Kokie renginiai vilioja mus paskutinį rugsėjo savaitgalį? >20 idėjų

Kokie renginiai vyksta paskutinį rugsėjo savaitgalį? Parengėme jums tradicinę šeimai draugiškai renginių apžvalgą.

Visa Lietuva

Rugsėjo 27-ąją švenčiame Tarptautinė Turizmo diena, todėl visoje Lietuvoje organizuojami šiai progai skirti renginiai. Štai Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune penktadienį ir šeštadienį rengiamos nemokamos ekskursijos po miestą, o visas būrys Kauno muziejų kviečia tądien apsilankyti nemokamai. Prie gražios iniciatyvos prisijungė ir daug mažų miestelių.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Emigrantės dienoraštis: po atostogų Lietuvoje - išbandymai Londone
Išraiškingas video, kuriame mažylė neatpažįsta barzdą nusiskutusio tėčio

Vilnius

Sekmadienį Rotušės aikštėje minima Pasaulinė širdies diena. Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami rinktis į aikštę jau nuo 10 val. Įvairaus pobūdžio renginiai vyks visą dieną – iki 15 val. Pasaulinės širdies dienos metu vyks sportiniai bei kūrybiniai užsiėmimai visai šeimai. Sostinės gyventojai bus skatinami aktyviai ir sveikai gyventi bei rūpintis savo širdies sveikata. Visi atvykę į Rotušės aikštę galės sudalyvauti Vilniaus visuomenės sveikatos biuro organizuojamuose fizinio aktyvumo užsiėmimuose: pasimankštinti pagal “Tai-či” metodiką, dalyvauti šiaurietiško ėjimo ir dviračių žygiuose. Mažuosius ir jų tėvelius turėtų sudominti prevencinė sveikatinimo programa „Sveika ateitis“, kurios metu bus naudojama pozityvioji animacija. Nuo 13.30 val. vilniečių lauks nuotaikingas koncertas visai šeimai.

Vilnius

Lietuvos edukologijos universiteto Gamtos, matematikos ir technologijų fakulteto erdvėse visą savaitgalį veiks kambarinių gėlių paroda „Augalų labirintai“. Kaip visada, bus įvairių kaktusų ir kitų sukulentų, žydinčių orchidėjų, vabzdžiaėdžių bei įvairiausių augalų. Paroda yra švietėjiška, jos organizatoriai žaliąsias idėjas skleidžia vaikų ugdymo įstaigose. Parodos metu vysk paskaitos suaugusiesiems ir vaikams.

Vilnius

Rugsėjo 28 d. „Litexpo" parodų rūmuose vyks net du sportui skirti masiniai renginiai, vienas iš jų, „Vilniaus Sporto mugė", turi tikslą informuoti sostinės gyventojus apie sporto būrelius, užsiėmimus bei įvairias sporto šakas, kurias galima rinktis mūsų mieste. Renginys labiausiai skirtas vaikams bei moksleiviams, kurie galės sužinoti, kokių sporto būrelių yra Vilniuje.

Vilnius

Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija kartu su docente daktare Rita Makarskaite kviečia į gamtos pažinimo pamoką Pavilnių regioniniame parke. Kaip prasideda ruduo? Kaip atpažinti įvairius augalus? Kuo išskirtinis Pavilnių regioninis parkas? Kaip miega sraigės? Ką mums apie orus pasako kankorėžiai? Šie ir dar daug kitų dalykų laukia jūsų šioje paskaitoje. Norintieji leistis į pamoką gamtoje renkasi prie Pūčkorių atodangos rugsėjo 29 d., sekmadienį, 11.00 val. Renginys nemokamas, tik prašoma iš anksto registruotis.

Kaunas

Kauno prekybos ir laisvalaikio centre „Mega" rugsėjo 26 -28 dienomis vyksianti „Mamų mugė" laukia visų, norinčių apsipirkti pigiau. Palyginus su pavasarį vykusiu komisu, rudenį gerokai išaugo savanorių, dalyvių bei prekių skaičius. Šiemet vaikų ir paauglių drabužiai, batai ir daiktai užims visą salės plotą - 1200 kvadratinius metrus. Šioje erdvėje lankytojai galės rinktis iš dešimtimis tūkstančių skaičiuojamų pigių ir kokybiškų drabužių, batų ar kitų daiktų savo atžaloms.

Pirmųjų lankytojų komisas lauks jau rugsėjo 26 dieną, o paskutinę komiso dieną - rugsėjo 28-ąją pažymėtoms prekėms bus taikoma 50 proc. nuolaida. Mugės darbo valandos - 10-19 val. Įėjimas nemokamas.

DELFI / Tomas Vinickas

Kaunas

Rugsėjo 27-29 d. Laisvės alėjoje vyks „Derliaus mugė", kurios metu puoselėjamos senosios lietuviškos tradicijos, papročiai, pristatomas ir saugomas Lietuvos kaimo paveldas. Išskirtinė šventės dalis - Lietuvos rajonų „kiemeliai", kuriuose savivaldybės iš visų Lietuvos regionų pristatys savo rajonus, įkurdins prekybininkus, amatininkus, šokių ar muzikos kapelas, jaunimą. Šventėje dalyvaus daugiau nei 20 savivaldybių iš visų Lietuvos regionų. Rajonai ne tik prisistatys savo kiemeliuose, bet ir linksmins visus šventės dalyvius bei svečius. Didžiojoje scenoje koncertuos rajonų muzikiniai kolektyvai - dainų ir šokių ansambliai, vaikų kolektyvai.

Kaunas

Lietuvos zoologijos sodas kviečia dalyvauti akcijoje "Gilė 2013". Ąžuolo gilė yra naudingas papildas daugelio gyvūnų racione, todėl visi kviečiame rinkti giles ir padovanoti jas sodui. Surinktus giliukus reikia pristatyti į zoologijos sodo pašarų ruošimo skyrių iki spalio 16 d. 16 val. Vėliau pristatytos gilės bus priimamos, tačiau atnešusieji į akcijos dalyvių sąrašą nebus įtraukti. Akcijos „Gilė 2013" uždarymas ir dalyvių apdovanojimas vyks Lietuvos zoologijos sode spalio 18 d. 14 val.

Kauno r.

Rugsėjo 27 d. penktadienį, 13 val., Kuro girininkijoje (Drapakampio miškas, Zapyškio sen., Kauno r.) vyks Papiškės-Novos partizanų žeminės pašventinimo iškilmės. Gyvus prisiminimus apie istorinius įvykius pasakos Lietuvos laisvės kovų sąjūdžio štabo viršininkas Vytautas Balsys. 91-erių buvęs partizanas, slapyvardžiu Uosis, po daugelio metų sugrįš prie žeminės, kur 1945-aisiais sužeistas slapstėsi. Partizanų slaptavietė buvo atstatyta 2002 metais, tačiau veikiama drėgmės ir laiko per dešimt metų vėl tapo avarinės būklės: supuvo ir įgriuvo jos medinės perdangos. Šiandien istorinis objektas atstatytas. Žeminių iki mūsų dienų išliko nedaug, todėl svarbu suskubti jomis pasirūpinti.

Klaipėda

Šeštadienį prie PC „Akropolis“ Vaiko širdies asociacija rengia nuotaikingą renginį, kuris skirtas paminėti Vaiko širdies dieną. Renginyje dalyvaus pajūrio baikeriai, muzikos kolektyvai, vaikus linksmins įvairūs personažai. Šventės metu vaikai galės nemokamai šokinėti ant pripučiamo batuto, laimėti įvairius prizus, tarp jų ir pagrindinį – skrydžius oro balionu. Šalia atrakcijų, vyks ir sveikatos patikrinimų akcija. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras visiems norintiems matuos kraujospūdį, atliks kūno sudėties analizę, konsultuos sveikos gyvensenos klausimais. Renginio pradžia – 13 val.

Telšiai

Policijos Angelų Sargų dienos proga šį šeštadienį Telšiuose, centrinėje miesto aikštėje, vyks respublikinė policijos ir visuomenės šventė. Nuo 12 val. vyks Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinio pučiamųjų orkestro pasirodymas, kvapą gniaužiantis Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės ,,Aras“. Mobiliosios kuopos bei Raitosios policijos būrio pasirodymas, kinologų su tarnybiniais šunimis programa. Šventės metu aikštėje veiks policijos įstaigų ekspozicijos, mobili vadavietė, prevencinis autobusas, saugos diržų imitavimo įrenginys, bus demonstruojamos Lietuvos policijos ir užsienio šalių svečių transporto priemonės, policijos specialiosios priemonės, o šventės mažiesiems dalyviams daugybė staigmenų parengęs lauks policijos bičiulis Amsis.

Klaipėda

Technologijų ir verslo festivalis „InNovaCamp" vyks centrinėje Klaipėdos Atgimimo aikštėje rugsėjo 27-28 d. Originaliuose laikinuose paviljonuose įsikūrusioje parodoje bus galima išmėginti automobilių lenktynių simuliatorių, valdyti virtualią klaviatūrą akies mirksniais, pasigaminti skulptūrėlę 3D spausdintuvu, pabūti modeliu piešimo dirbtuvėse, kuriose dailininkai vietoje drobės ar popieriaus pasitelks planšetinius kompiuterius. Čia bus demonstruojami įvairiausios paskirties technologiniai sprendimai nuo pirmojo lietuviško nanopalydovo, ketinamo išbandyti jau spalį, iki elektromobilių ir judesiu valdomų holografinių ekranų. Organizatoriai tiki, kad „InNovaCamp" festivalis paskatins ne vieną moksleivį atidžiau skaityti fizikos vadovėlį, ilgiau pasėdėti prie matematikos užduočių ir duoti valią vaizduotei. Penktadienio vakarą Atgimimo aikštėje vyks šou „Gaidos ir lazeriai" bei naktiniai kino seansai.

Šventoji

Rugsėjo 28-29 d. Šventojoje pirmąkart jos istorijoje planuojamas didelis bendruomenės sambūris. Bus galima išvysti tarptautinį jėgos aitvarų ir burlenčių turnyrą "Baltų vienybė". Bendruomenės sueigoje bus pagerbtos žymios Šventosios šeimos, atėjusieji išgirs, ką geba įvairių kartų iš Šventosios kilę poetai, dainininkai, muzikantai, šokėjai.

Šiauliai

Rugsėjo 29 d., sekmadienį, 15 val. Chaimo Frenkelio viloje vyks Europos žydų kultūros dienos renginys. Programoje: filmas-virtuali paroda „Žydų paveldas ir gamta" ir ekskursija po vilą. Renginys nemokamas.

Visa Lietuva

Daugiau kaip 100 renginių vyks „Tyrėjų naktyje" penktadienį, rugsėjo 27 dieną Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Molėtuose ir kituose Lietuvos miestuose bei miesteliuose. „Tyrėjų nakties" metu mokslininkai savo darbo erdves - institutus, mokslo ir tyrimų laboratorijas atveria visuomenei, kviesdami dalyvauti dešimtyse stulbinančių eksperimentų ir įtraukiančių simuliacijų, naujus horizontus atveriančių parodų ir ekskursijų, akiratį praplečiančių paskaitų ir audringų diskusijų.

Praėjusių metų „Tyrėjų naktis" sulaukė milžiniško susidomėjimo - visą dieną vykusiuose renginiuose dalyvavo daugiau kaip 10 tūkstančių mokslo virtuvę norėjusių pamatyti smalsuolių.

Varėna

Rugsėjo 28 dieną jau aštuonioliktą kartą vyks „Grybų šventė". Ji tradiciškai prasidės Lietuvos grybavimo čempionatu. Varėnos miesto parkas tądien taps tarsi miestu mieste, kuriame bus galima orientuotis pagal Baravykų, Makavykų, Voveraičių ir kitus „grybiškus" gatvelių pavadinimus.

Šventėje apsilankiusius maloniai nustebins ne tik grybų, kultūros ir kulinarinio paveldo gausa. Šventėje vyks daugybė šventinių renginių. Šventė populiarina ne tik nuo seno Varėnos krašto žmonių pragyvenimo šaltiniu tapusių grybų vardą, bet ir savo iki šiol šiame šalies kampelyje tebegyvuojančius ir puoselėjamus senuosius dzūkų amatus ir verslus bei tradicijas, ji turi pretenzijų vadintis tarptautine švente, nes kasmet sulaukia nemažai svečių ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių.

Gargždai

Rugsėjo 29 d. 13 val. prasidės Pasaulinė gyvūnų dienos šventė, kuri apie tris valandas šurmuliuos Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos stadione (Vingio g. 6, Gargždai). Šventėje šunų dresavimo subtilybes demonstruos patyrę dresuotojai, konsultuos veterinarijos gydytojai, kinologai ir gyvūnų stilistai. Gyvūnų globos namų atstovai ieškos mylinčių šeimininkų, galinčių priglausti beglobius gyvūnus.

Trakai

Rugsėjo 27-29 dienomis vyks „Tegyvuoja Trakai", renginys, skirtas pasaulinei turizmo dienai paminėti. Jo programoje vyks tarptautinis folkloro festivalis „Protėvių dvasia gyvuoja mūsų širdyse". Koncertai vyks šv. J.Nepomuko aikštėje, apžvalgos aikštelėje prieš Salos pilį, o blogu oru - Trakų kultūros rūmuose. Šeštadienį 10 ryto prasidės kermošius, o 11 valandą specialiai vaikams vyks spektaklis „Vištytė ir grūdelis".

Klaipėda

Rugsėjo 27 d., penktadienį, 17 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) parodų salėse (Didžiojo Vandens g. 2, Klaipėda) vyks atviros pamokos vaikams ir suaugusiesiems, norintiems susipažinti su kaligrafijos estetika ir rašto meno galimybėmis. Atvirų pamokų, kurias ves žinomi Lietuvos kaligrafai Lidija Kuklienė ir Mindaugas Petrulis, metu galima bus išbandyti įvairias kaligrafijos technikas ir priemones, susipažinti su komponavimo principais, skirtingomis rašto meno išraiškomis. Atvirų pamokų trukmė - 2 akademinės valandos. Užsiėmimai nemokami. Visas priemones suteiks organizatoriai, tik reikia iš anksto registruotis.

Vilnius, Kaunas

Iki rugsėjo 29 dienos Lietuvoje vyksta Europos žydų kultūros dienai skirti renginiai. Renginius Lietuvoje koordinuoja ir organizuoja Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos, jo puslapyje galima surasti išsamią programą. Daugelyje miestų ir miestelių vyks specialiai Žydų kultūros dienai sukurto trumpametražio filmo „Žydų paveldas ir gamta" peržiūros, be to, Vilniuje, Kaune organizuojamos įvairios ekskursijos, pasivaikščiojimai po sinagogas bei vietas, kuriose jaučiama žydų kultūros dvasia. Visi renginiai yra nemokami.

Nida

Rugsėjo 28 - ąją Nidos gyvenvietės gatvės ir palei apsauginį pajūrio kopagūbrį besidriekiantis dviračių takas kelioms valandoms taps pusės maratono bėgikų ištvermės ir valios išbandymo trasa. Keturioliktą kartą organizuojamame Nidos pusės maratono bėgime užsiregistravo daugiau nei 400 dalyvių. Pagrindinio bėgimo, kuriame gali dalyvauti visi norintys, sveikatą pasitikrinę pilnamečiai asmenys, trasos ilgis siekia 21, 097 km (keturi trasos ratai). Pageidaujantys išbandyti trumpesnių nuotolių distanciją, turės galimybę bėgti „Liaudies bėgime" (5, 4 km). Vaikams ir jaunuoliams skirti 3 km, 2 km ir 1 km bėgimai.

Jeigu ir jūs žinote įdomių renginių, laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis