Gaminame vaikams: naminiai guminukai

Yra vaikų, o, ką čia slėpsi, ir suaugusių ne vieną tokį rastume, kurie tiesiog galvas pametę dėl saldainių guminukų.

Mano Nida, nors dar tik pradeda megzti pažintis su saldumynais, bet guminukus jau įvertino aukščiausiu balu. Net neabejoju, kad tokie prisiekę mėgėjai tikrai neįsižeis prie gimtadienio dovanos vietoj atviruko gavę namuose pagamintų guminukų.

Išeis 48 guminukai:

300 ml sulčių (ypač tinka granatų, obuolių),

120 g cukraus,

40 g želatinos (apie 50-60 ml).

Kaip gaminti?

Viską sumaišome, palaukiame kol išbrinks želatina ir kaitindami ant nedidelės ugnies ištirpiname. Leidžiame kiek pravėsti ir supilstome į silikonines saldainių formeles.

Statome sustingti į šaldytuvą 1 valandai, po to paliekame apdžiūti kambario temperatūroje.

Apdžiūvusius guminukus galima pavolioti kukurūzų krakmole, jo perteklių atsargiai nuvalant virtuviniu teptuku. Tuomet guminukai tampa matiniai, kaip „tikrieji" guminukai iš parduotuvės.

Ką daryti jei specialių formelių neturite?

Šokoladinių saldainių dėžutės dažnai turi tokius plastikinius įdėklus, kuriuose skanumynai po vieną į atskirą skyrelį sutūpę - štai tuos dėžučių „vidurius" galima puikiai panaudoti gaminant guminukus.

Arba atsidaryti šaldiklį, išmesti lauk ledukus (na, galima ir nemesti, tik iškraustyti į kitą talpą), o jų formeles vėlgi panaudoti kilnesniam tikslui - guminukams gaminti.

Alvilės Rimaitės nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis