Kokią pirmą klaidą padarė jaunieji karališkieji tėvai?

Kembridžo princas George skaičiuoja dar tik trečią savo gyvenimo parą, o akylūs jo gimimo stebėtojai skaičiuoja pirmąsias klaidas, kurias padarė jo tėvai - princas Williamas ir Kate Middleton.

Karališkasis kūdikis stebimas it po padidinamuoju stiklu

Taip jau lemta karaliams, kad jų kiekvieną žingsnį akylai seka ir žiniasklaida, ir paprasti žmonės. Kembridžo kunigaikštienės Kate Middleton nėštumas ir sosto paveldėtojo gimimas sulaukė didžiulio pasaulio dėmesio.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pamatyk, kas nutinka, kai vaikas karštą dieną paliekamas automobilyje vienas
Populiariausių vardų TOP 10 didžiuosiuose Lietuvos miestuose

Liepos 22 -ąją gimęs mažasis princas po paros buvo išleistas namo. Dar po paros, kai jam buvo dvi dienos, paaiškėjo jo vardas - George Alexander Louis.

Iš ligoninės išvažiavo su tėčiu ir mama

Liepos 23 -osios vakare karališkasis naujagimis su tėvais išvyko į namus. Iš pradžių jis buvo ant tėvų rankų, kol šie atsakė į keletą žurnalistų klausimų, o vėliau automobilio kėdutėje buvo išneštas iš ligoninės ir įdėtas į automobilį.

Nesaugu taip vežti kūdikius

Po to, kai buvo išplatintos pirmosios princo George nuotraukos, pasigirdo pastebėjimų, kad jaunieji tėvai padarė pirmąją didelę klaidą. Automobilio kėdutėje naujagimis buvo neteisingai prisegtas, o tai nėra saugu nė vienam kūdikiui, karališkajam - irgi.

Mažasis princas buvo neteisingai prisegtas autmobilio kėdutėje ir vežamas namo.
AFP/Scanpix

Automobilio kėdutės skirtos vaikams nuo gimimo

Pagal įstatymus, visi vaikai iki tam tikro ūgio turi būti vežami automobilio kėdutėse. Naujagimiai - taip pat. Jiems skirtos automobilio kėdutės dažniausiai turi specialius įdėklus, kad sėdint nebūtų per daug išlenktas naujagimio stuburiukas.

Kiekviena kėdutė turi penkių taškų saugos diržus. Sagtis turi būti segama per kojyčių vidurį, o diržai per abu pečius. Prisegti diržai neturi būti per laisvi. Manoma, kad saugiausia yra tada, kai jie priveržti tiek, kad tarp jų ir kūno telpa keli pirštai.

Štai kaip atrodo teisingas kūdikio prisegimas automobilio kėdutėje:

Pateisinimo negali būti

Kai kurie komentatoriai bandė teisinti jaunuosius tėvus, kad jų automobilis, lydimas kortežo, tikriausiai, važiuoja itin mažu greičiu, tačiau bet kuris saugaus eismo specialistas žino, kad tokie pasiteisinimai nieko verti.

Teisingai segti kūdikius kėdutėse reikia ir tada, kai automobilis rieda 5 m/h greičiu, ir tada, kai važiuojama trumpam, "tik už kampo".

Išneštas iš ligoninės naujagimis buvo apsiaustas skraiste, gal tai trukdė jį taisyklingai prisegti?

Klysti yra žmogiška

Kaip bebūtų, klysti yra žmogiška. Karaliai - irgi žmonės. Tačiau šis atvejis privertė dar kartą mus susimąstyti - ar viską padarome, kad mūsų vaikai būtų saugūs?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis