Kūdikį milžiną pagimdžiusi moteris atsisakė siūlomos operacijos

Šimtą tūkstančių gyventojų turinčiame Vokietijos Kiongs Vusterhauzeno (Königs Wusterhausen) mieste - neeilinis įvykis. Neįprastai didelio svorio naujagimį, kurį natūraliu būdu pagimdė viena moteris, ligoninės vyriausiasis gydytojas pavadino "medicinos stebuklu".

Bendraamžius svoriu aplenkė dvigubai

Johnas gimė sverdamas beveik šešis kilogramus - dvigubai tiek, kiek vidutiniškai sveria gimdami naujagimiai. Vyriausiasis ligoninės gydytojas R. Miuleris pats dalyvavo priimant gimdymą, kartu su gydytoju ginekologu, vaikų ligų gydytoju bei akušere.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kodėl kai kurios moterys nenori turėti vaikų?
Žindyti taps privaloma iki 2 metų?

Berniuko mama Mama Manuela Klotz (41) pati nėra stambi, taip pat ji neturėjo problemų dėl cukrinio diabeto (kas neretai būna didelio naujagimio svorio priežastimi). Moteris, nors jai ir buvo pasiūlyta cezario pjūvio operacija, jos atsisakė ir pageidavo vaiką pagimdyti pati. 

Ligoninė buvo pasiruošusi tam atvejui, jei visgi prireiktų operacijos, todėl gimdymo metu budėjo ir anesteziologų brigada, ir kiti medikai. Tačiau moteris, kaip ir planavo, pagimdė pati, o jos pasitikinčiu savimi elgesiu gimdymo metu žavėjosi visas personalas.

Šeštasis vaikas šeimoje

Sąrėmiai truko šešias valandas. Po jų gimė berniukas, kurio gimimą su ašaromis stebėjo ir jo tėtis. Vyrui iš karto po gimimo buvo patikėta palaikyti naujagimį ant rankų.

58 cm ūgio naujagimis svėrė 5760 gramų, tiek, kiek vidutiniškai sveria trijų mėnesių kūdikiai. Šis berniukas - šeštasis šeimoje. Namuose jo laukia penki broliai ir seserys. Beje, visi jie gimė standartinio dydžio, tik Johnas.

"Tai tikras medicinos stebuklas. Moters anatomija nėra skirta tokio dydžio kūdikiams, - sakė gydytojas R.Miuleris. - Džiaugiamės, kad gimdymas vyko sklandžiai, mama ir vaikas jaučiasi gerai".

Didelio svorio naujagimių nemažėja

Vidutiniškai naujagimiai sveria 3,5 kg ir būna 50 cm ūgio. Riziką, kad gims didelio svorio naujagimis turi moterys, kurios kenčia dėl antsvorio, arba kurioms diagnozuotas cukrinis diabetas. Didelio svorio naujagimių, palyginus su ankstesnėm kartom, daugėja. Manoma, kad didesnio svorio negu 4 kg gimsta maždaug vienas iš dešimties vaikų.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis