Stebuklų medis netoli Vilniaus - nusikaltimas gamtai aiškėja naujos detalės

Rugsėjo pirmomis dienomis pasakojome jums apie Vilniaus rajone "išaugusį" Stebuklų medį, kurį sugalvojo ir savo jėgomis padarė vienas žmogus. Šiandien tęsiame istoriją, kuri pakrypo netikėta linkme ir jau įgauna detektyvo bruožų.

Medį apkabinėti žaislais sugalvojo vienas žmogus

Rugsėjo pirmą dieną informavome jus apie netikėtą idėją: Vilniaus rajone "išaugusį" Stebuklų medį. Apie ant piliakalnio augantį medį, apkabinėtą žaislais, mus informavo pats idėjos autorius ir įgyvendintojas, prisistatęs Ryčio vardu.

„Baigiantis vasarai ir naujų mokslo metų proga sugalvojau padaryti kažką gero, manau, išėjo viskas neblogai, geriau, negu tikėjausi", - sakė mums Rytis, kuris šį medį skyrė visiems vaikams.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Nuo ko viskas prasidėjo: Stebuklų medis Vilniaus rajone

Daugeliui balsavusiųjų idėja patiko

Kartu su naujiena apie Stebuklų medį, organizavome apklausą, kurioje klausėme, kaip šią idėją vertina TavoVaikas.lt portalo skaitytojai. Daugiau kaip 200 žmonių išreiškė savo nuomonę. 144 sakė, kad jiems tai patinka, 50 buvo skeptiškai nusiteikę, o keliolika neturėjo nuomonės, kaip tai įvertinti.

Supainiojo piliakalnių pavadinimus

Rytis, atsiuntęs ir Stebuklų medžio nuotraukų, sakė, kad jį galima rasti ant Buivydų piliakalnio šalia Buivydų kaimo Vilniaus rajone. Tačiau kaip išaiškėjo, šis medis iš tiesų yra ant Karmazinų piliakalnio, kuris yra Neries regioninio parko teritorijoje bei paskelbtas Kultūros paveldo vertybe.

Piliakalnio išniekinimas

Kaip mums sakė Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė - tokia saviveikla yra nusikaltimas ir gamtai, ir mūsų paveldui. Pliušiniais žaislais be niekieno leidimo apkarstytas medis - įrodymas, kaip mes negerbiame savo gamtos turtų.

"Įsivaizduojate, kas būtų, jei kažkas sumanytų panašiai apkabinėti Vilniaus Gedimino pilį?" - pasipiktinusi klausė direktorė. Pasak jos, medį reikia kuo greičiau išlaisvinti nuo nuo žaislų ir piliakalnį sutvarkyti taip, koks jis buvo iki šių metų rugsėjo.

Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė sako, kad panašias akcijas žmogus gali daryti savo namo kieme, o ne saugomoje teritorijoje. Specialistė pastebėjo, kad žala padaryta ne tik medžiui, bet ir piliakalniui, nes į jį įkalta granito plokštelė su užrašu "Stebuklų medis vaikams". "O kas bus, kai tie žaislai supus?", - sakė direktorė.

Tikėjosi, kad medis gyvuos ilgai

Idėjos autorius Rytis tikėjosi, kad jo sumanytas medis gyvuos ilgai, o atėję vaikai ne tik nenusikabins sau žaislų, o atneš pakabinti savo, kitų, žaisliukų.

Tačiau akivaizdu, kad jeigu medis neatgaus pirmykščio vaizdo, entuziastui gresia rimti nemalonumai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis