Netradicinį verslą sukūrusi daugiavaikė mama Laura: iš manęs niekada neišgirsite, kad esu pavargusi

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, užsukite pas mus ir užpildykite anketą (ją rasite čia). Šiandien kviečiame susipažinti su veikliąja trijų vaikų mama Laura Balčiūte.

Auginu tris nuostabius sūnus: Nojų (12), Kajų (2) ir Matą (1) ir vystau širdžiai mielą veiklą – nemokamą žurnalą senjorams „60+“. Kai man auginanti vieną vaiką sako, kad neturi laiko, tada juokaudama pasiūlau turėti dar kelis vaikus – laiko tikrai turėsite.

Iš aplinkinių girdžiu komentarų, kad man esą sunku, stebisi, kaip viską suspėju ir kaip neišprotėju... Noriu paneigti tokius įsitikinimus, aš esu labai laiminga mama, nepavargusi, o laiko turiu daugiau dabar, kai auginu tris vaikus, o ne kai auginau vieną. Tiesiog išmokau tikslingai planuoti laiką. Aš jau daugiau kaip dvejus metus nesėdžiu prie interneto ir TV, nes tai tikrai atimdavo labai daug laiko. Sakantiems, kad neturi laiko, siūlau keltis valanda anksčiau. Tą valandą skirkite sau, ramiai išgerkite kavos, medituokite, sportuokite, klausykitės motyvacinių video.

Iš manęs niekada neišgirsite, kad esu pavargusi, aš visada jaučiuosi puikiai. Esu tokios nuomonės, kad jei aš dejuosiu, kad pavargau, kokia esu nelaiminga, tai negi bus geriau? Kam bus iš šito nauda? Niekam, nei man, nei vaikams. Reikia keisti mąstymą, džiaugtis, kad turi prie ko keltis naktį, kad turi kas tave apkabina rytais, kas pasitinka su šypsena.

Laikas juk taip greit bėga, vaikai auga, mes, mamos, net nepastebėsime, kaip jiems sueis 18 metų.

Asmeninis albumas

Visad buvau versli asmenybė, todėl laukdamasi antro vaikelio, pradėjau galvoti apie naują projektą, kurį galėčiau vystyti augindama namuose vaikus. Norėjosi įnešti į savo rutiną kažką naujo, kad nebūtų monotonijos.

Viduje man seniai kirbėjo mintis, kad labai norėčiau padėti senjorams. Kažką padaryti, kad jų gyvenimas taptų geresnis. Turėjau nuostabią močiutę Jadvygą, kuri man buvo ir yra žmogaus idealas. Kiti senjorai man ją primena, jaučiu pagarbą ir meilę jiems.

Gal jums ir keistai nuskambės, bet idėja man kilo naktį, tiesiog šovė į galvą mintis kurti nemokamą žurnalą senjorams. Kito tokio projekto Lietuvoje nėra.

Šis žurnalas yra motyvacija senjorams, kad išėjus į pensiją gyvenimas nesibaigia, kad tai yra kaip tik nuostabiausias laikas, kurį gali skirti tik sau.

Asmeninis albumas

Tai tikrai nėra sveikatos žurnalas, kur kalbama tik apie sveikatą, ligas ir vaistus. Stengiuosi įkvėpti senjorams daugiau motyvacijos, teigiamų minčių, širdžiai mielų pasiūlymų – susitikimų ir t.t.

Lietuvoje visi kalba apie mažas pensijas, mes savo leidinyje dėl to nedejuojame, o kalbame apie tai, kaip papildomai senjorai galėtų užsidirbti. Tam skirta rubrika „Verslus Senjoras". Vietoj straipsnių apie ligas mes kalbame apie sveiką gyvenseną, meditaciją, profilaktiką.

Asmeninis albumas

Kitos temos – kelionės, mityba, sportas, naujausios technologijos, mada. Žurnalo tiražas – 10 000, jis platinamas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje visose senjorų organizacijose, Trečio amžiaus universitetuose, bibliotekose. Galima užsisakyti žurnalo elektroninę versiją (ČIA).

Asmeninis albumas

Visiems žurnalo „60+“ bendraautoriams, rėmėjams, klientams pasakau, kad esu trijų vaikų mama, todėl kai mes kalbėsimės telefonu, gali būti, jog girdėsis jų krykštavimas.

Kartais ir į susitikimus nueinu su vienu iš vaikų, jei susitikimas vyksta Kaune, na, o jei vyksta kitame mieste, derinuosi prie vyro Artūro tėvadienių. Manau, tai yra normalu, toks yra gyvenimas. Aš esu trijų vaikų mama ir verslininkė, ir tai yra du neatsiejami dalykai.

Šiandien aš turiu galimybę nesamdyti auklės, o prižiūrėti juos pati ir dar pasirūpinti verslu, ir tuo labai džiaugiuosi.

Jei būtų galimybė neleisti vaikų į darželį, aš jų ir neleisčiau. Nes manau, kad tėvai vaikams turi įskiepyti vertybes, o ne svetimi žmonės, tėvai turi juos mokyti, išklaustyti, patarti, stebėti ir t.t.

Mūsų, tėvų, tikslas yra užauginti vaikus taip, kad suaugus jiems nereikėtų skirti savo pusės gyvenimo kovoti su vaikystėje patirtomis traumomis, išgyvenimais ir demonais.

Mano patarimas mamoms yra toks: svajokite pačios ir leiskite svajoti vaikams. Svajonės pildosi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis