Rūbų duetus kurianti Vilma: susidomėjimas milžiniškas FOTO

Jauna mama Vilma Stanislauskienė pašaukimą atrado pradėjusi siūti drabužius. Ne įprastus, bet vienodus – mamos ir dukroms. Šeimas puošianti moteris sako, kad susidomėjimas tokiais „drabužių duetais“ yra milžiniškas, o tai labai malonu. Prieš porą metų pradėjusi siūti Vilma įkūrė ir savo butiką.

Papasakokite apie save.

Šiuo metu esame įsikūrę Panevėžyje ir auginame išdykėlę Lėją, kuriai vasarą sukaks treji metukai, o aš šįmet švęsiu savo trisdešimtmetį. Kaip greitai bėga laikas gimus vaikučiui. Nespėji nei apsidairyti, o metų jau nebėra.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Meilę dukrytei Robbie Williamsas įamžino netradiciniu būdu
Į tikrus kūdikius panašios lėlės guodžia nelaimingas šeimas

Drabužių kūrimas Jūsų pagrindinis darbas ar turite ir kitą veiklą?

Ir taip, ir ne. Nors šia veikla užsiimu jau beveik dvejus metus, bet tik dabar, kai dukrytė paaugo ir pradėjo lankyti darželį, galiu daugiau laiko skirti drabužėlių siuvimui. Galiu pasakyti, kad „Žirnis ir Pupa Boutique“ gimė iš naujo. Tačiau taip pat nemažai laiko tenka praleisti namuose, sergant dukrai dirbti mama, o tai - svarbiausia.

„Žirnis ir Pupa Boutique“ nuotr.

Kaip kilo idėja imtis siuvimo, kas paskatino kurti „drabužių duetus“?

Iš tiesų vieną dieną naršiau internete ir paprasčiausiai ieškojau audinių, kol užkliuvo akys už vienos mielos nuotraukos, vaizduojančios apsikabinusias mamą ir dukrytę su vienodomis palaidinėmis. Pamaniau, kad tai be galo smagu ir reikia būtinai pabandyti pasiūlyti Lietuvos mamytėms. Susidomėjimas buvo ir tebėra milžiniškas. Užplūdo laiškai ir įvairūs pageidavimai.

„Žirnis ir Pupa Boutique“ nuotr.

Kuo išsiskiria Jūsų kuriami komplektai?

Siuvu iš kokybiškos JAV audinių dizainerių medvilnės. Ji spalvinga, minkštutė, pralaidi orui, nedirgina odos ir be galo gražių spalvų, tačiau gana brangi.

Ką manote apie šiandieninę vaikiškų drabužėlių rinką ar tenkina pasiūla, kainos?

Mamos turbūt labai laimingos dėl didelės drabužėlių pasiūlos. Galima rasti, ko tik širdis geidžia. Dažnai man mama primena, kai dėl paprasčiausių pėdkelnių reikėdavo didžiausioje eilėje ne vieną valandą šalti. O kainos šių dienų drabužėlių manau labai įvairios, priklauso nuo to, ar drabužis atvežtas, ar siūtas Lietuvoje, audinių kokybės ir dar galybės kainai įtaką darančių veiksnių. 

Atvirai pasakius, aš labai laiminga, kad Lietuvoje tiek daug siuvančių, nes visad smagu, kai mamytės remia Lietuvos smulkųjį verslą, pirkdamos mūsų šalyje siūtus drabužėlius, skatina gamybą ir kūrybiškumą.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kur perkate drabužėlius savo vaikams, o galbūt siuvate?

Gimus dukrytei stengiausi vis kažką pasiūti, bet pradėjus siūti ir kitiems, šeimai drabužių teko ieškoti prekybos centruose ar siųstis internetu. Paprasčiausiai nebėra tiek laiko, nors mūsų tėtis dažnai rėžia: „Juk ir savo vaikui galėtum pasiūti.“ Tikrai liūdna, bet kaip sakoma – batsiuvys be batų.

Su kokiais užsakymais į Jus kreipiasi mamos?

Labai dažnai mamos kreipiasi dėl vienodų suknelių pasiuvimo krikštynoms. Šią svarbią vaikučiui dieną jos nori atrodyti vienodai. Matyt smagu suartėti su dukra ne tik vidiniais saitais, bet ir drabužiais.

Be to, dažniausiai tai dar viena galimybė pasipuošti balta (dramblio kaulo spalvos) progine suknele po vestuvių ar prieš. Visos norime puoštis ir nors vieną dieną pabūti princesėmis.

Asmeninio archyvo nuotr.

Ar siuvate drabužėlius tėčiams, sūnums?

Skriaudžiu mūsų Lietuvos didžiuosius vyrus ir jiems nesiuvu. Tačiau kaklaraištis, varlytė, kaklaskarė, priderinta prie damų – visada prašom. Berniukams siuvu, tačiau pastebėjau, kad jiems mamos mažiau užsako, o galbūt mano auditorija tik damos.

Kur ieškote audinių siuvamiems drabužiams?

Audinius kartais perku vietinėje audinių parduotuvėje, tačiau dažniausiai užsisakau iš Anglijos, Vokietijos, Amerikos. Patrauklių spalvų ir storio medvilnės nė su žiburiu nerasi nei Panevėžyje, nei sostinėje – patikrinta.

Kiek vidutiniškai laiko užtrunka pasiūti vieną paprasto dizaino komplektą?

Jei tai būtų vienodos palaidinukės užtektų ir vienos dienos. Jei suknutės, gali trukti kelias dienas, nes neužtenka tik siūti Reikia pasiruošti lekalus, išsikirpti, sudaigstyti, kaskart susiuvus siūlę išlyginti – tokia ta virtuvė. Bet aš labai laiminga, kad atradau save ir turiu galimybę siūti, siūti, siūti…

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės apatinių rūbų parduotuvės čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis