Juokas pro ašaras: įdomiausi nėščiųjų prisiminimai

Nėštumo laikas dažnai vadinamas stebuklingu ir tai nė kiek nestebina – juk nieko nėra nuostabesnio nei nauja gyvybė.

Visgi tai, kas vyksta su moters kūnu tuos devynis mėnesius, ne visada ją tik džiugina. Moterys prisipažįsta, kad tokių organizmo „pokštų" iki nėštumo joms dar niekada nebuvo tekę patirti.

Kaskart tas pats

Monika augina tris paauglius vaikus, bet prisimena, kad visi nėštumai padovanojo begalę ir komiškų, ir gėdingų situacijų. „Dabar tai kelia juoką, tačiau tuomet buvau labai jauna ir jaučiausi baisiai. Kankino nuolat besikaupiančios seilės, todėl kartais neaiškiai kalbėdavau, atrodo, nuo nieko kaupdavosi dujos, atsirado šlapimo nelaikymo problema, taigi kartais būdavo baisu net pajudėti", - dabar iš savo patirčių juokiasi 40-metė moteris.

Daugumai nėštukių pažįstamas jausmas, kai nuolat ir be jokios priežasties norisi čiaudėti, kas penkias minutes lakstyti į tualetą ir bijoti, kad netyčia nepagadintų oro. Taip pat neretai keblumų sukelia ir varginantis užmaršumas, triskart greičiau ataugantys kojų plaukeliai ir nesibaigianti juokas-ašaros-juokas karuselė.

Psichologai sako, kad labai svarbu mokėti iš nepatogių situacijų pasijuokti, nesmerkti savęs, net jei ir teko patirti gėdą prieš draugus ar artimuosius – juokas jums tikrai naudingesnis nei ašaros.

Prisiminimai visam gyvenimui

„Buvau aštuntą mėnesį nėščia, laukiausi pirmojo sūnaus. To, kas nutiko, niekada nepamiršiu jau vien todėl, kad man gana dažnai tai primena vyras. Žinoma, juokaudamas. Parvažiavusi namo bandžiau pastatyti automobilį į garažą, tačiau kažkaip neapskaičiavau atstumo, pasimečiau ir... įvažiavau tiesiai į namo sieną. Ne tik nurėžiau dažus, bet ir įlaužiau nemažą skylę sienoje. Ant šviesiai pilko džipo durų keleivio pusėje dar kelis mėnesius buvo rudų namo dažų žymės ir įlenkimai, kurie man priminė apie šią tragikomišką nuotykį. Kurį laiką po to įvykio net nenorėjau vairuoti. Dabar suprantu, kad buvau tiesiog „pernelyg nėščia", todėl, bijodama užgauti pilvą, paleidau vairą", - pasakoja Vaiva (27 m., dviejų vaikų mama).

„Baisiausia buvo, kai lipdama iš automobilio pamiršau užtraukti rankinį stabdį, o jis pradėjo riedėti. Aš, su savo didžiuliu pilvu ir viena koja vis dar automobilyje, nežinodama, ko griebtis, pradėjau šokinėti, šauktis pagalbos. Paskutinę akimirką susikaupiau, įšokau atgal į automobilį ir užtraukiau stabdį. Žinau, tai skamba neįtikėtinai, bet kai atsiduri tokioje situacijoje, užlieja adrenalinas. Tai nebuvo gėdingas nuotykis, labiau siaubingas, tačiau jis puikiai iliustruoja, koks pavojingas gali būti nėščiųjų užmaršumas ir išsiblaškymas", - perspėja Lilija (25 m., 2 m. dukrytės mama).

„Atvykusi pas tėvus pasidėjau rankinę virtuvėje. Išvykdama pasiėmiau rankinę su savimi, tačiau tai netrukus pamiršau, todėl, išėjusi į lauką, vėl grįžau atgal į virtuvę. Rankinės ieškojau geras 10 minučių. Turbūt nereikia nė sakyti, kad savo rankinę galų gale radau lauke... ", - juokiasi Ilona (33 m. 1,5 m. sūnaus mama).

„Likus vos porai savaičių iki gimdymo, ramiai sau buvau prekybos centre. Staiga užėjo toks sausas kosulys, kad prisišlapinau į kelnes. Išlėkiau iš parduotuvės kaip vėjas. Buvo siaubingai gėda...", - prisimena Jurga 27 m., dviejų vaikų mama).

„Niekada nebuvo nutikę taip, kad mano buvęs vyras prie manęs pagadintų orą. Taigi, kai kartą prieš miegą, bandant patogiai įsitaisyti, tai nutiko, prapliupau juoktis ir puoliau ropštis iš lovos, kuo toliau nuo blogo kvapo. Visa laimė, kad abu turime gerą humoro jausmą", - sako Lina (30 m., 6 mėn. dukrytės mama).

„Septintą nėštumo mėnesį vis dar dirbau banke viename Anglijos miestelyje. Laukiausi dvynių. Kiekvieno mėnesio pradžioje turėdavau patikrinti signalizaciją, kad ji suveiktų gaisro ar apiplėšimo atveju. Kad nesukelčiau masinės panikos, reikėdavo paskambinti apsaugos kompanijai, kad ji žinotų, jog aliarmas netikras ir laikinai išjungtų policijos bei gaisrinės informavimo sistemą. Taigi, spėkite iš trijų kartų, kas pamiršo paskambinti apsaugai? Į banką atvažiavo turbūt visi mūsų nedidelio miestelio policijos ir gaisrinės ekipažai, o sirenos kaukė nesustabdomai. Jaučiausi absurdiškai ir kvailai, aiškindama visiems, ką pridirbau ir kodėl", - prisimena Marina (28 m., 1 m. sūnaus mama).

„Per abu nėštumus taip prakaitavimas buvo padidėjęs, kad vos spėjau praustis ir teptis visokiomis priemonėmis. Vargšas vyras namie šaldavo, o aš trumpomis rankovėmis lakstydavau. Vasarą būdavo tikrai gėda, nes vos išėjus iš namų, iš karto pažastys tapdavo šlapios, per kaktą prakaitas varvėdavo. Nelabai seksualu ir žavu, manau. Bet ką padarysi", - sako Rasa (35 m., dviejų vaikų mama).

„Kai laukiausi, vos ne kasdien susidurdavau su savo siaubingo išsiblaškymo padariniais. Vieną kartą važiavau užsipilti kuro ir turėjau tik 100 vertės kupiūrą. Degalinėje neturėjo grąžos, todėl nuėjau į šalia buvusią maisto prekių parduotuvę. Paduodu kupiūrą ir nieko nesakau, o pardavėja klausia manęs – ko jūs norėsit? Pažiūrėjau į ją, kaip į kvailelę ir sakau – benzino gi! Tik tada, kai išvydau jos išplėstas akis, supratau, kad visiškai nusišnekėjau. Išėjus norėjau prasmegti skradžiai žemę.

Dar buvo atvejis, kai pasiklydau klinikų automobilių aikštelėje, kurioje prieš tai buvau daugybę kartų. Po vizito pas gydytoją ten turėjau susitikti su savo vyru. Paskambinau jam verkdama, tada apšaukiau jį kaip kokia pakvaišėlė. Žinoma, pasakiau jam, kad tai jis dėl visko kaltas. Vargšelis mano vyras. Dabar mes iš to garsiai juokiamės, bet tada tai buvo tokia audra giedram danguje... Buvo tikrai gėda už save", - šypsosi Kamilė (29 m., 3 m. dukrytės mama).

„Nėštumo metu nevargino nuotaikų kaita, nebuvau nei pikta, nei be nuotaikos. Atvirkščiai, labai džiaugiausi nėštumu ir vis su nekantrumu žiūrėjau į veidrodį, kada gi tas mano pilvukas pradės matytis. Bet vieną kartą sėdėjau ir mezgiau vyrui kojines. Viena buvo numegzta, o kita jau į pabaigą. Blogai numatavau ir išėjo per trumpa, tai vyras truputį susijuokė. Kaip pasipylė ašaros – taip jau seniai buvau verkus. Kas juokingiausia, kad ir pačią ima juokas, o ašaros upeliais bėga. Vyras buvo trumpam suakmenėjęs, nes manęs verkiančios apskritai dar nebuvo matęs. Nėštumas, matyt, visoms padaro savo", - sako Živilė (34 m., trijų vaikų mama).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis