15 idėjų, ką įdomaus nuveikti šį savaitgalį

Artėjant savaitgaliui, tradiciškai apžvelgiame įdomiausius savaitgalio renginius. Jeigu žinote įdomių renginių, kuriuose smagu dalyvauti šeimoms su vaikais, laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt.

Vilnius

Gegužės 24 d. (šeštadienį) VU Botanikos sode Kairėnuose vyks Tarptautinė biologinės įvairovės diena. Visos šventės metu įėjimas į Botanikos sodą nemokamas. Šventės atidarymas - 12 valandą, po to vyks įvairios pažintinės ekskursijos.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Per didelį norą žindyti apkrėčiau vaiką auksiniu stafilokoku
Interneto sensacija tapo šuo, keičiantis kūdikiui sauskelnes

Šventės metu visi galės aplankyti Botanikos sodo augalų kolekcijas, o Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras demonstruos savo augintinius. Veiks įvairios parodos - veltinio, floristinių paveikslų, fotografijų. Didelius ir mažus šventės lankytojus organizatoriai kvies dalyvauti kūrybinėse programose.

Vilnius

Gegužės 25 dieną jau trečia kartą vyks tarptautinis bėgimo renginys „Nike We Run Vilnius/DNB pusmaratonis". Dalyviai gali rinktis bėgti 5 km, 10 km arba 21,098 km distanciją. Mažųjų dalyvių laukia speciali trasa vaikams. Vaikų bėgimas - distancija, skirta patiems mažiausiems, bet entuziastingiausiems sportininkams. Registracija vaikams nemokama. 8 - 11.30 - vaikų numerių išdavimas, 12 val. startuos 2-4 metų mergaitės ir berniukai, 12.10 - 5-7 metų vaikai, o 12.20 - 8-10 metų vaikai.

Vilnius

Sekmadienį, gegužės 25 d., Lietuvos futbolo federacijos stadione (Stadiono g. 2, Vilnius) susirungs stipriausios 8 - 9 metų vaikų futbolo komandos, iš viso - 18 komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos. Turnyro metu žiūrovų taip pat lauks ir netradicinės futbolo varžybos, kurių metu savo jėgas futbolo aikštelėje išbandys kovos šarvais vilkintys viduramžių kariai. Rungtynių pabaigoje bus siekiama įamžinti ir sunkiausios Lietuvoje futbolo aprangos rekordą. Turnyro organizatoriai viliasi, kad greičiausiai tai bus vieno iš riterių šarvuota apranga. Vilkėdami apie 40 kg sveriančiais kovos šarvais, viduramžių riteriai futbolo aikštelėje mėgins išsiaiškinti, kuri iš dviejų komandų stipresnė, bei užfiksuoti sunkiausios Lietuvoje futbolininko aprangos rekordą. Istorijos mėgėjų taip pat laukia ir tradicinių riterių kovų inscenizacija, galimybė iš arti susipažinti su XIV - XV amžiaus ginklais ir karių apranga.

Kaunas

Gegužės 25 dieną Kauno halėje 10-15 valandomis vyks atsakingą vartojimą ir šeimos vertybes puoselėjantis "Uodo Šeimos Turgelis". Jame - išaugti vaikiški drabužėliai ir žaislai, dėvėta ir nauja apranga, avalynė visai šeimai, smulkmenos buičiai, namams ir laisvalaikiui, prekės grožiui ir sveikatai, rankdarbiai, papuošalai , dovanos ir viskas ko gali prireikti kiekvienai šeimai. Vaikus renginyje linksmins vaikiški personažai, vyks kūrybinės dirbtuvėlės, bus piešiama ant veidukų, pramogų ir linksmybių netrūks. Įėjimas nemokamas.

Kaunas

Gegužės 24 d. (šeštadienį) 13 valandą kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami į Lietuvos zoologijos sodą, kur švęs „Gyvūnų prižiūrėtojo dieną". Šia švente norima visuomenei parodyti gyvūnų prižiūrėtojų svarbą, rūpinantis gyvūnais. Apsilankę renginyje kartu su gyvūnų prižiūrėtojais galės dalyvauti improvizuotose gyvūnų aplinkos praturtinimo dirbtuvėse ir sumeistrauti maišą, skirtą tigro fizinės jėgos lavinimui, sūpuokles didžiosioms papūgoms ir kitus, iš pažiūros paprastus, bet gyvūnams labai reikalingus daiktus. Pamatysite šių metų egzotiškųjų gyvūnų jauniklius: kengūriukus, kumeliuką, pelikanus. Laukia ir atsinaujinęs ožių kaimelis, kuriame laksto linksmieji Kamerūno ožiukai. Renginio metu galėsite pamatyti ir gyvūnų prižiūrėtojo darbo įrankius, išgirsite įdomų pasakojimą apie juos. Mažųjų šventės dalyvių lauks linksmasis personažas. Vaikams iki 5 m. bilietas į zoologijos sodą yra nemokamas, o šeimoms taikomos nuolaidos.

Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Kaunas

VDU Kauno botanikos sodo oranžerijoje iki gegužės 25 dienos vyksta „Egzotinių drugelių paroda". Šiais metais Botanikos sode galima išvysti tris skirtingas rūšis. Drugeliai minta rūgstančių vaisių sultimis, maitinasi augalų žiedų nektaru arba jiems gaminamas specialus saldus skystas mišinukas. Jeigu pasiseks, drugelių ritimąsi galima stebėti ir gyvai. Tačiau viskas priklauso nuo drugelio, dažniausiai jie ritasi ryto valandomis.

AP/Scanpix

Kaunas

Šeštadienį (gegužės 24d.) Žemuosiuose Šančiuose, Kaune vyks naujos erdvės - Šančių Kiosko, atidarymo šventė. Kioskas yra vieša erdvė dalyvauti, bendrauti, dalintis, kurti ir įgyvendinti idėjas Žemuosiuose Šančiuose. Į šventę kviečiami ir mažieji lankytojai, mat Kauno M. Valančiaus pradinės mokyklos komanda pristatys, kaip šiais metais kūrybiškai mokėsi tyrinėti gamtą dalyvaudami Kūrybinių partnerysčių programoje. Kartu su mokiniais galima bus atlikti vandens ir daržovių tyrimus, jie papasakos apie nitratus, šarmus ir rūgštis, pažaisti mokinių kurtus žaidimus - "Alisos Alias" ir "Trečiokmįslės", pažiūrėti animacinį filmuką. Taip pat veiks vaikų keramikos dirbtuvėlė, kurioje mažieji lankytojai lipdys molinukus. Šventės metu organizuojamas pirmasis Šančių blusų turgus. Šančių Kioskas kviečia surinkti iš pakampių nenaudojamus daiktus, jais prekiauti, bendrauti bei dalintis daiktų istorijomis - netikėtomis, pamirštomis, užkištomis už spintos ar nugrūstomis į rūsį.

Kaunas

Lampėdžių bendruomenės centras šį šeštadienį, gegužės 24 d., 12 val., kviečia į šventę, skirtą Tarptautinei vaikų gynimo dienai. Šventė vyks Lampėdžių pradžioje esančioje aikštelėje. 12 val. - šventės atidarymas ir Veršvų vidurinės mokyklos šokių kolektyvo pasirodymas, po jo vyks dviračių, triratukų, paspirtukų ir riedučių figūrinis vairavimas. 14-16 val. koncertuos vaikų ir jaunimo dainavimo ir šokio studija „Ša-lia-lia". Šventės metu bus galima stebėti baikerių paradą, išbandyti automobilių saugos diržų imitatorius ir irklavimo treniruoklius, paplaukioti valtimi, pajodinėti poniu, apsilankyti „mamyčių" turgelyje.

Klaipėda

Gegužės 23 -25 dienomis vyksta „Šeimų dienos". Šeštadienį 13 valandą, po spektaklio, Klaipėdos lėlių teatro kiemelyje vyks studijos "Grock" ir Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro jaunųjų muzikantų koncertas ir kūrybinės dirbtuvėlės. 15.30 val. Klaipėdos Taikos Karalienės bažnyčioje vyks santuokos įžadų atnaujinimas, šeimų palaiminimas, o 17.00 val. skvere prie Danės upės vyks romantiškas pavakarys, skirtas pabūti kartu „Tu ateik į pasimatymą..." Tai puiki proga pakviesti savo artimą ir mylimą žmogų į pasimatymą - dviese romantiškai pasivaikščioti, prisiminti gražiausias buvimo kartu akimirkas, išsakyti savo jausmus, ar tiesiog pasėdėti šalia... Kartu su jumis romantišką vakaro nuotaiką palaikys vokalistės Aušra Smičiūtė Butkevičienė ir Kristina Jatautaitė Stanevičienė kartu su romantiškų vyrukų grupe.

Klaipėda

Visą savaitę Klaipėdoje vyksta akcija „Minam už Klaipėdą", jos tikslas - populiarinti dviračius uostamiestyje, įkvėpti žmones pozityviems pokyčiams, skatinti daugiau judėti ir rinktis transporto priemones, kurios prisideda prie sveikesnės, švaresnės aplinkos. Gegužės 24-25 d. savaitgalis yra dedikuotas šeimoms. Jos su dviračiais kviečiamos rinktis prie Vasaros estrados ir link Girulių pajudės 13 val.

DELFI / Šarūnas Mažeika

Kaišiadorių r.

Lietuvos liaudies buities muziejus gegužės 23 dieną, penktadienį (nuo 10 iki 16 val.) kviečia į Amatų, darbų ir pramogų dieną. Joje susipažinsite su senaisiais lietuvių amatais ir senoviniais kaimo darbais. Amatininkai ir muziejininkai dirbs ne tik miestelyje, bet ir kiekvieno etnografinio regiono sodybose. Renginys yra įtrauktas į Lietuvos muziejų kelią, kuris šiais metais pavadintas „Atrastieji lobiai ir įmintos paslaptys". Amatų, darbų ir pramogų diena yra labai įdomi vaikams ir jaunimui, štai Dzūkijos sodybose bus gaminami vaikų žaislai, o smaližiai galės paragauti „ubagynės". Aukštaitijos kaime bus malami grūdai, kūrenama dūminė krosnis, audžiamos juostos, verdama žolelių arbata ir kepama Sekminių kiaušinienė. Taip pat smagi pramoga - pasivažinėjimas su arkliais. Suvalkijos sodyboje moterys gamins šarmą, kuriuo skalbs, rodys, kaip buvo lyginama žarijomis kaitinamu lygintuvu, kaip buvo dažomi siūlai. Bus demonstruojamas siuvėjo amatas.

Muziejaus miestelyje dirbs puodžiai, kalvis, pynėja, audėja, demonstruojamas gintaro apdirbimas, medžio tekinimas. Žemaitijoje meistrai rodys, kaip senoviniu būdu tveriamos tvoros iš karčių ir žiogrių. Bus organizuojami liaudiški kaimo žaidimai vaikučiams. Čia pat bus ruošiamasi šienauti: gaminami dalgiakočiai, žaginiai, bus plakami dalgiai. Vietoje pjaus rąstus, skaldys malkas ir kraus į kūgį. Vaikams smagi pramoga - Kauno Kazio Binkio teatro, vaikų grupės spektakliukas „Buvo senis ir senutė".

Molėtų r.

Gegužės 23 -25 dienomis „Molėtų aerodrome" Radžiūnuose (Molėtų r.) vyks net trys tarptautinės visų veislių šunų parodos - „Aukštaitijos vasara 2014", „Baltijos nugalėtojas 2014" ir „Molėtų taurė 2014".

Šilutės r.

Gegužės 24 d. Nemuno deltos regioniniame parke vyks pirmasis „Nemuno deltos laivų paradas". Bus siekiama ilgiausios laivų virtinės rekordo, laivų paradą sveikins intriguojantis Vėtrungių kelio projekto koncertas „Menų laivas atplaukia". Šventės pradžia - 12 valandą. Nuo 13 val. vyks laivų atsišvartavimas, rikiavimasis paradui, o tada, patrankos salvei paskelbus laivų parado pradžią, bus išplaukiama į Kuršių marias, kur bus pagerbti žuvusieji.

N.Akmenė

Gegužės 24 d. Naujojoje Akmenėje, miesto skvere, bus rengiama Ugniagesių, karių ir visuomenės diena. Tądien ugniagesiai žygiuos šventinėje eisenoje miesto gatvėmis, vyks ugniagesių ir karių pasirodymai, technikos bei ginkluotės ekspozicija, įspūdingas putų ir ugnies šou. Renginys baigsis nuotaikingu koncertu.

Visi miestai

Pirmadienį, gegužės 26 -ąją, startuoja „Burbuliatorius" - geros valios žmonių susibūrimas, kuriuos vienija... burbulai. Nemokamas ir labai smagus renginys vyks visą vasarą ir rugsėjį, kas antrą pirmadienį, 18.30, Lietuvos ir užsienio miestuose. „Burbuliatoriuje" gali dalyvauti kiekvienas norintis. Tereikia atsinešti muilo burbulų indelį į paskelbtą vietą ir burbuliuoti kartu su kitais miestelėnais. Kokiuose miestuose ir kokiose vietose vyksta „Burbuliatorius", sužinoti galima organizatorių puslapyje Facebook.

DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Burbuliatoriaus datos šiais metais: birželis 9 ir 23 d., liepos 7 ir 21 d., rugpjūčio 4 ir 18 d. bei rugsėjo 1, 15 ir 29 d.

DELFI ir organizatorių atsiųstos nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis