Jei mažylio miegas neramus, tikriausiai dar neišbandėte šių priemonių

Yra toks tėvelių posakis, kad labiausiai jie savo atžalą myli tuomet, kai ji miega. Tačiau, bent jau pirmuosius tris mėnesius, neverta tikėtis, kad vaikelis daug, ilgai ir ramiai miegos.

Paprastai mažiausiųjų miegas būna negilus, jie dažnai ir netikėtai nubunda, taip neišsimiegodami patys ir neleisdami to padaryti savo tėveliams.

Geriausi tėvelių atradimai

Tikriausiai jau žinote, kad norėdami išvengti dažno kėlimosi naktį, prieš guldydami mažylį į lovą, turite jį pamaitinti, kambaryje vengti ryškios šviesos. Kas dar gali padėti?

Akių kontaktas

Migdant kūdikį jo reikėtų vengti. Anot kūdikių priežiūros specialistų, gilus mamos žvilgsnis vaikutį veikia tarsi puodelis kavos – yra ištirta, kad netgi jo širdelė ima plakti dažniau. Nenuostabu, kad tuomet kūdikis išsibudina.

Temperatūra

Ne paslaptis, kad suaugusieji geriau išsimiega vėsesniame kambaryje. Tai taip pat gerai veikia ir jūsų mažylio miegą, todėl nepersistenkite su šildymu ar itin šiltais miego drabužėliais.

Šviesa

Tai vienas iš svarbiausių faktorių migdant mažylį. Kaip ir suaugusieji, taip ir mažieji turi savo cirkadinį paros ritmą. Todėl, vos namuose tampa tamsu, neskubėkite įjungti ryškių šviesų. Net jei dar neketinate migdyti vaikučio, būdamas jaukioje, blausesnėje šviesoje jis nurims, pasirengs nakties miegui. Kad paros miego ritmas sėkmingai nusistovėtų, dieną namuose turėtų būti šviesu.

Triukšmas

Netiesa, kad migdant kūdikį aplink turi tvyroti spengianti tyla. Vaikutis dar būdamas mamos pilve nuolat girdėdavo pačius įvairiusius garsus, todėl ir dabar jam daug labiau įprasta ir raminanti yra natūrali aplinka. Tokiai aplinkai sukurti puikiai tinka specialūs baltojo triukšmo prietaisai-migdukai arba paprasti buities daiktai, pavyzdžiui, įjungta indaplovė, skleidžianti monotonišką triukšmą.

Maitinimas

Artėjant vakarui ir pamažu ruošiantis nakties miegui, patariama mažinti intervalus tarp maitinimų. Pavyzdžiui, jei įprastai maitinate mažylį kas tris valandas, nuo 17 val. maitinkite jį kas dvi valandas. Taip kūdikis gereičiau taps sotus, lengviau užmigs ir išmiegos ilgiau.

Kvėpavimas

Rami mama – ramus vaikas. Migdydami kūdikį ir kelias valandas prieš tai stenkitės išlaikyti ramybę, stebėkite savo kvėpavimą laikydami kūdikį ant rankų: ramus kvėpavimas kūdikiui siunčia signalą nurimti.

Geriausi prietaisai

Visas pastangas užtikrinti ramų ir ilgą kūdikio miegą galima papildyti įvairiais žaismingais ir praktiškais šiuolaikiškais prietaisais, kurie mažylį ramina specialiais garsais, šviesomis, medžiagomis.

Baltasis triukšmas

Baltojo triukšmo prietaisai – meškiukai My Hummy dūzgia kaip plaukų džiovintuvai. Taip yra todėl, kad baltasis triukšmas primena kūdikiams garsą, kurį jie girdėjo savo mamytės pilvelyje. Jis padeda jiems nurimti ir ramiai užmigti. Kiekvienas My Hummy migdukas skleidžia 5 tipų garsus, kurie padeda geriau prisitaikyti prie kūdikio poreikių: dviem garso tipams yra būdingi skirtingi dažniai, pavyzdžiui, džiovintuvo garsas, jūros bangų garsas, lietaus garsas ir vandens garsas bei plakančios širdies garsas. Po 60 minučių garsas pradeda palaipsniui silpnėti, kol visiškai išsijungia, nepažadinant miegančio vaiko. Psichologo nuomone, idėja įrašyti baltąjį triukšmą į mažąjį meškiuką iš tikrųjų yra puiki idėja, nes svarbiausias dalykas, ko reikia naujagimiams ir kūdikiams, yra saugumas ir ramybė, o baltasis triukšmas padeda jiems ramiai užmigti.

My Hummy Mister Sensor migdukas – dar įnovatyvesnis. Jis turi miego jutiklį, kuris sujudėjus vaikui ar išskleidus garsą vėl automatiškai įsijungia ir skleidžia baltąjį triukšmą tokio garso kaip buvo pasirinktas paskutinį kartą. Įrenginys taip veikia net 12 valandų.

Apšvietimas

Magic Lantern automatinė lempa – tai stebuklingas žibintas, užburiantis besiruošiantį miegoti kūdikį magiškomis lemputėmis ir garsais. Penki šviesos efektai su įvairiomis melodijomis ir gamtos garsais nuramina, sukurdami taikią ir raminančią atmosferą. Dėl savo ypatingos formos lempa švelniai supasi. Speciali rankena skirta kūdikiui laikyti šį stebuklingą žibintą rankose.

Gamintojų atstovų nuotr.

Automatinė Chicco naktinė lemputė-Mėnulis šviečia automatiškai ir prisitaiko prie kamabrio apšvietimo sąlygų. Toks apšvietimas ramina kūdikį ir padeda mamai orientuotis naktį. Lempa tamsoje užsidega automatiškai dėl šviesos jutiklio.

Muzikiniai migdukai

Lamaze migdukas-Pelėda padės vaikučiui nurimti ir užmigti. Ryškių spalvų minkšti ir kokybiški audiniai traukia akį, naktį migdukas šviečia raminančia šviesa.

Gamintojų atstovų nuotr.

Skip-Hop naktinė lemputė-projektorius – interaktyvus prietaisas. Tai ir žaislas, ir migdukas viename. Naktinės lemputės pilvelis šviečia, joje integruotos 4 melodijos ir 4 gamtos garsai. Pelėdos sparnai – garsiakalbiai. Projekcijos metu matomos žvaigždelės bei mėnulis.

Skip-Hop muzikinė karuselė-projektorius. Tai – klasika, kuri vaikams neatsibosta jau daugybę metų. Naujausios karuselės lengvai pritvirtinamos prie lovytės, jas puošia ryškūs, besisukantys žaisliukai. Karuselė groja 4 populiarių lopšinių melodijas ir 4 melodijas su gamtos garsais

Užsakymo nr.: PT_72963028

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis