Stilingus rūbus vaikams kurianti Beata atskleidžia savo sėkmės paslaptį

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, užsukite pas mus ir užpildykite anketą (ją rasite čia). Šiandien kviečiame susipažinti su Beata.

„Nesirengsiu!“ – griežtas keturmetės protestas skamba drabužių parduotuvės vaikų skyriuje, ir vasariška jūrinių raštų suknelė krenta ant žemės. Suplukusi mama kapituliuoja prieš mergaitės norus. Visuomet ateina laikas, kai vaikai parodo tvirtą nuomonę ne tik apie savo mitybos racioną, pietų miegą, bet ir tai, ką jie rengsis (ir, ypač, ko nesirengs) šiandien.

Tokia diena atėjo ir Beatos Perje, vaikiškų rūbų prekinio ženklo Super Sweet (feisbuke puslapis ČIA) įkūrėjos, gyvenime. Kaip pasakoja pati Beata, apie pusantrų metų amžiaus jos ir vyro Andrėjaus pirmagimę Michellę užvaldė savotiška mėlynumo manija. Mažylę žavėjo visi šio atspalvio rūbai, nuo pastelinių iki tamsiai mėlynų. O labiausiai trokštamų žydros spalvos suknelių, anot Beatos, prekyboje rasti buvo beveik neįmanoma. Dažniausiai rūbas neatitikdavo stiliaus arba kokybės reikalavimų. Būtent tai ir paskatino moterį pačią įsigyti audinio ir sukurti svajonių suknelę savo dukrai. Kartu tai padėjo pagrindus prieš metus įkurto Super Sweet vaikiškų drabužių prekinio ženklo atsiradimui.

Asmeninis albumas

Pašnekovė pripažįsta, kad judėti pirmyn motyvavo ir aplinkinių reakcijos, išvydus jos kurtus drabužėlius. Išgirdę, kad rūbai vienetiniai, žmonės nuliūsdavo. Todėl Beatai kilo mintis pradėti darbuotis didesnei auditorijai ir suteikti galimybę kitiems tėvams papuošti savo atžalas.

Asmeninis albumas

Beatos pomėgis rengti kitus buvo stiprus jau vaikystėje. Tiesa, tuomet maži mergaitės piršteliai dygsniuodavo sukneles lėlėms, o audinių lobynu tapdavo mamos spinta.

„Būdama aštuonerių ar devynerių, nusprendusi, kad audinys puikiai tiks lėlės suknelei, sukarpiau tuo metu gan brangų ir taip mėgstamą mamos maudymosi kostiumėlį,"- šypteli Beata. Dabar, matydami kaip ji paskęsta tarp audinių, sagučių ir krūvos rūbų modeliais išmargintų popierių, moters tėvai juokauja, jog ji gali vėl pasinerti į vaikystės pomėgius. Tik dabar šie „žaidimai" daug rimtesni, o šalia geriausia jos kūrybos kompanionė ir vertintoja – dukra Michellė.

Asmeninis albumas

Būtent galimybę būti kartu pašnekovė įvardija kaip didžiausią savo veiklos privalumą. „Man labai svarbu išgirsti dukros nuomonę apie audinio spalvą, raštą, suknelės modelį, nes visi rūbai iš pradžių yra siuvami būtent jai. Noriu, kad dėvėdama šiuos drabužius Michellė jaustųsi išskirtinai patogiai ir jos vidinis grožis harmoningai derėtų su išore", - pabrėžia Beata.

Panašu, kad Beatai tai puikiai pavyksta, nes dukra yra ištikimiausia mamos darbų gerbėja. Tai leidžia moteriai ne tik pasidžiaugti nuveiktų darbų rezultatais, bet ir toliau su malonumu suktis tarp audinių lentynų. Čia, planuodama naujus kūrinius, Beata gali praleisti visą dieną, o rinkdamasi audinius teigia besivadovaujanti dar paauglystėje įsisavinta auksine taisykle - geriau mažiau, bet kokybiškai. Būtent todėl visi vaikiški drabužiai yra siuvami tik iš natūralaus itališko šilko arba prancūziškos medvilnės.

Asmeninis albumas

Tiesa, rūbų kūrimas nėra vienintelė Beatos Perje veikla. Iš pradžių planavusi tapti teisininke vėliau šios idėjos atsisakė. Viską pakoregavo gyvenimiškos aplinkybės.

„Gimus Michellei penkeriems metams stačia galva nėriau į šeimyninį sūkurį, gyvenimas pakrypo visai kita linkme", - teigia Beata. Po tiek laiko pradėti teisininkės karjerą, pripažįsta, būtų buvę sunku, o ir didelio noro gilintis į teisines subtilybes nebebuvo. Be to, šalia visada buvo mažoji, kuriai kaip niekam kitam reikėjo motiniškos apsaugos ir rūpesčio. Taip buvo padėtas taškas taip ir neprasidėjusioje Beatos teisininkės karjeroje. Tačiau teisės studijos nors ir ne tiesiogiai, vis tik prisidėjo prie dabartinės moters veiklos. Studijuojant atsiradęs domėjimasis žmogaus psichologija padėjo Beatai įsidarbinti personalo atrankų vadove vienoje iš sostinės įmonių.

Asmeninis albumas

„Kaip viską spėjate?", - klausiu su entuziazmu apie visas savo veiklas pasakojančios pašnekovės. Juk be užsispyrusios, siekiančios tapti meninės gimnastikos čempione ir ilgaamžiškumo vaistų išradėja Michellės šeimoje dar auga antrus metus skaičiuojantis Nestoras.

Charizmatiškas mažylis žavi aplinkinius savo gudrumu ir užkrečiančiu juoku. „Tikriausiai skambės keistai, bet tik gimus vaikams, supratau kiek daug turiu laisvo laiko, kurį galiu skirti įvairiems pomėgiams ir veikloms".

Beata Perje pabrėžia artimųjų svarbą savo gyvenime. Nuo pat mažų dienų ji buvo mokoma, kad būtent šeima yra svarbiausia gyvenimo vertybė, kuria privalu saugoti ir branginti. „Matyt, todėl mėgaujuosi kiekviena akimirka, praleista su savo artimaisiais, ir stengiuosi kuo daugiau laiko praleisti kartu. Kol dukra leidžia laiką darželyje, jaunėlis būna kartu. Ir nors Nestoras dar nerodo didelio susidomėjimo mamos kūryba, paklausta, ar planuoja plėstis, Beata užsimena pamąstanti apie drabužių liniją berniukams. Vis dėlto ji nedaugžodžiauja, teigdama, kad visų pirma nori viską aiškiai susidėlioti savo mintyse ir eskizuose.

Asmeninis albumas

Pašnekovė pripažįsta, kad kartais geriausi ir įsimintiniausi dalykai įvyksta spontaniškai, o derinant darbą su šeima privalu būti lanksčiai. Tačiau svarbiausia yra išmokti tinkamai paskirstyti laiką ir prioritetus bei kitus šeimos narius įtraukti į savo veiklą, nepaminant jų poreikių ir pomėgių.

Moters teigimu, Michellei nuo pirmųjų metų suteikiama pasirinkimo laisvė ir galimybė išsakyti savo nuomonę. Šeimoje vyksta diskusijos, kartu skaitomos knygos, pasakojamos istorijos, dalijamasi įspūdžiais, norais ir planais.

Asmeninis albumas

„Kažkada skaičiau straipsnį, kuris visiškai pakeitė mano požiūrį į vaikų auklėjimą", – teigia Beata. Jame pasakojama, kad su vaikais reikia elgtis kaip su suaugusiomis asmenybėmis. Tai lėmė, kad Beata šiandien turiu dar vieną nuostabią draugę, o ne nuolat zirzenčią mergaitę. Pašnekovė teigia ir auklėdama sūnų besiremianti pagarba, išklausymu ir supratimu. Be to, juk būtent toks lygiavertis bendravimas su vaikais, anot Beatos, mums, suaugusiems, suteikia neįkainojamą galimybę patiems augti ir tobulėti, atrasti naujus ir pamirštus mažus džiaugsmus bei išsikapstyti iš kartais atrodytų neįveikiamų aklaviečių.

Asmeninis albumas

„Linkėti sau geresnės šeimos negalėčiau. Kas gali būti svarbiau už kelis nuoširdžius vaiko žodžius, tokius, kaip: „Mama, žinai, jeigu turėčiau galimybę rinktis iš visų pasaulio tėvų, pasirinkčiau tik jus, nes jūs patys geriausi"."

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis