Ką apie vaiką pasako jo Zodiako ženklas? Svarstyklės

Vidinis žavesys, elegancija, stiliaus pojūtis – Svarstyklės jau nuo mažų dienų supranta, kas yra gražu.

Svarstyklės (rugsėjo 24 - spalio 23)

Šio ženklo vaikui, kaip retam kitam, reikia kontakto su kitais žmonėmis, todėl mažosioms Svarstyklėms vaikų darželio lankymas ir mokymasis ten užmegzti socialinius santykius yra tikrai į naudą.

Svarstyklės moka sužavėti aplinkinius. Jos netgi išmano tokius dalykus, kurie, atrodytų, vaikams turėtų būti nežinomi - kaip pažiūrėti, kokia intonacija kalbėti, kad  pasiektų norimo tikslo. Tai galioja ir mergaitėms, ir berniukams.

Nepaisant to, kad Svarstyklės priklauso aktyvių Zodiako ženklų grupei, kartais šiems vaikams neužtenka asmeninės iniciatyvos, jie nemoka suformuluoti ir išdėstyti savo pasaulėžiūros, nes jų mintys nuolat bėgioja pirmyn - atgal, jiems sunku apsispręsti.

Įgimti diplomatai

Dar būdamas visai mažas toks vaikas greitai perima tėvų bendravimo manieras, pasaulėžiūrą, žino, kokiam socialiniam ratui priklauso jų šeima. Stebėdamas suaugusiuosius jis greitai mokosi bendravimo subtilybių, todėl nenustebkite, kai jei bendraujant su bendraamžiais Svarstyklės staiga prakalbs ar ims elgtis kaip suaugęs, jis atkartoja, ką matęs namuose.

Svarstyklės yra įgimti diplomatai, daugeliu atveju pasiekiantys, ko nori. Jei nepavyks, jie gali net išspausti artistišką ašarą ten, kur reikia, kad sugraudintų pašnekovą, ir tikslas bus pasiektas. Svarstyklės paprastai nėra iš tų vaikų, kurie kelia viešas isterijas, krenta prekybos centruose norėdami ko nors gauti. Jie tikslą pasiekia rafinuotiškesniais būdais.

Apdovanoti skoniu, taktu, estetikos ir grožio pojūčiu, šie vaikai gali daug pasiekti meno srityje - dainuodami, šokdami, lankydami dailės užsiėmimus.

Toks vaikas anksti suformuluoja savo vertybių sistemą. Pavojus slypi, kad jis tiesiog perims kažkieno kito turimas vertybes, prarasdamas savąjį aš. Svarstyklės paprastai priima jau esamas jo socialinio sluoksnio normas, nuomonę, ir, veikiamas draugų, vaikas gali pasielgti taip, kaip jam visai nebūdinga. Todėl tėvai turėtų domėtis vaikų draugais, kiek įmanoma daugiau apie juos žinoti, gal net bendrauti su jų tėvais, kalbėtis apie draugus su savo vaiku.

Romantikai

Kitas Svarstyklių bruožas yra sentimentalumas, polinkis jautriai išgyventi jausmus. Gana anksti šie vaikai  pamėgsta romantinius filmus, knygas apie meilę ir jausmus. Būdami maži jie mėgsta žaisti šeimą - tėtį, mamą arba scenas iš princesių gyvenimo. Mergaitė bus laiminga, jei mama leis ir pačiai pavirsti princese - pasipuošti mamos aukštakulniais, sijonais, suknelėmis ir karoliais.

Iš išorės labai mielos mažosios Svarstyklės viduje yra labiau subrendusios, negu gali pasirodyti. Tai galite suprasti iš jų kalbos ir protingų minčių. Gali atrodyti, kad bendrauti su Svarstyklėmis yra paprasta ir malonu, taip, tačiau nepaisant savo kerinčių akių ir valiūkiško žvilgsnio, šio ženklo vaikai yra pakankamai žemiški, žinantys, ko nori, ir to tikslo siekiantys.

Jeigu norite vaikui Svarstyklėms sukurti šventę, nusiveskite jį  į teatrą. Nepamirškite, kad auginate estetą, todėl atitinkama apranga teatre Svarstyklėms būtina.

Svarstyklės gana lengvai traukia prie savęs aplinkinius, tačiau pasitaiko, kad kartais  jie tampa pernelyg snobiški ir šalti.

Jeigu esate apsisprendę leisti vaiką į sporto būrelį, tegul tai būna sporto šaka, kurioje svarbi kūno estetika - meninė gimnastika, pramoginiai šokiai ir panašiai.

Artistiški ir kūrybingi

Mokykloje Svarstyklėms sekasi gerai -  šio ženklo vaikai užmezga kontaktą beveik su visais klasės draugais, mokytojais. Jie nelinkę pažeisti mokyklinę discipliną. Tačiau, kaip minėta, jei jo artimiausiais patikėtiniais taps linkę į chuliganizmą ir nusižengimus vaikai, visai gali būti, kad prisidės prie jų negerų darbų. Tačiau Svarstyklės turi viduje tam tikras teisingumo svarstykles, kuriomis jis pasveria, kas gerai, o kas - ne, ir laiku atsitraukia.

Klasėje šiuos vaikus reikia paskatinti dalyvauti kūrybiniuose projektuose - muzikiniai, teatro pasirodymai, šventės scenarijaus rašymas ir jos vedimas tikrai tinka jų natūrai. Apskritai, muzikos ar kitų menų mokykla tokiems vaikams dažnai tinka ir patinka. Šio ženklo žmonės tampa puikiais dizaineriais, aktoriais, architektais, dailininkais. Polinkis ieškoti tiesos neretai juos nuveda į politikos mokslus, teisę, istoriją.

Sveikata ir santykiai su draugais

Svarstyklių sveikata tėvai turėtų pradėti rūpintis nuo pirmų dienų, o ne tada, kai jau tikrai prireikia vaistų ir gydymo. Pakankamai vaisių ir daržovių valgiaraštyje, vasarą kuo daugiau būti gryname ore ir pasikrauti saulės energijos, kurios šiam ženklui kartais pritrūksta.

Geri santykiai susiklosto su Vandeniu ir Dvyniais. Vaikui Svarstyklėms imponuoja Liūtas, jo tvirtas charakteris ir apsisprendimas, ko šiek tiek trūksta Svarstyklėms. Šaulys taip pat su savo idėjomis pavergia Svarstykles, neretai jie tampa partneriais kokioje nors veikloje. Sunkiau sekasi su Avinu, kurio šiurkštokų juokelių Svarstyklės niekada nesupras.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis