminti tik citrininio glajaus ir saldainiais apkaišyti pirktinius keksiukus.

Citrininiai keksiukai

12 keksiukų reikės:

70 ml pieno;

1 šaukštelio su kaupu maltos vanilės;

3 kiaušinių;

120 g cukraus;

150 g miltų;

180 g sviesto;

2 šaukštų aguonų;

3 šaukštų kokoso drožlių;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

1 citrinos žievelės.

Labai stropiai nuplauname citriną (galima ir pamirkyti 15 min. su soda) ir smulkia tarka sutarkuojame žievelės geltonąją dalį.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių.

Minkštą sviestą išplakame kartu su cukrumi iki purios masės, įdedame citrinos žievelę ir vanilę, išmaišome. Toliau plakdami, po vieną įmušame kiaušinius, išplakame. Supilame pieną ir išmaišome.

Į kitą indą persijojame miltus su kepimo milteliais, juos sumaišome su aguonomis ir kokoso drožlėmis. Į šį mišinį pilame sviesto, kiaušinių bei pieno masę ir gerai išmaišome.

Į keksiukų kepimo formą įtupdome keksiukų sijonėlius, prieš tai kiekvieną šiek tiek patepę riebalais. Į kiekvieną sijonėlį pilame po 2 šaukštus tešlos, tiek, kad iki sijonėlio viršaus liktų apie 1 cm.

Šauname į orkaitę ir kepame apie 15 min. Ar keksiukai iškepę, patikriname įbesdami medinį pagaliuką -  ištraukus jis turi būti sausas.

Citrininis glajus

Reikės:

100 g cukraus pudros;

1-2 šaukštų citrinos sulčių.

Į 100 gramų cukraus pudros pilame 1 kupiną šaukštą citrinos sulčių ir gerai išsukame. Jei glajus per klampus, po truputį įpilame dar citrinos sulčių.

Keksiukų puošyba

Reikės:

100 g mažų saldainiukų, pavyzdžiui, „M&M's";

12 ledinukų ant pagaliukų.

Tose vietose, kur tvirtinsime saldainius, dar šiltus keksiukus patepame glajumi, naudodami konditerinį teptuką ar peilį. Glajus greitai kietėja, todėl negaišdami klijuojame saldainius. Apklijavę paliekame atvėsti.

Labai stropiai nuplauname ledinukų pagaliukus - karštu vandeniu ir su soda.

Kai keksiukai pilnai ataušę, smeigiame į kiekvieno vidurį po ledinuką ant pagaliuko. Ledinukus parinkite pagal keksiukų dydį. Mano keksiukai nelabai dideli, todėl naudojau miniatiūrinius „Chupa Chups", nors būtų tikę ir įprasto dydžio.

Iš tiesų paprasta ir greitai padaroma. Tik nemėginkit kelio dar labiau sutrumpinti, patupdydami „M&M's" ant kepimui paruoštų keksiukų. Patekę į karštą orkaitę, jau po kelių minučių jie jums liūdnai pamojuos ir nugrims giliai giliai, į keksiukų vidų...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis