Ultragarso pokštai: kaip mergaitė pilve pavirto berniuku

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Eglei.

Pirmasis nėštumas ir gimdymas

Pradėsiu nuo to, kad turiu du vaikus - nuostabius stebuklėlius. Pirmoji dukra gimė 2011 metų vasario 22 dieną.

O viskas buvo taip: pirmadienį ryte mane paleido iš ligoninės, o ten gulėjau savaitę laiko dėl maudimo pilve. Atsisveikindama pasakiau sesutėms, kad dabar tikrai nesusitiksim mažiausiai savaitę. Kurgi ne... Kitą dieną lygiai tuo pat metu atkeliavau gimdyti.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Sunkiausiam pasaulyje kūdikiui paskirta dieta
Kaune gimdžiusi Raimonda - per plauką nuo mirties

Namuose tą rytą pabudau nuo baisaus skausmo. Tiesa, tada maniau, kad tai baisus skausmas, nes nežinojau, kas laukia toliau. Apie 10 valandą ryto jis dar labiau paaštrėjo, tad nusprendžiau važiuoti į ligoninę. Čia atvykus paaiškėjo, kad gimdos kaklelio atsidarymas tik 2 cm.

Paskambinau draugui, kuris tuo metu buvo kitame mieste ir paprašiau, kad greičiau atvažiuotų, nes gimdau. Jis iš pradžių nepatikėjo, sakė: „Ar tikrai?".

Ateidavusios akušerės aiškino man, ką daryti, kad mažiau skaudėtų per sąrėmius, bet man tie patarimai nepadėjo, norėjau, kad tik greičiau viskas pasibaigtų. Vakare atsidarymas jau buvo 10 cm, skausmas nežmoniškas, pradėjau stumti, bet nesėkmingai ir gydytojai priėmė sprendimą daryti cezario pjūvio operaciją. Taip 21:47 gimė mano dukrytė. Ją pamačiau tik per kitos dienos pietus, nes po narkozės labai ilgai miegojau.

Planuota cezario pjūvio operacija

Antrasis gimdymas buvo visiška priešingybė ir staigmena. Nėštumo metu medikai planavo, kad antrasis mano gimdymas bus planinė cezario pjūvio operacija. Mat mano diagnozė - siauras dubuo.

2013 metų naktį į rugsėjo 29 dieną man pradėjo mausti nugarą, bet didesnio skausmo jokio nebuvo. Ryte susitvarkiau kambarius, susiruošiau į parduotuvę, o tada planavau nueiti iki ligoninės pasirodyti. Kadangi buvo sekmadienis, maniau, nueisiu pas budintį daktarą, gal jis kokią tabletytę duos, jei vėl užeitų maudimas.

Nuėjau, apžiūrėjo ir sako:

-Gimdysit.

-Taip, gimdysiu, už trijų savaičių.

-Šiandien, dabar, gimdysit, - sako jis.

Sutrikau ne juokais, juk išėjau ne gimdyti, o į parduotuvę, nieko neturiu, o namie nieko nėra. Skambinu sesei, kad atvažiuotų ir daiktus man atvežtų, nes aš ligoninėje ir jau gimdau.

Tą dieną budėjo ne vietinis daktaras, jis pasiūlė ne operuoti iš karto, o pabandyti gimdyti pačiai, nes gimdymas prasidėjo anksčiau, vaikutis buvo mažas. Pabandžiau.

Lengvas gimdymas ir pasikeitusi vaiko lytis

Į ligoninę atėjusi buvau apie 11 valandą, sąrėmiai prasidėjo apie 13 valandą, o 13:50 jau laikiau sūnelį savo glėbyje. Tai buvo nereali staigmena, nes... visą nėštumą trys skirtingi gydytojai ultragarso metu tikino, kad laukiuosi dukrytės. O aš taip norėjau sūnaus... Matyt, mažylis išgirdo mano mintis. Įdomiausia, kad dar 30 minučių iki gimdymo man darė echoskopiją, pažiūrėti, ar viskas gerai, irgi patikino, kad tai tikrai mergytė.

Rūbelių daug nepirkau, nes galvojau, bus dukrytė, viskas jai tiks nuo pirmosios dukros. Nusipirkau tik naują rožinę patalynę, antklodę, keletą mažučių gražių suknelių...

Ir štai - laikau nuostabų sūnų glėbyje, joks gimdymo skausmas neprilygsta tam jausmui, kai pamatai tą mažą tau skirtą angeliuką. Beje, gimus sūnui, geriausia buvo vyro reakcija. Jis tuo metu dirbo užsienyje, tad aš paskambinau pasakyti, kad pagimdžiau. Pirmiausia, jis nustebo, kad dar ne laikas, tada klausia, ar sveika dukrytė gimė, ar viskas gerai? „Gimė sūnus", - sakau jam. „Gal juokauji?", - nepatikėjo jis. Kai dar kartą patvirtinau, kad sūnus, jis vėl sako: „O tu gerai apžiūrėjai? Neklysti?"

Kodėl pirmas gimdymas buvo toks sunkus ir baigėsi operacija, o antrasis - lengvas ir trumpas, net nežinau. Gal todėl, kad tąkart gimdžiau pirmą kartą, ir buvo nusilpęs organizmas.

Eglė

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis