Penki žaislai, kuriais prekiauta Lietuvoje, pripažinti nesaugiais

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija prie Ūkio ministerijos skelbia apie naujai nustatytus penkis nesaugius žaislus, kuriais prekiauta mūsų rinkoje.

Penki žaislai, kuriais prekiauta pas mus, pripažinti nesaugiais:

Kiškis "Fedia"

Tai stilizuotas, pliušinis minkštas kimštinis kiškis su gėle. Baltai juodos akys - kieto plastiko. Užpildas - sintetinio pluošto. Ausyse, letenose - metalinė viela. Kiškis rankoje laiko kieto plastiko gėlytės žiedą su medžiaginiais geltonos spalvos lapeliais ir aptrauktu kietu plastiku metaliniu koteliu.

Specialistai nustatė, kad žaidžiant šiuo žaislu kyla pavojus užspringti, susižeisti.


TAIP PAT SKAITYKITE:
Fotografė įamžino 19 savaitę gimusį ir penkias minutes teišgyvenusį sūnelį

Vežimėlis lėlei „Lovely Baby Doll Stroller"

Jis yra sėdimasis, sulankstomas, pagamintas ir sudarytas iš pilkai dažytų metalinių vamzdelių; sėdimoji vieta iš mėlynai baltos spalvos sintetinio audinio, su dviem mėlynos spalvos kieto plastiko rankenomis ir keturiais sudvejintais ratukais. Vežimėlyje vienas blokavimo įtaisas, metalinės ir plastiko tvirtinimo detalės

Šis žaislas kelia pavojų susižeisti.

Augantis kiaušinis „Growing Bird Hatching egg"

Tai baltos spalvos trapios medžiagos lukštas su skylutėmis; kiaušinio viduje yra žalsvos spalvos tampraus plastiko viščiukas, kurio matmenys padidėja vandenyje, ir augdamas jis suardo kiaušinio lukštą; kiaušinis įdėtas į skaidraus lankstaus plastiko kiaušinio formos indelį.

Žaislas nesaugus, nes realus pavojus užspringti, uždusti.

Karinis rinkinys „Special Forces" 

Juodos spalvos su ruda rankena kieto plastiko šautuvas ir trys juodos plastikinės strėlytės su oranžiniais tampriosios medžiagos siurbtuko pavidalo smogiamaisiais paviršiais, juodos ir auksinės spalvų kieto plastiko lankas su gumytės timpa ir trys geltonos, žalios, rožinės spalvų kieto plastiko strėlytės su oranžiniais tampriosios medžiagos siurbtuko pavidalo smogiamaisiais paviršiais, strėlyčių įdėklas, sidabrinės spalvos kieto plastiko šerifo ženkliukas.

Nesaugus žaislas dėl pavojaus užspringti, uždusti ir susižeisti.

Rinkinys „Super Powerful Police"

Du sidabrinės spalvos su juoda rankena kieto plastiko pistoletai, keturios juodos plastikinės strėlytės su oranžiniais tampriosios medžiagos siurbtuko pavidalo smogiamaisiais paviršiais, du pilkos spalvos lankstaus plastiko antrankiai su raktuku, dvi juodos spalvos lankstaus plastiko granatos ir kartono taikinys su piešinukais.

Pavojus - užspringti, susižeisti, uždusti.

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prie Ūkio ministerijos naujienos, kokie žaislai pripažįstami nesaugiais ir išimami iš rinkos, nuolat skelbiami interneto svetainėje http://www.vnmpi.lt/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis