100-uoju Kauno rajono kūdikiu tapusią dukrytę tėvai Kamile pavadino neatsitiktinai

Kauno rajono savivaldybėje ši savaitė prasidėjo itin džiugiomis nuotaikomis. Šiais metais Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 100-asis Kauno rajono kūdikis – Kamilė Ulinskaitė.

Vasario 3 d. gimusi mergaitė yra pirmas Garliavoje gyvenančių Karolinos ir Mindaugo vaikas. Mažylės tėtis Mindaugas, į Kauno rajono savivaldybę atvykęs užregistruoti pirmagimės, buvo maloniai nustebintas, kai sužinojo, kad Kamilė yra ir 100-asis Kauno rajono kūdikis.

Priimdamas savivaldybės dovanas iš mero Valerijaus Makūno jaunasis tėtis pasakojo apie dukters gimimo dieną užliejusias emocijas: „Kamilė man – gimtadienio dovana. Vasario 6 dieną švenčiu savo gimtadienį, o dukra gimė vos kelios dienos prieš jį. Tai dviguba šventė visai šeimai."

Jau 27 metus gyvenantys Kauno rajone, čia gimę ir užaugę Karolina bei Mindaugas nutarė, kad mergaitė darželį lankys tik Kauno rajone. Paklaustas, ar buvo sunku išrinkti vardą, tėtis neslėpė šypsenos: „Nebuvo daug vargo. Pasirinkome žmonos ir mano vardų pirmuosius skiemenis, o kadangi mergaitę vadiname lėlyte, bendras junginys gavosi Kamilė."

N.Ulinskas, apžiūrėdamas kūdikio kraitelį, pridūrė, kad tai – tikra pagalba bet kuriai šeimai. „Kraitelyje – svarbi kiekviena detalė, smulkmena", – maloniems rūpesčiams užklupus džiugesio neslėpė jaunasis tėtis.

Praėjusiais metais 100-asis kūdikis užregistruotas vasario 20 dieną.

Priminsime, kad Kauno rajone visiems naujagimiams dovanojamas kraitelis, kurio vertė – 300 eurų. Kūdikio kraitelio idėja kilo pasidomėjus Skandinavijos šalių patirtimi. Kūdikio kraitelis – tai būtiniausių reikmenų rinkinys, leisiantis jauniems tėvams išvengti streso. Jame yra kombinezonas, šliaužtinukas, keletas kitų patogių drabužėlių, sauskelnių, drėgnų servetėlių, vienkartinių paklotų; kūdikių higienos rinkinys, rankšluostis, čiužinukas, neperšlampama paklodė, maitinimo buteliukas ir kiti kūdikiams būtini daiktai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis