7 labiausiai jaunus tėvus erzinančios senamadiškos pastabos

Britų leidinys „The Daily Mail" pateikia labiausiai jaunus tėvus erzinančių patarimų TOP septintuką, kurio pirmąją vietą stabiliai užima patarimas „leisti vaikui išsirėkti". Šiuolaikinės mamytės neleidžia vaikams verkti be saiko, todėl šį senamadišką patarimą geriau pasilaikyti sau.

Pirmoje vietoje esantis patarimas „leiskite vaikui išsirėkti“ jau senokai laikytinas kaip neefektyvus ir netgi žalingas vaikui. Kuo mažesnis vaikas, tuo greičiau reikia atliepti į jo poreikius. Suprasti, kodėl verkia kūdikis, nėra lengva, tačiau bėgant laikui tėvai išmoksta skirti vaiko verksmo atspalvius ir pagelbėja jam.


Antroje vietoje atsidūrė ne mažiau siutinantis posakis, kad „vaikui reikėtų gerokai iškaršti kailį". Vyresnės kartos atstovai dažnai pataria taikyti fizines bausmes, nes vaikai esą yra „pernelyg išpaikinti". Toks patarimas neabejotinai supykdys vaiko tėvus, nes tik jie patys turi teisę nuspręsti, kokį auklėjimo metodą pasirinkti. Smurtas prieš vaikus draudžiamas įstatymu. Tad išgirdus minėtą pasiūlymą, galima sakančiajam pasiūlyti atsiversti Vaikų teisių įstatymą.


Trečioje vietoje yra patarimas jaunosioms mamytėms „miegoti pačiai, kai tik užmiega kūdikis". Daugelis mamyčių be rūpinimosi kūdikiu turi ir kitų reikalų, todėl šis patarimas tik dar labiau suerzina, nes yra sunkiai įgyvendinamas.


Garbingą ketvirtąją vietą užima patarimai, susiję su vaikų maitinimu. Ypač daug patarimų iš aplinkinių sulaukia mamos, maitinančios vaiką iš buteliuko, arba, atvirkščiai - tos, kurios krūtimi maitina jau paaugusį mažylį. Taip pat erzina „geraširdiški" patarimai, kuo motina turėtų maitinti ar nemaitinti savo vaikų: duoti ar neduoti saldumynų, miltinių patiekalų, sūrių ar riebių valgių.


Erzinančių patarimų sąrašo penktoje vietoje yra visos pastabos, susijusios su vaiko drabužiais. „Su tuo švarkeliu jam per karšta" arba „jis peršals su tokia plona kepuryte". Jei tokius patarimus duoda visiškai svetimas žmogus, net ir labiausiai susivaldanti mamytė gali prarasti kantrybę.


Šeštoje vietoje yra patarimai, susiję su mamos ir mažylio judėjimo būdu, ypač, jei vaikas nešamas vaikjuostėje, nešynėje ar ant rankų. „Tu jau didelis, eik savo kojytėmis" arba „taip nešiojamam vaikui gali iškrypti stuburas" – tokie patarimai tėvus erzina, net jei pasakomi pačiu maloniausiu tonu.


Septinta labiausiai tėvus erzinanti pastaba yra prašymas nutildyti vaikus viešoje vietoje. Maži vaikai dar nemoka savęs kontroliuoti, o tėvams taip pat ne visada pavyksta lengvai nukreipti jų dėmesį, perkelti jį kitą dalyką ir nuraminti. Būtent todėl tėvai į šį ne laiku išsakytą patarimą gali sureaguoti labai neigiamai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis