Mano gimdymo istorija: po cezario operacijos ryžausi gimdyti pati

Neringa augina tris dukrytes, todėl gali palyginti visus nėštumus bei gimdymus. Jie visi buvo labai skirtingi ir unikalūs.

Turiu nuostabiausias tris dukrytes.

Kiekviena iš jų atėjo skirtingai. Pirmoji princesė gimė po cezario pjūvio operacijos. Operacija buvo planuota, viskas praėjo greitai. Jums norėčiau papasakoti apie kitus du gimdymus. Pirmiausia dėl to, kad moterys nebijotų pačios gimdyti po cezario pjūvio operacijos.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip laiku pastebėti vaikų skydliaukės ir kitas endokrinines ligas?
Egmontas ir Reda Bžeskai: laimingi, kaip niekad

Kai mano pirmagimei buvo 4 mėnesiai, pasijutau nėščia. Su vyru nusprendėme, kad gimdysiu, nors gydytoja sakė, kad labai rizikinga. Juk tiek nedaug laiko praėjo po operacijos.

Nėštumas buvo lengvas, tikinau save visą laiką, kad gimdysiu pati, kad gimdymas bus lengvas. Net savo gydytojai sakiau, kad aš pati gimdysiu, ji tik kraipė galvą ir sakė, kad 80 procentų bus vėl cezario pjūvio operacija.

Artėjo termino diena, vasario 17. Atėjo ir praėjo. Ramu. Sakė, iki 23 dienos gyventi ramiai, o po to - vykti į ligoninę. Vasario 22 naktį prabudau nuo skausmingo spyrio ir pajutau, kad nutekėjo vaisiaus vandenys. Buvo 3 valanda nakties. Žadinu vyrą, kad jau laikas į gimdymo namus. Nusimaudžiau po dušu, susikroviau daiktus, išvažiavom.

Gimdymo namuose niekas neskubėjo.

Laukiu, kol surašo visus duomenis, tada patikrina, kad gimdos kaklelio atsidarymas vos du centimetrai, taigi, mane patikina, kad gimdysiu gerokai po pietų, tikrai pati, nebent kils nesklandumų.

Nuveda į gimdymo palatą, jau 6 ryto, ir liepia pamiegoti, pailsėti, nes laukia sunkus darbas.

Guliu lovoje, vyras šalia sėdi, kalbamės. Po 15 minučių pajaučiu pirmą sąrėmį, skausmas visai nedidelis, na, jei tik tiek, ištversiu. Sąrėmiai stiprėja, kartojasi kas 5 min, skausmas velniškas.

Dejuoju balsu. Laikrodis rodo 6 val 57 min. Nebegaliu ištverti. Vyras kviečia gydytoją.

Ateina gydytoja, toliau veiksmas vyksta kaip sulėtintame filme: skauda, girdžiu kažką kalbant, per pora minučių palata prisipildo žmonių... Kažkas padeda gydytojai vilktis chalatą, pirštines, matau, kaip riša chalato dirželius. Moteris, stovinti šalia, man liepia stumti, nors ką tik sakė atvirkščiai.

Klusniai vykdau jos nurodymus, stumiu kartą, kitą, trečią ir išgirstu: „Sveikinu, jums gimė nuostabi dukrytė. Pagal Apgar10 balų. Laikas - 7 val. ir 8 min".

Siuvusi akušerė sakė, kad kaip po pirmos cezario pjūvio operacijos, mano gimdymas - rekordas. Pagimdžiau po nepilnos valandos prasidėjus sąrėmiams.

Beveik po 2 metų aš ruošiuosi trečiam gimdymui.

Jokios baimės. Tik dukrytė neskuba ateiti. Gruodžio 29 dienos vakare nuvažiuoju į ligoninę su siuntimu, nes gresia pernešiojimas. Stebės pora dienų, po to skatins gimdymą.

Tą pačią naktį pajaučiu lengvą maudimą. 3 valanda ryto. Pasikviečiu budinčią ir sakau, kad tuoj gimdysiu. Ji liepia eiti miegoti, juk dar net sąrėmių nėra.

Skambinu vyrui ir liepiu ruoštis, bet budinti akušerė manęs neklauso, netiki, kad tuoj gimdysiu. Tačiau aš pati jaučiu, kad tuoj pasimatysime su mažąja.

Einu pati iki akušerės, ji mane veja į palatą. Pradedu pykti, sakau, kad galiu gimdyti ir palatoje, jei čia niekam nerūpiu. Grįžtu į palatą, 4 valandos, vos neverkiu iš apmaudo.

Pasirodo nematyta senyvo amžiaus moteris. Liepia man gultis, patikrina ir veiksmas prasideda - liepia kuo skubiausiai į gimdyklą. Skambinu vyrui 4 val. 12 min., kad mane veža gimdyti ir prašau atvažiuoti. Gimdykloje prakerpa vandenis, stumiu, kartą, kitą, na, ir dar kartą. Gimė mano mažoji princesė 4 val 20 min. Gimimo laikas kortelėje įrašyta, kad gimdymas truko 8 minutes. Vyras taip ir nespėjo atvykti.

Dabar auginu jas visas tris. Mes esam laiminga didelė šeima.

Neringa

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis