Astrologinis nėštumo kalendorius nuo pradėjimo akimirkos iki gimdymo

Nauja gyvybė po truputį beldžiasi į šį pasaulį – nėštumo laikotarpis be galo slėpiningas, kupinas laukimo, džiugesio ir, natūralu, nerimo. Jis – ypatingas.

Apie tai, kaip kas mėnesį vystosi vaisius, yra daugybė literatūros, bet tik nedaugelis pasidomi ir astrologiniu nėštumo kalendoriumi.


Visatą sudaro daugybė žvaigždžių, galaktikų, planetų, jos tarpusavy sąveikauja, turi savo vardus, tam tikras savybes. Mes esame Visatos dalis, vadinasi, nuo planetų įtakos niekur nepabėgsime – jos mus veikia. Ir netgi tada, kai esame dar mamos įsčiose – jos „užprogramuoja" tam tikrus mūsų gyvenimo vingius. Bet nepriskirkim visos šlovės vien planetoms – specialistai sako, kad tėvų, o ypač mamos, poelgiai, įpročiai – net mintys! – turi labai stiprią įtaką vaikeliui ir jo ateičiai.


Nėštumas trunka devynis Saulės ir dešimt Mėnulio mėnesių. Beje, vaikelio formavimuisi įtakos turi ne tik Mėnulis, bet ir kitos planetos. Ką mums sako astrologinis Mėnulio kalendorius?


Mėnulio nėštumo kalendorius


Pirmasis Mėnulio mėnuo


Jūs laukiatės – tai didelis džiaugsmas! Tik... gal dar net nežinote apie tai arba tik įtariate. Galbūt – jaučiate.

Pirmąjį nėštumo mėnesį pagal Mėnulio kalendorių įtakos valdžią į savo rankas pasiima Saulė, žmogaus dvasios simbolis. Saulė lemia sėkmę, fizinį ir kūrybinį potencialą, tai, kiek žmogus turės gyvybingumo, jėgų ir dvasingumo. Saulė apdovanoja būsimą žmogutį dosnumu, kilnumu, sąžiningumu ir teisingumu. Deja, kartais atseikėja ir pernelyg daug išdidumo, savanaudiškumo, noro visada būti dėmesio centre. Taip nutinka, kaip sako astrologai, kuomet pasitaiko blogų Saulės aspektų.


Moterims šiuo laikotarpiu tenka didelė atsakomybė – poelgiais ir savo gyvenimo būdu galite „užprogramuoti" vaikučio būtį – teigiamą, gražią arba sunkią ir „neteisingą".


Šį mėnesį patartina praleisti ramiai, susikaupus, meldžiantis – tai padeda sutramdyti ydas: išdidumą, puikybę, pyktį, godumą. Abu tėvai turėtų vengti sakyti blogus žodžius ir netgi neigiamai mąstyti! Tiesiog labai svarbu pagalvoti ne tik apie fizinę, bet ir dvasinę sveikatą – kaip elgiasi tėvai, toks formuojasi ir jų vaikelis. Ne veltui egzistuoja posakis: „Kokie tėvai, tokie ir vaikai"...


Keista ir stebuklinga – pirmąjį mėnesį būsimasis žmogutis dar neturi nei veido, nei rankyčių ar kojyčių, tačiau jau labai tvirtai dėliojasi jo gyvenimo kelias.


Beje, šiuo laikotarpiu formuojasi sąmonė, aktyvus vyriškasis pradas jang.

Shutterstock nuotr.


Antrasis Mėnulio Mėnuo


Šį mėnesį įtakos turi Mėnulis, dvasios simbolis. Tai pats neramiausias, paslaptingiausias nėštumo mėnuo. Šiuo metu formuojasi pasąmonė, moteriškasis pradas in ir visų būsimų mažojo žmogučio organų užuomazgos. Šiuo laikotarpiu didelė infekcijų, apsinuodijimų tikimybė, tad reikia būti itin atsargiems, atidžiai rinktis maistą. Jokiu būdu negalima vartoti alkoholio. Pagal Mėnulio nėštumo kalendorių, antrąjį mėnesį formuojasi būsimi žmogaus santykiai su gimine, tradicijomis, gamta, santykis su mama, apskritai moterimis, todėl nėštukei patariama susilaikyti nuo neigiamų emocijų ir stengtis būti nesudirgusiai, kad vaikučiui visa tai formuotųsi kuo palankiau ir teigiamoj aplinkoj.


Šiuo laikotarpiu jokiu būdu negalima aiškintis santykių su aplinkiniu pasauliu, nes, jei būsite slogios nuotaikos, verksite, tai „nusės" vaikelio pasąmonėje. Nuo mamos nusiteikimo, dvasinės būsenos priklausys, koks bus vaikelis – minkštas, atlaidus, romantiškas, o gal šaltas, vienišas, prislėgtas...


Šį mėnesį vaisių gali itin paveikti neigiami žodžiai, palinkėjimai, net mintys, todėl būsimai mamytei patariama aplinkiniams nepasakoti apie savo nėštumą, kad išvengtų pavydo, apkalbų, piktų palinkėjimų ar nužiūrėjimo.

Beje, antrąjį nėštumo mėnesį susiformuoja vadinamoji karminė programa.


Shutterstock nuotr.


Trečiasis Mėnulio mėnuo


Šiuo laikotarpiu formuojasi būsimasis vaikelio savarankiškumas ir kūrybinis potencialas. Trečiasis mėnuo kupinas rizikos – galimi įvairūs su nėštumu susiję nesklandumai, tad kaip niekad patariama vengti aktyvaus fizinio krūvio, nepervargti. Būtent šiuo laikotarpiu gali pasireikšti uždegiminiai procesai organizme.


Nėštukei kartais norisi suvalgyti ko nors neįprasto, neretai – sūraus. Taip išdykauja Marsas – tai jo įtaka.


Trečiąjį mėnesį būsimieji tėveliai turi būti itin atidūs ir dėmesingi vienas kitam. Nevalia būti grubiems, nekantriems. Šiuo laikotarpiu patirtos nuoskaudos išlieka ilgai, ypač kalbant apie būsimą mamytę – jei vyras ją įžeis, įskaudins, tai gali turėti įtakos tolimesniam poros gyvenimui. Tuo labiau, vaikelis viską jaučia. Jei tėvai aiškinsis santykius, mažas žmogutis ateityje gali būti priešiškai nusiteikęs aplinkinių atžvilgiu, protestuoti prieš tėvus. Tiesiog kažkada vėliau jis gali jaustis blogai, ir priežastis to – tėvų neatidumas vienas kitam. Tėveliai (ypač šiuo laikotarpiu) turėtų gyventi su dėkingumu, būti dosnūs, atkaklūs, nuoširdūs, sąžiningi, išmintingi ir teisingi. Tai savybės, padėsiančios suformuoti gerą ir šviesią mažojo žmogučio būseną ir sėkmingą gyvenimą. Šį nėštumo mėnesį formuojasi ir vaikelio valia, dvasios stiprybė, aistra, laisvės siekis, nepriklausomybė, savęs vertinimas, drąsa arba baimė, niekšiškumas arba atviraširdiškumas. Taigi tėveliai ir turėtų elgtis taip, kad paskatintų teigiamas vaikelio savybes. Jau formuojasi ir vaisiaus genitalijos, galva. Pats metas dainuoti daineles ir sekti pasakas!


Shutterstock nuotr.


Ketvirtasis Mėnulio mėnuo


Šį mėnesį paprastai ateina palengvėjimas ir ramybė. Apsnūdimą, apatiją ir dirglumą keičia pokyčių noras. Patartina daugiau skaityti, bendrauti, ypač – tėveliams tarpusavyje. Šiuo laikotarpiu gali formuotis intelektualios ypatybės, žinių siekis, tinginystė arba veiklumas, kalbiniai ar tikslieji sugebėjimai, polinkis į verslą, galbūt ir į melagystes ir vagystes (jei vaikas bus tam kokiu nors būdu „programuojamas"), į pastovumą arba pokyčius. Ketvirtąjį mėnesį formuojasi nervų sistema, atramos ir judėjimo aparatas, plaučiai.


Šiuo laikotarpiu tėveliams itin reikia būti atidiems tam, kas juos supa, – kiekvienas kontaktas su išoriniu pasauliu turi įtakos vaikeliui, o tai reiškia, kad būtina atsirinkti žmones ir, kiek įmanoma, bendrauti tik su pozityviais ir geranoriškais. Dar šiuo metu dėliojasi būsimieji vaiko santykiai su artimaisiais ir giminėmis. Mėnesio pabaigoje jau galima pajusti pirmuosius judesiukus – mama ir vaikelis vis daugiau bendrauja ir darosi vis labiau artimesni. Kalbėkitės su savo vaikeliu, pajuskite jį!


Fotolia nuotr.


Penktasis Mėnulio mėnuo


Ilgo kelio vidurys... Verta atkreipti dėmesį į dvasinę būseną: skaitykite atitinkamą literatūrą, mintis stenkitės nukreipti tik teigiama linkme, darykite gerus darbus. Šį mėnesį formuojamas vaikučio būsimasis santykis su valstybe, religija, visuomeniniais klausimais.


Labai svarbu, kad tėveliai atsižvelgtų į vienas kito ne tik materialinius, bet ir į dvasinius poreikius. Pirmąjį vaidmenį turėtų atlikti tėvas – vaikelis jaus ryšį su juo. Tėtis nuo šio momento ir visiems laikams – orientyras ir kelrodė žvaigždė gyvenime. Būtent tėtis turėtų formuoti vaikučio vertybių sistemą, teisingumo, tiesos supratimą, siekį to, kas gražu ir idealu. Nuo jo priklausys ir daugelis kitų savybių: dosnumas, gerumas, dėkingumas, ištikimybė. Būtent į tėtį vaikas turėtų kreiptis iškilus klausimams „Kaip gyventi? Kuo tikėti?"


Shutterstock nuotr.


Šeštasis Mėnulio mėnuo


Meilės mėnuo. Tėveliai turėti kuo labiau, nuoširdžiau ir atviriau rodyti ir išreikšti meilę, švelnumą ir supratimą vienas kitam. Lepinkite vienas kitą, dažniau būkite gamtoje – ir tėveliai, ir vaikutis gaus begalę teigiamų ir labai naudingų vibracijų!


Mėgaukitės pasauliu ir vienas kitu. Šį mėnesį formuojasi mažojo žmogučio būsimieji jausmai ir emocijos, gėrio supratimas, išpuoselėtas skonio pajautimas arba, atvirkščiai, – nesugebėjimas pajausti ir suprasti to, kas gražu. Taip pat formuojasi ir požiūris į šeimyninį gyvenimą, santykius, kantrybė, darbštumas arba tinginystė, grakštumas arba nerangumas, harmonija meilėje, švelnumas ir gerumas.


Visos šios savybės ateityje padės vaikučiui lavinti savo talentus, artistiškumą, galimybę suprasti gamtos paslaptis. Tai tiesiog galima imti ir įdėti į savo vaikelio vidų, į jo esybę.


Shutterstock nuotr.


Septintasis Mėnulio mėnuo


Šiuo laikotarpiu sprendžiasi žmogaus vieta pasaulyje. Gilaus vidinio susitelkimo mėnuo. Patariama kuo mažiau bendrauti, daugiau pabūti su savimi, pamąstyti, skirti dėmesio namams.


Svarbus tikslus dienos režimas, reikėtų nepamiršti pakankamai ilsėtis. Šį mėnesį gali kirbėti nerimas ar net baimė pagalvojus apie artėjantį gimdymą.


Septintąjį mėnesį į vaikučio esybę „nusėda" būsimasis jo išmintingumas, kantrybė, tvirtumas, veiklumas. Šiuo laikotarpiu itin sparčiai vystosi mažylio klausa: labiau reaguoja į garsus, balsus, muziką. Beje, vaikutis jau parodo ir savo nuotaikas. Jei mamytė jaučiasi vieniša, vaikučiui šis laikotarpis gali būti kritinis. Skamba gal ir banaliai, bet labai svarbu kuo mažiau jaudintis, kad neprasidėtų gimdymas, – dar per anksti.


Tiesa, jei vaikelis gimsta per anksti, tėvams reiktų stengtis labiau ugdyti ir puoselėti tas savybes, kurios nespėjo pradėti formuotis mažyliui dar būnant įsčiose. Štai, pavyzdžiui, per anksti gimę vaikeliai ateityje gan dažnai jaučia vidinės laisvės trūkumą – tai formuojasi paskutiniaisiais nėštumo mėnesiais. Tačiau nerimauti nereikia: astrologija sako, kad nėra nei per anksti, nei per vėlai gimusių – kiekvienas šį pasaulį išvysta tada, kada reikia, pagal Visatos taisykles. Ir pirmųjų septynių mėnesių užtenka tam, kad būtų susiformavusios pagrindinės žmogučio savybės. Atkreipkim dėmesį į tai, kad tarp gimusių per anksti daug didžių, iškilių asmenybių. Garsusis Napoleonas gimė tik 950 g... Bet jo šlovė abejonių nekelia.


Shutterstock nuotr.


Aštuntasis Mėnulio mėnuo


Šiuo laikotarpiu intensyviai formuojasi centrinė nervų sistema, kraujagyslės. Nesnaudžia ir kiti svarbūs dalykai: ateičiai pamatus kloja laisvės troškimas, pomėgis keliauti, kosminė išmintis, giminystės su visu pasauliu jausmas, aiškiaregystės centrai. Aštuntąjį mėnesį gali kilti noras keliauti, susipažinti su naujais žmonėmis, bendrauti. Beje, gali aplankyti ir ne tokia miela draugė – nemiga.


Šis mėnuo – aiškiaregystės. Atkreipkite dėmesį į savo intuiciją, tik nepainiokite jos su į galvą įsikaltomis baimėmis. Beje, šio laikotarpiu taip pat labai svarbi tėvo įtaka vaiko sąmonei.


Shutterstock nuotr.


Devintasis Mėnulio mėnuo


Gali atsėlinti nekokia nuotaika ir būsena: ašaros, kaprizai, nuoskaudos, nemiga... Atrodo, kad niekas nemyli, nesupranta, mažai skiria dėmesio. Tačiau iš tiesų ne viskas taip blogai, kaip atrodo. Stenkitės nepasiduoti slogučiui, nes tai neigiamai veikia mažylį, jo besiformuojantį suvokimą, tikėjimą idealais.


Beje, šį mėnesį formuojasi mažojo žmogučio meilė viskam, kas gyva, kai meilės jausmas ir pojūtis, kad susilieji su visu pasauliu, tiesiog atima žadą. Patartina kuo labiau vadovautis besąlyginės meilės idėja – vaikeliui nuo to bus tik geriau. Išmintis, prigimtinis genialumas ar abejingumas – tai, ką jūs galite duoti vaikeliui šiuo laikotarpiu. Jau visai greitai išvysite tas savybes, kurias patys ir „įdėjote". Ir kaltinti tada jau nieko nebus prasmės.


Shutterstock nuotr.


Dešimtasis Mėnulio mėnuo


Šis laikotarpis paprastai ilgai netrunka. Tėveliai su vaikeliu jau jaučia stiprų ryšį, įtaką vieni kitiems. Sparčiai formuojasi mažylio gebėjimas atkurti gyvybines jėgas, griaunanti arba kurianti energija – nelygu, kokius pamatus padėsite ir kokią „programą" vaikui nusiųsite.


Mažas žmogus sukaupė jėgų ir yra pasiruošęs išvysti šį pasaulį. Jis veržiasi ateiti, kad įsitvirtintų nelengvame, grožio ir pavojų kupiname, gyvenime.


Galbūt skamba kaip graži frazė, bet tai tiesa – nuo to, kaip mamos elgiasi su savo vaikais, kiek jais rūpinasi, kiek skiria dėmesio ir kaip stipriai myli, priklauso ne tik tų žmogučių, bet ir visos planetos ateitis.


Shutterstock nuotr.


Kad ir ką skelbtų ar žadėtų horoskopai ar įvairūs kalendoriai, niekad nereikėtų pamiršti savo širdies: tai ji geriausiai žino, kaip elgtis ir kaip viskas bus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis