Laimėkite apsilankymą šeimai Karlsono kine!

Šeštadienį, spalio 19 dieną, „Skalvijos" kino centre pakvips rudenio nurausvintais lapais, medžio tošim ir kitais gamtos radiniais. Šeimos su vaikais kviečiamos į „Karlsono kino" popietę, skirtą gamtos paslapčių stebėjimui ir tyrinėjimui. Kviečiame laimėti apsilankymą smagiame renginyje!

Kviečiame laimėti apsilankymą kine!

- Žemiau esančiuose Facebook komentaruose jums tereikia parašyti, koks yra mėgstamiausias jūsų mažylio gyvūnas.

- Kviečiame laimėti apsilankymą „Karlsono kine" šį šeštadienį. Burtai nulems, kurios dvi šeimos laimės po 2 kvietimus į kino filmą.

- Konkurso laimėtojus paskelbsime ketvirtadienį, spalio 17 dieną, vakare.

Filmas - malonumas akims ir širdžiai

Šeštadienio vidudienį vaikai kartu su kino edukacijos specialiste Ginte Žulyte žiūrės gamtos stebėjimo malonumą dovanojantį prancūzų filmą „Tvenkinio paslaptys" (La Clé des Champs, 2011), o po seanso imsis gamtos muziejaus kūrimo darbų.

Pasak G. Žulytės, „Tvenkinio paslaptys" jai pačiai tapo atradimu, nes išmokė stebėti gamtą, atskleidė, koks malonumas yra valandų valandas leisti gamtoje, įsiklausant, įsižiūrint, įsijaučiant į supantį pasaulį, bandant perprasti jo paslaptis. Tačiau jas įminti ne taip paprasta, o gal ir nebūtina?

Filmas "Tvenkinio paslaptys", organizatorių archyvo nuotr.

Filmo „Tvenkinio paslaptys" žiūrovai kviečiami pasinerti į magišką, kartais šiek tiek bauginančią, tačiau labai intriguojančią tvenkinio gyventojų kasdienybę. Jo herojai - du vieniši vaikai, netikėtai atradę apleistą tvenkinį.

Atrodo, kad čia nieko įdomaus nevyksta, tačiau tik iš pirmo žvilgsnio. Pamažu prieš vaikus prasiskleidžia turtingas, margaspalvis gamtos pasaulis, žadinantis vis didesnį smalsumą ir pagarbą. Jis tampa slapta vaikų pabėgimo nuo suaugusiųjų pasaulio karalija; vieta, kur jie mokosi bendrauti vienas su kitu.

Filmas "Tvenkinio paslaptys", organizatorių archyvo nuotr.

Po filmo edukacijos specialistė G. Žulytė pakvies vaikus pasidalinti mintimis apie filmą, kalbėsis apie tai, ar filmas gali parodyti tokį pasaulį, kokio mes kasdienybėje dar nesame matę. Vėliau prasidės smagiojo užsiėmimo dalis: bus kuriamas gamtos muziejus iš atsineštų augalų, jų dalių, pačių įvairiausių gamtos radinių ir gyvūnų nuotraukų ir viso to, kuo šiuo metų laiku turtinga gamta.

Į praktinį užsiėmimą vaikai kviečiami spalio 19 d. 15 val., iškart po filmo „Tvenkinio paslaptys" peržiūros.

Linkime sėkmės konkurse! Dalyvaukite jame ir nudžiuginkite vaikus savaitgalį!

Filmo "Tvenkinio paslaptys" treileris:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis