Renkamės vaiko vežimėlį: kokie patys populiariausi Lietuvoje

Kūdikiui skirtas vežimėlis – vienas rimčiausių pirkinių šeimai, ruošiančiai mažyliui kraitelį. Kaip ir faktas, kad tai daiktas, be kurio tikrai neišsiversite.

Pasivaikščiojimai gryname ore ir kelionės su tėveliais – ne tik naudinga vaiko sveikatai, tačiau mamoms padeda neužsibūti namuose.

Kai kurie tėveliai vežimėlius „paveldi" iš artimųjų ar draugų. Jei jis kokybiškas ir gerai prižiūrėtas, gali „tarnauti" net dviem ar trim vaikučiams. Tačiau daugelis jaunų šeimų, likus keliems mėnesiams iki mažylio gimimo, suskuba į vaikiškų prekių parduotuves ieškoti savosios transporto priemonės. Kokie vežimėliai Lietuvoje patys populiariausi ir, galima sakyti, priskiriami stilingiausiems bei tėvelių trokštamiausiems?

Pirmoje vietoje jau keleri metai karaliauja „STOKKE" prekinis ženklas ir jo vežimėliai. Jie tokio populiarumo sulaukė ne tik dėl išskirtinio, minimalistinio dizaino bei nedidelių išmatavimų, tačiau ir dėl patogumo. Vežimas turi prisitaikyti prie šeimos poreikių ir gyvenamosios vietos, todėl, prieš jį perkant, būtina sau atsakykite į kelis klausimus. Ar vežimą jums teks nešioti laiptais? Ar jūsų namo liftas nėra labai siauras? Ar automobilio bagažinėje jam pakaks vietos? Ar važiuosite viešuoju transportu? Daug siauromis miesto gatvelėmis keliaujančių tėvelių mėgstamiausi – „STOKKE" firmos. Daugelis šios firmos vežimėlių turi funkciją pakelti mažylio sėdimąją dalį aukščiau, kad pasaulį galėtumėte atrasti kartu. Taip pat – jo sėdimoji dalis atitinka daugelio kavinių bei restoranų staliukų aukštį, todėl itin patogu visur keliauti su vaikučiu.

Dar viena priežastis, kodėl tėveliai itin pamėgo „STOKKE" vežimėlius – skandinaviška jų stilistika. Pavyzdžiui, „Nordic Blue Exclusive Edition" modelis savyje derina funkcionalumą su tikru skandinavišku stiliumi. Tvirta ir patikima konstrukcija bei elegantiškas stilius patinka tiems, kas vertina kokybę. Minkšti, mėlynos spalvos užvalkalai, pagaminti iš natūralių medžiagų, suteikia maksimalų komfortą bei yra atsparūs vandeniui. Odinės rankenos suteikia išskirtinę eleganciją ir prabangos pojūtį. Dideli pripučiami ratukai leidžia užtikrinti maksimalų pravažumą. Taip pat šis modelis griauna mitus, kad „STOKKE" – tai tik miesto vežimėlis, netinkantis užmiesčių keliams ar miško takeliams.

Antroje vietoje „MIMA“ vežimėliai, kurie, kai kuriais išvaizdos niuansais, primena „STOKKE" modelius. Jie taip pat labai novatoriški ir modernūs, minimalistiniai, tačiau, tuo pačiu, ir lengvai valdomi, su jais itin patogu sukiotis, o sulankstymas bei išlankstymas (sportinė dalis labai paprastai transformuojasi į lopšį ir atvirkščiai) visai nereikalauja pastangų, todėl yra itin mėgstami daug keliaujančių šeimų. Taip pat – tai vežimėlis, kuris tinka nuo naujagimio iki vaiko, sveriančio 17 kilogramų, kitaip tariant – mažyliui per gyvenimą užteks šio vieno vežimėlio, o tėveliai sutaupys pinigų papildomoms išlaidoms.

Visai kitokios stilistikos, tačiau ne mažiau lietuvių vertinami, yra prekinio ženklo „PEGPEREGO" vežimėliai. Juos labai mėgsta tie tėveliai, kuriems svarbu universalumas, patogumas, talpumas. „PEGPEREGO“ pasižymi puikiu manevringumu ir reikalauja 30 proc. mažiau pastangų stumti vežimėlį, nes visi ratai su guoliais ir amortizatoriais. Taip pat daugelis juos giria dėl „švelnaus važiavimo ratų", nes važiuojant jausmas kaip ir su oru pripučiamais ratais, tik nereikia rūpintis jų priputimu bei nesudaro svorio. Jeigu vežimėlis bus naudojamas žiemą, jo lopšys turėtų būti pašiltintas, uždaresnis, neperpučiamo audinio sienelėmis su papildomomis apsaugomis nuo vėjo. Pavyzdžiui, „Peg Perego Navetta XL" modelio vežimėlių specialus lopšio audinys saugo nuo vėjo, drėgmės, prasto oro, yra pritaikytas lietuviškam klimatui ir lengvai valomas.

Jei šiuo metu renkatės vežimėlį, tikėtina, kad kažką girdėjote ir apie „ANEX" firmos rinkinius „trys viename". Lietuvoje labai populiarūs tokio tipo vežimėliai (vežimo rėmas su lopšiu, sėdima dalimi ir automobilio kėdute). Kūdikiui išaugus lopšį (maždaug, kai jam bus 6 mėnesiai), pradedama naudoti sėdimoji dalis. Automobilio kėdutė taip pat tvirtinasi ant rėmo. Tai itin patogu ir aktualu pirmaisiais kūdikio gyvenimo mėnesiais, kai jo nenorėsite žadinti po kelionės. „ANEX" vežimėliai – gana universalus variantas, kuris patiks norintiems sutaupyti pinigų, tačiau vertinantiems stilingumą bei patogumą net ir neilgose kelionėse. Šiuose vežimėliuose pritaikytos naujausios technologijos, puikiai išpildyta važiuoklė, dėl kurios komfortiška vaikščioti net nelygiais parkų bei miškų takeliais.

Į penketuką populiariausių vežimėlių būtina įtraukti ir jau daugelį metų Lietuvoje pardavinėjamus „XLANDER". Juos daugelis mėgsta dėl kainos, kuri, palyginus, yra mažesnė nei daugelio kitų vežimėlių, ir dėl išskirtinės kokybės. Pavyzdžiui, „X-Move" modelis itin mėgstamas dėl didelių, pripučiamų guolinių ratų, dėl kurių net keliaujant smėlėtais ar itin nelygiais keliais nepajusite jokio nepatogumo. Taip pat daug pagyrų šis modelis sulaukia dėl greito ir lengvo sulankstymo, tai galima padaryti viena ranka. Kitas modelis – „X Cite" patinka daugiausiai laiko mieste praleidžiančioms šeimoms, nes su juo galima pravažiuoti itin siauromis gatvėmis, jis labai kompaktiškas – bute užima nedaug vietos.

Atsiminkite, kad renkantis vežimėlį labai svarbu dėmesį atkreipti į visus niuansus: pradedant patogumu, kompaktiškumu, pravažumu, saugumu, o baigiant stiliumi. Juk ši transporto priemonė bus skirta ne tik vaikui, tačiau ir jums – tėveliams, todėl su ja turite jaustis ir atrodyti gerai.

Užsakymo nr.: PT_76216217

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis