Savaitgalio renginiai: senieji amatai, ralis, dviračiai ir žirgai

Priešpaskutinį rugpjūčio savaitgalį kviečia daug įdomių renginių. Linkime susirasti sau patinkantį ir apsilankyti su visa šeima.

Vilnius

Rugpjūčio 23-24 d. Vilniaus Rotušės aikštėje 11 - 21 valandomis vyks Lietuvos tautiniu paveldu pripažinta tradicinė Šv.Baltramiejaus mugė. Jos metu rekonstruojami vėlyvųjų viduramžių ir Renesanso epochos amatai, pristatomos menų ir cechų tradicijos.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kviečiame dalyvauti naujame konkurse. Atsakyk į klausimą, kodėl verta turėti daugiau negu vieną vaiką ir laimėk dovanų
Kokių augalų negalima laikyti vaiko kambaryje

Pramogų bus ir vaikams: organizuojamos vaikų lipdymo varžytuvės, šeštadienį 16 val. Rotušės aikštės scenoje bus rodomas nemokamas Vilniaus teatro „Lėlė" spektaklis „Batuotas katinas", scenarijaus autorius ir režisierius - Algirdas Mikutis. Abi dienas pasirodys „Le Artist" viduramžių juokdarys.

TavoVaikas.lt patarimas: ne vienai vilniečių šeimai ši šventė tapo gražia vasaros pabaigos tradicija. Niekas nebruka nieko pirkti, aikštė nekvepia kukurūzų spragėsiais, o atėjusieji gali pasimokyti senuoju būdu lieti žvakes, velti vilną ar savo rankomis prisiliesti (tiesiogine žodžio prasme) prie kitų senųjų mūsų amatų.

Vilnius

Rugpjūčio 25 d. vyks didžiausia dviratininkų šventė Lietuvoje „Velomaratonas". Jo metu tūkstančiai dviratininkų pabirs po visą sostinę, vyks ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų dviračių varžybos.

Velomaratono metu bus galima pažymėti savo dviračius, kad juos nugvelbus ilgapirščiams, būtų lengviau surasti. Savo dviračius pasižymėti dviratininkai galės nuo 13 iki 17 val. Žymėjimas nemokamas, tačiau reiks pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir dviračio įsigijimo dokumentą, t. y. dviračio pasą, pirkimo kvitą ar pirkimo - pardavimo sutartį ir pan.

TavoVaikas.lt patarimas: šią dieną Vilniaus centre bus ribojamas eismas, todėl pasidomėkite, prieš išsiruošdami. Žinoma, dviratis - privalomas atributas einant į šią šventę. Kaip ir šalmas, beje. Pagal Kelių eismo taisykles visi dviratininkai iki 18 metų privalo dėvėti šalmus.

Kaunas

Iki spalio mėnesio pradžios Kauno gyventojai ir miesto svečiai galės nemokamai pasivažinėti žirgų traukiama karieta. Holšteinų veislės žirgų traukiama karieta Laisvės alėjoje ir Rotušės aikštėje kursuos kiekvieną savaitgalį nuo 12 iki 16 val.

Maršrutas Laisvės alėja tęsis nuo Kauno Soboro iki Vilniaus gatvės pradžios. Už šią pramogą mokestis neimamas. Pasivažinėti žirgų traukiama karieta miestiečiai kviečiami rugpjūčio 24, 25, 31 d. bei rugsėjo 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 d., nuo 12 iki 16 val.

TavoVaikas.lt patarimas: oho, tai bent iniciatyva! Sako, pirmą savaitgalį norinčiųjų buvo itin daug, tad jeigu atėję pamatysite nusidriekusią ilgą eilę, iš anksto apgalvokite planą B, kur galite kitur nueiti su vaikais, kad šie ne itin liūdėtų.

Kaunas

Rugpjūčio 23-25 dienomis prekybos ir laisvalaikio centras „Mega" rengia būrelių mugę. Čia atėję tėvai su vaikais gaus atsakymus į jiems rūpimus klausimus iš 40 skirtingų užklasinės veiklos organizatorių: sporto, šokių, dailės, muzikos, dainavimo, modelių, žurnalistikos, šachmatų, verslininkų, informacinių technologijų užsiėmimų atstovų. Rugpjūčio 24 d., šeštadienį, 12-19 val. vyks ir pristatomieji pasirodymai. Būrelių mugės pradžia - 12 valandą, lankymas nemokamas.

TavoVaikas.lt patarimas: puiki proga atnaujinti žinias apie tai, kokius būrelius mėgsta šiuolaikiniai vaikai. Breikas, hiphopas, svingas, karatė, kapueira, dziudo... Gali ir galva susisukti nuo įvairovės.

Kaunas

Rugpjūčio 24 -25 dienomis vyks jubiliejinis „Kauno rudens" ralis. Tai vienos seniausių šalyje ralio lenktynių, be pertraukų rengiamos nuo 1974 metų. Tarptautinio ralio baze taps Nemuno sala ir joje esanti „Žalgirio" arena bei jos prieigos, kur rengiamos lenktynės specialiame greičio ruože, pramoginė šventė miestiečiams, renginio atidarymo ir uždarymo koncertai su Lietuvos scenos žvaigždėmis ir svečiais iš užsienio.

Tai bus savotiškas ekstremalaus sporto ir pramogų festivalis, kuriame vyks dažasvydžio čempionatas, visi galės išmėginti savo jėgas laipiodami uolomis ar pasiryžti šuoliui su virve nuo „Žalgirio" arenos, pasigrožėti „driftininkų" triukais, motorolerių lenktynėmis. Taip pat bus galima išvysti ir įvairiausių automobilių, pradedant legendiniais antikvariniais, ir baigiant tikrais šiandienos meno kūriniais ant keturių ratų.

TavoVaikas.lt pastebėjimas: renginys padaužoms vaikams ir padaužoms tėvams.

Kaunas

Kauno tvirtovės VII fortas šiemet mini 130 metų sukaktį ir šviečia švęsti kartu. Rugpjūčio 24 d. šeštadienį, 15 valandą, šventinio renginio metu žiūrovų lauks įspūdinga mūšio inscenizacija, kuria atliks karo istorijos klubai "Grenadierius" ir "Kauno tvirtovės įgula". Šventės dalyvių taip pat laukia šaudymo pratybos, istorinė fotoatelje, orientacinė 12 žingsnių ekskursija bei kitos pramogos. Šventės kulminacijoje visi svečiai bus kviečiami drauge įsiamžinti žmonių - žodžių kompozicijoje "VII fortui - 130!", kuri bus užfiksuota nuotraukoje iš paukščio skrydžio. Suaugusiesiems bilietas kainuoja 12 Lt, mažiesiems - 6 Lt. Renginio dieną bilietai brangs.

TavoVaikas.lt patarimas: Kauno tvirtovės VII forto muziejus garsėja įdomiais renginiais, sako, ir vaikų gimtadienių šventimas čia būna ypatingas. Proga patiems įsitikinti.

Trakai

Rugpjūčio 24-25 dienomis Trakų salos pilyje vyks tradicinė Senųjų amatų šventė. Puodžiai, juvelyrai, kalvis, tinklų rišėjos, juostų vijėjos ir eilė kitų meistrų susirinks pilyje, kad galėtų savo nagingumą parodyti, žiniomis pasidalinti su visais besidominčiais. Amatininkų miestelį pagyvins senovinės smuklės kaimynystė, vietos ir užsienio pirkliai, pokštininkas rūmų juokdarys, riterių stovykla bei prie pilies vartų įsikūręs budelis. Dvi dienas skambės viduramžių muzika, vyks edukaciniai užsiėmimai, žaidimai, kausis riteriai. Įėjimas mokamas: 15 Lt suaugusiesiems, 10 Lt - moksleiviams.

TavoVaikas.lt patarimas: skirkite daugiau laiko šiai išvykai, nes tai proga kartu aplankyti ir Trakų pilį, ir pasiplaukioti laiveliu ar vandens dviračiu Galvėje, ir suvalgyti tradicinį kibiną, ir... Sąrašą pratęskite patys.

Trakų r.

Paluknio aerodrome rugpjūčio 22–24 d. vyks vaikų sklandymo varžybos, kurias organizuoja Lietuvos vaikų sklandymo asociacija. Jauniausi pasaulio lakūnai kviečia pamatyti, kaip sklandytuvais sklando vaikai nuo 10 metų. Jose bus kovojama dėl komandinio „Lituanika“ prizo, įsteigto minint Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-metį. Varžybos vyks Paluknio aerodrome, įsikūrusiame 33 kelio Vilnius–Druskininkai kilometre. Vaikai varžybų dienomis skraidys nuo 10 val. ryto iki pat saulės laidos su pietų pertrauka.

TavoVaikas.lt patarimas: organizatoriai maloniai kviečia atvykti žiūrovus pamatyti šių netradicinių varžybų. Jie sako, kad Lietuva yra vienintelė šalis pasaulyje, kurioje vaikai mokomi skraidyti nuo 9 metų.

Druskininkai

Rugpjūčio 24 dieną Druskininkai atsisveikina su vasara ir kviečia į šventę. Vilniaus alėjoje Amatų ir tautodailės darbų mugė veiks abi savaitgalio dienas, šeštadienį kviečia linksmas renginys gydomojo purvo tema - „Purvoolimpiada". Druskininkų pramogų aikštėje vyks pramoginis koncertas šeimai, liaudiškos muzikos ansamblių ir kapelų varžytuvės bei vakaro koncertas.

TavoVaikas.lt patarimas: šią vasarą Druskininkai nesnaudė - kone kas savaitę pranešdavome apie šiame kurorte vykstančius renginius.

Zarasai

Nuo penktadienio iki sekmadienio Didžioji Zaraso ežero saloje vyks nepriklausomas kasmetinis post - folkloro, alternatyvios muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis "Mėnuo juodaragis". Kaip sako organizatoriai, tai - trys dienos muzikos ir magijos. Šių metų tema yra „Broliai latviai", be muzikinės programos laukia ir kultūrinė - salos erdves papuoš gamtiškojo meno darbai ir skulptūros, kvies atsinaujinęs senųjų amatų kiemas, šalia įsikūrusi karių stovykla rodys istorinę ginkluotę, taikliausi lankininkai susirinks į Europos turnyrą, o festivalio lankytojai turės progos parungtyniauti įvairiuose sporto turnyruose.

Atskira programa skiriama ir mažiesiems Juodaragio lankytojams, kurių su šeimomis kasmet atvyksta vis daugiau. Programoje taip pat vyks pažintiniai pėsčiųjų ir dviračių žygiai, ugnies spektakliai, poezijos skaitymai, kūrybinės dirbtuvės ir daugelis kitų sumanymų, bei pramogų.

TavoVaikas.lt patarimas: muzikos festivalių, kuriuose būtų laukiamas ne tik jaunimas, bet ir šeimos, nėra daug. Šis - vienas iš tokių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis