Žinomi tėvai atskleidė, ką deda į savo vaikų priešpiečių dėžutes

Priešpiečiai vaikų mityboje yra taip pat svarbūs, kaip ir pusryčiai ar pietūs. Žinomi Lietuvos tėčiai ir mamos atskleidžia, ką savo priešpiečių dėžutėse jų vaikai nešasi į mokyklą ar darželį.

Muzikantas Jurgis Didžiulis

„Auginame du vaikus, kuriems kas rytą, prieš kelionę į darželį, ruošiame priešpiečių dėžutes. Jų turinys dažniausiai susideda iš dviejų dalių: ryžių, grikių arba lęšių ir troškintų daržovių, kurios kaskart keičiasi. Mūsų mažasis sūnus savo noru turi polinkį į vegetarizmą ir tai - tikra palaima šeimai. Džiaugiamės, kad jis pats nori sveikai maitintis, tad stengiamės nuolat ruošti tokias daržoves, kokios jam patinka", - teigia J. Didžiulis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Vilnietė Meda: mano siūtus slingus nešioja ir Amerikoje, ir Australijoje
Gydytoja psichiatrė - apie vaikų darželio naudą vaikams ir tėvų lūkesčius

Jurgis Didžiulis su Erica Jennings augina du sūnus
DELFI / Šarūnas Mažeika

Dainininko manymu, vaikus reikia stengtis įtikinti sveikai maitintis ir mokyti pačius atsirinkti tinkamus produktus.

„Vaikas, eidamas į darželį ar mokyklą turi suprasti, kad skirtingose vietose, tokiose kaip darželis, mokykla, kavinė ar restoranas, žmonės valgo skirtingai. Siekiame, kad mūsų vaikai patys rinktųsi tai, kas jiems tinkama, ir mokome juos visur ieškoti tam tikrų produktų, kurie būtų sveiki bei tiktų jų racionui", - sako J. Didžiulis.

Dainininkė Elena Puidokaitė - Atlanta

Septynerių metų dukrą Saulę auginanti Elena Puidokaitė-Atlanta teigia, kad jai į priešpiečių dėžutę visuomet įdeda pjaustytą obuolį, šviežią morką ir bananą. Pasak dainininkės, tai yra sveikiausias užkandis, nereikalaujantis papildomo pasiruošimo ir visuomet esantis po ranka.

Elena Puidokaitė - Atlanta su dukryte Saule
DELFI / Tomas Vinickas

„Visiems vaikams yra reikalingas režimas ir visos mamos nori, kad jų vaikas sveikai maitintųsi. Saulė iš daržovių mielai valgo tik ridikus, agurkus ir raugintus kopūstus, tad kartais tenka imtis gudrybių ir pasakojimų apie daržovių naudą organizmui", - sako E. Puidokaitė-Atlanta.

TV laidų vedėjas Žygimantas Stakėnas

Tuo tarpu dviejų vaikų tėčio ir televizijos laidų vedėjo Žygimanto Stakėno šeimoje nusistovėjusios tradicijos kas rytą ruošti priešpiečių dėžutę į mokyklą ar darželį nėra. Tačiau mama vaikams kartais įdeda priešpiečių dėžutę su ką tik iškeptais blynais ar karštais sumuštiniais.

„Žmona domisi sveika gyvensena, tad mūsų šeimos meniu visuomet yra apgalvotas ir kiek įmanoma sveikesnis bei ekologiškesnis. Todėl jei ruošiame priešpiečius mažiesiems, visa tai būna iš mūsų raciono, kurį visuomet stengiamės išlaikyti sveiką", - teigia Ž. Stakėnas.

Žygis Stakėnas su sūnumis
Asmeninio archyvo nuotr.

Nors priešpiečių dėžutės vaikams ruošimo įpročiai žymių tėvų namuose skiriasi, visi trys sutaria, jog nuo mažens mokyti vaikus sveikai maitintis ir atskirti naudingus produktus nuo nenaudingų yra labai svarbu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis