Kūdikio kraitelis: kaip sutaupyti pinigų

Nors kūdikio kraitelio paruošimas – labai malonus darbas, kurį daugelis tėvelių atlieka su didele meile, tačiau, pradėjus skaičiuoti išlaidas, daugelis labai išsigąsta. Kaip sutaupyti pinigų, tačiau tinkamai pasiruošti naujagimio gimimui?

Pasinaudokite artimųjų pagalba

Gali būti, kad ne viena jūsų draugė ar giminaitė jums mielai norės atiduoti vaikų jau išaugtus drabužėlius ar žaislus ir daiktus, kurie jų mažyliams pagal amžių jau nebetinka. Jei jūsų artimieji pirko tikrai kokybiškas prekes, jų tikrai gali užtekti net keliems kūdikiams (būtent daiktus, skirtus iki vienerių metų, vaikams tenka keisti dažniausiai dėl greito augimo tempo ir raidos pokyčių). Šiais laikais tėveliai nebėra tokie prietaringi, kad bijotų perimti kitų jau naudotus drabužėlius ar žaisliukus, ir taip sutaupo labai daug pinigų.

Iš anksto sudarykite reikiamų prekių sąrašą

Nėštumo laikotarpis yra skirtas visapusiškam pasiruošimui. Vienas iš darbų – kraiteliui skirtų daiktų įsigijimas. Reikėtų pradėti nuo sąrašo sudarymo. Tai bus planas, kuris padės nesiblaškyti tarp šimtų vaikiškų prekių parduotuvėse ir leis lengviau išsirinkti tikrai reikalingus daiktus. Pasiklausinėkite draugų, pažįstamų, kurie jau augina vaiką, kokie daiktai tikrai yra būtini, o kurie taip ir nebuvo išpakuoti ar panaudoti. Jei sąrašą sudarysite likus bent trims–keturiems mėnesiams iki mažylio gimimo, turėsite laiko pasinaudoti akcijomis ir nuolaidomis. Štai kai kurios vaikiškų prekių parduotuvės kiekvieną mėnesį skelbia patrauklias nuolaidas, per kurias itin verta įsigyti brangiausius pirkinius: vežimėlį, automobilinę kėdutę, lovytę, gultuką.

Vida Press

Pigesnė, bet ne prastesnė produkcija

Kai kurie tėveliai mano, kad tik labai brangios prekės yra kokybiškos, tačiau tai yra mitas. Vaikiškų prekių parduotuvėse, siūlančiose didelį asortimentą, galima rasti ir pigesnės produkcijos, kurios kokybė yra tiesiog puiki. Pavyzdžiui, daugelis lietuvių šeimų pamėgo ir įvertino prekinio ženklo „Milli" vežimėlius, automobilines kėdutes, čiužinius, patalynę, vokelius, skirtus žiemai, kūdikių drabužėlius ar mamoms reikalingas prekes.

Rinkitės kokybiškas prekes

Prieš pirkdami didesnius pirkinius, pasidomėkite, kaip jie vertinami pasaulyje, kokie saugumo testų rezultatai (pavyzdžiui, automobilinės kėdutės), kokia sudėtis (pavyzdžiui, sauskelnių) ir kokios apdailos, gamybos priemonės buvo naudojamos (pavyzdžiui, lovytės ar žaisliukų). Investuoti verta ir tokiu atveju, jei planuojate turėti ne vieną, o kelis vaikus. Įsigijus kokybišką, tvirtą vežimėlį, būsite tikri, kad jis tikrai liks ir antram kūdikiui.

Pasinaudokite akcijomis, skirtomis visam kraiteliui

Kai kuriose vaikiškų prekių parduotuvėse, tokiose kaip „Baby City", „Kidzone", „Kotryna", „Mothercare", galima gauti vienkartinę net 20 proc. nuolaidą atrinktoms kūdikio kraitelio prekėms. Ši akcija labai patiks tėveliams, taupantiems savo laiką, nes nereikės nuolaidų „medžioti" skirtinguose prekybos centruose ir galėsite vienu kartu įsigyti visas prekes.

Vida Press

Nebijokite pasakyti, ko jums tikrai reikia

Tikriausiai, daugelį kūdikių anksčiau ar vėliau ateina aplankyti artimieji, draugai ir seneliai. Žmonėms, su kuriais puikiai sutariate, galite drąsiai pasakyti, ko jums trūksta ir kas tikrai pravers. Galite užsiminti, kad dar neįsigijote pirmųjų žaisliukų arba pasakyti, jog dar neturite didesnio dydžio drabužėlių. Taip sutaupysite kitų žmonių laiką ir neapsikrausite nereikalingais daiktais. Patiems artimiausiems, pavyzdžiui, savo tėvams, galite pasiūlyti padovanoti ir labai praktiškus daiktus – kūdikio lovytę ar gultuką.

Vida Press

Pradžiai – vos kelios pakuotės sauskelnių

Neprisipirkite daug sauskelnių – užteks vienos ar dviejų pakuočių, nes neaišku, kokios jūsų mažyliui tiks ir nekels alerginių reakcijų. Svarbiausia, kad jos būtų kuo švelnesnės, iš natūralių, ekologiškų medžiagų. Kitas svarbus kriterijus – tinkamas dydis. Tas pats galioja ir su šlapiomis servetėlėmis ar vaistais – jų visada spėsite įsigyti.

Rinkiniai – pigiau

Kūdikiams verta pirkti didesnius drabužėlių rinkinius, į kuriuos įeina šliaužtinukas, smėlinukas, kepurytė, kelnės, švarkelis, kojinės ir t.t. Jei norite pigiau įsigyti didžiausius pirkinius – vežimėlį ir automobilinę kėdutę – ieškokite „du viename" arba „trys viename" rinkinių. Pavyzdžiui, jūs galite įsigyti vežimėlį su lopšiu, sėdima dalimi (jos vaikui prireiks maždaug nuo šešių mėnesių) ir automobiline kėdute, kurią galėsite montuoti ant vežimėlio važiuoklės. Neretai į šiuos rinkinius įeina ir įvairūs priedai: tinklelis nuo uodų, šiltesnis vokelis, lietaus apsauga, dėklas puodeliui, paminkštinimai.

Vida Press

Užsakymo nr.: PT_76216519

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis