10 patarimų norinčioms pastoti tuoj pat (1)

Parengėme 10 patarimų, kurie bus naudingi kiekvienai vaikai planuojančiai šeimai.

Išmokite nustatyti vaisingiausias ciklo dienas

Pastojimo tikimybė didžiausia vykstant ovuliacijai, kelios dienos iki ir po jos. Sužinoti, kada yra vaisingiausios jūsų moteriško ciklo dienos yra kelios galimybės.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Nuo rudens skiepų kalendoriuje atsiras naujas skiepas
3 receptai, stiprinantys po žiemos nusilpusį organizmą

Iš seniau žinomų ir populiarių būdų galima paminėti temperatūros matavimo bei gleivių stebėjimo metodus. Šiuo metu vaistinėse galima įsigyti ovuliacijos testų, kurie taip pat padeda atsakyti į klausimą - ar dabar yra vaisingiausios mėnesio dienos.

Malonumas ir pasitenkinimas - ne mažiau svarbūs už tikslą

Nepersistenkite su planavimu ir noru - jeigu vaikučio norėsite per stipriai ir į lytinius santykius žiūrėsite kaip į darbą, gali tekti skaudžiai nusivilti. Negatyvios nuotaikos, stresas, panika kartais gali atlikti kontraceptikų darbą. Pasistenkite atsipalaiduoti, mėgautis pačiomis artimiausiomis akimirkomis tarp jūsų ir mylimo žmogaus.

Sveika mityba

Subalansuota ir sveika mityba labai svarbu planuojant šeimos padidėjimą. Pastojimui bei nėštumo pradžiai labai svarbi folio rūgštis, stenkitės, kad jos netrūktų jūsų meniu. Folio rūgšties gausu žalialapėse daržovėse - salotose, špinatuose, petražolėse, taip pat kepenyse, kiaušiniuose. Pasitarkite su ginekologu, ar jums reikia folio rūgšties vartoti papildomai.

Žalingiems įpročiams - ne

Alkoholis, cigaretės, kofeinas - tai dažniausi kenksmingi įpročiai, kurių rekomenduojama atsisakyti planuojant nėštumą.

Gera fizinė forma

Sportas ir fizinė veikla suteikia energijos, reguliuoja svorį, teigiamai veikia hormoninę organizmo pusiausvyrą.

Stresui - ne!

Stresas ir įtampa nėra planuojančių šeimų pakeleivis. Pasistenkite, kad darbe ir gyvenime sugebėtumėte atsiriboti nuo patiriamo streso ir spaudimo. Jeigu pavyks išlaikyti šviesią galvą ir mintis, pastosite greičiau.

Optimalus svoris

Planuojant nėštumą patariama sureguliuoti kūno svorį. Ir antsvoris, ir per mažas kūno masės indeksas turi neigiamos įtakos organizmo hormoniniam balansui ir pastojimui.

Vizitas pas gydytoją

Idealu, jei prieš planuodami vaiką apsilankysite pas gydytoją, kuris atliks svarbiausius tyrimus ir, jei reikia, paskirs gydymą. Apsilankę pas gydytoją sužinosite savo kraujo spaudimą, ar neturite mažakraujystės ir pan. Jeigu tyrimų atsakymai jums palankūs, galite nedelsti.

Spermos kokybė

Pastojimui labai svarbi yra partnerio spermos kokybė. Pastarajai neigiamos įtakos turi vyro žalingi gyvenimo įpročiai, antsvoris ir kt.

Nenusiminkite, jei nepavyks iš pirmo karto

Nesikrimskite per daug, jeigu nepavyko pastoti iš pirmo karto. Gal paguos statistika, kad per pirmus mėnesius pastoti pasiseka nedaugeliui porų, tačiau per vienerius metus nuo planavimo pradžios svajonė pastoti išsipildo maždaug 85 procentams šeimų.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis