Renkamės mamos krepšį: į ką atkreipti dėmesį

Tėveliai žino, kad pakeisti sauskelnes ne namuose gali būti ne taip jau ir paprasta: tam reikia ne tik patogios vietos, bet ir ne vienos priemonės.

O juk kur nors einant su kūdikiu norisi neapsikrauti bei smagiai jaustis...

Laimei, šiuolaikiniai tėveliai turi visas galimybes ne tik palengvinti savo kasdienybę, bet tuo pačiu ir išlikti stilingais.

Talpumas ir patogumas

Nors renkantis mamos krepšį ir jo priedus pirmiausia į akis krenta išvaizda, tai neturėtų būti vienintelis kriterijus. Bene svarbiausiu krepšio privalumu turėtų būti talpumas ir patogumas. Visgi, daugelis šiuolaikinių krepšių pagaminti taip, kad dėl komforto netektų aukoti grožio ir estetikos. Didžiausi mamos krepšių gamintojai ir pardavėjai siūlo pačius įvairiausius, atliepiančius šiuolaikinės mados vėjus, krepšius: minkšto ir standaus audinio, beformes ir įvairių išmatavimų kertuotas kuprines, medžiagines bei odines rankines.

Gamintojų atstovų nuotr.

Klystate, jei manote, kad mamos krepšys yra nebūtinas ir mažai kuo skiriasi nuo įprastų rankinių. Specialiame krepšyje gausu kišenėlių ir skyrelių, kurie skirti konkretiems daiktams sudėti, todėl krepšyje nesunku visuomet palaikyti tvarką – tereikia kaskart grąžinti daiktus į jiems skirtas vietas. Tai taip pat padeda vos užmetus akį į krepšį žinoti, kokių priemonių trūksta, reikia papildyti. Be to, mamos krepšys neretai turi įvairių naudingų priedų, pavyzdžiui, vystymo kilimėlį, kuris nepamainomas, kai aplink nėra patogaus stalo, lovos ar kito sauskelnėms pakeisti tinkamo paviršiaus. Turėdami viską vienoje vietoje, galėsite jaustis drąsiai bet kokioje situacijoje.

Gamintojų atstovų nuotr.

Kiekvieni tėveliai įvairių daiktų turi skirtingai – vieni daugiau, kiti minimaliai. Idealiu atveju mamos krepšyje reikėtų turėti šio bei to ne tik kūdikiui, bet ir mamai.

Kūdikiui prireiks: sauskelnių, drėgnų servetėlių, kremo, maišelių panaudotoms sauskelnėms, kilimėlio, rūbelių pakeitimui, marlės, buteliuko, žaisliukų, kremo nuo saulės, užkandžių.

Mamai pravers: vanduo, rankų dezinfekatorius, užkandžiai, piniginė, telefonas, raktai, skaitiniai.

Gamintojų atstovų nuotr.

Koks krepšys yra geras?

Pats geriausias krepšys yra toks, kuriame lengvai telpa viskas, kas jums reikalinga ir yra patogiai pasiekiama. Štai keletas patarimų, į ką atkreipti dėmesį renkantis krepšį:

Išorinės kišenės. Puikiai tinka užkandžiams, telefonui ar buteliukui – viskam, kas turi būti po ranka.

Patogus naudojimas. Rinkdamiesi krepšį pabandykite jį užsimesti ant peties, atsegti viena ranka – tai labai svarbu, kai viena ranka laikote kūdikį, o aplink nėra pagalbininkų. Krepšio vidus turėtų būti šviesus arba spalvotas, o ne tamsus – taip bus kur kas lengviau matyti jo turinį.

Gamintojų atstovų nuotr.

Užsegimai. Išorėje jie gali būti užtraukiami užtrauktuku arba magnetiniai, o viduje geriau tinka užtrauktukai, kurie patikimai saugo daiktus savo vietose, net jei krepšys apsiverčia. Taip pat užsegimai gali būti ir limpantys, tačiau šie, jei yra išorėje, linkę kibti prie drabužių ar žaislų. Be to, pastarieji skleidžia šaižius garsus, todėl gali pažadinti kūdikį, jei krepšį norėsite atidaryti jam miegant, o taip pat, laikui bėgant, ima nebe taip gerai sukibti.

Gamintojų atstovų nuotr.

Medžiaga. Pagalvokite ne tik apie medžiagos ir siūlių tvirtumą, bet ir apie spalvą – tai turi būti ne tik graži, bet ir praktiška spalva. Krepšys turėtų būti pagamintas iš natūralaus arba sintetinio audinio, tačiau ne plastiko. Itin patogus yra neperšlampamo audinio krepšys, kurį lengvai galėsite pavalyti drėgna servetėle ar audeklu.

Kokybė. Mamos krepšys turėtų būti tvirtas, kad būtų galima nebijoti, jog nutrūks rankena ar iširs siūlė. Be to, kokybišką, dailų krepšį galėsite naudoti ir vaikučiui paaugus.

Gamintojų atstovų nuotr.

Stilius ir patogumas. Kad ir kaip būtų svarbu patogus daiktų laikymas, ne mažiau svarbu ir tai, kad krepšys būtų patogus nešti. Todėl rinkitės tokį, kuris turi bent porą skirtingų nešimo būdų, pavyzdžiui, trumpas ir ilgą rankenas. Ir, žinoma, būtinai išsirinkite tokį, kuris derėtų prie jūsų stiliaus, kad nešioti jį būtų smagu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis