Ką padovanoti krikštynų proga: 5 dovanų idėjos

Krikštynų proga tradiciškai dovanojamos simbolinės dovanos, dažnai tai būna sidabro šaukštelis ar barškutis, pakabutis, siuvinėtas rankšluostėlis ir kitos gerą linkinčios dovanėlės.

Tačiau krikšto proga vaikui bei tėveliams galite dovanoti ir kur kas praktiškesnes bei originalesnes dovanas. Šiuolaikiškas ir efektingas dovanos neabejotinai įvertins ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai.

Ir žaislas, ir dantukų draugė

Smagi žirafa-kramtukas "Sophie the Giraffe" yra visiškai natūralus kūdikių žaislas, gaminamas iš natūralaus kaučiuko. Žaislai yra dažomi maistiniais dažais rankiniu būdu, todėl juose nėra nei ftalatų, nei kitų cheminių medžiagų. Sophie – saugus draugas naujagimiui ir kūdikiui. Sophie žaisliukai cypsi, kai juos suspaudžiate. Žirafos ilgos ir lanksčios detalės – kojos, rageliai ir ausys labai tinka mažytei kūdikio burnytei, ypač kai kalasi dantukai. Ne atsitiktinai su šiuo žaislu-kramtuku jau susidraugavo daugiau 30 milijonų kūdikių visame pasaulyje. Tokia krikštynų dovana gali puikiai pasitarnauti ir šventinėje fotosesijoje – vaikutis turės, kuo užsiimti, o nuotraukose žaislas atrodys žaismingai.

Migdukai

Iš organinės, rankomis usriktos medvilnės pagaminti migdukai yra itin minkšti, jaukūs ir turi įvairių liesti malonių detalių. Su šiuo mielu žaisliuku kūdikis užmiega nejučia, o kartą susidraugavęs visuomet nori kartu miegoti. "Natures Purest" avelių-migdukų yra įvairių dydžių ir formų, dauguma jų – natūralių, šviesių, krikštynoms puikiai tikančių spalvų.

Žaidimų kilimėliai

Norite įteikti didelę ir spalvingą dovaną? Tam puikiai tiks žaidimų kilimėlis. Rinkitės kokybišką, pagamintą iš minkštos, švelnios, mažylio kūnelio nedirginančios medžiagos, pavyzdžiui "Canpol". Tai praktiška dovana – ryškios ir traukiančios akį spalvos, cypsintys, pakabinami žaisliukai stimuliuos mažylio klausą, regėjimą bei lytėjimą. Prie kai kurių kilimėlių tvirtinami cypsintys žaisliukai, kai kurie jų turi bortelius, kad mažylis neišsiridentų iš kilimėlio ribų – visa tai sudaro sąlygas vaikučiui užsiimti ir tuo pačiu būti saugiam.

Baltojo triukšmo prietaisas

Ypatingas meškiukas, kuris dūzgia kaip plaukų džiovintuvas! Kodėl? Todėl, kad baltasis triukšmas primena kūdikiams garsą, kurį jie girdėjo savo mamytės pilvelyje. Jis padeda jiems nurimti ir ramiai užmigti. Kiekvienas "My Hummy" žaislas skleidžia 5 tipų garsus, kurie padeda geriau prisitaikyti prie kūdikio poreikių: dviem garso tipams yra būdingi skirtingi dažniai, pavyzdžiui, džiovintuvo garsas, jūros bangų garsas, lietaus garsas ir vandens garsas bei plakančios širdies garsas. Po 60 minučių garsas pradeda palaipsniui silpnėti, kol visiškai išsijungia, nepažadinant miegančio vaiko. Psichologo nuomone, idėja įrašyti baltąjį triukšmą į mažąjį meškiuką iš tikrųjų yra puiki idėja, nes svarbiausias dalykas, ko reikia naujagimiams ir kūdikiams, yra saugumas ir ramybė, o baltasis triukšmas padeda jiems ramiai užmigti. Pasaulyje tai jau kurį laiką naudojami baltojo triukšmo prietaisai, tačiau Lietuvoje tai – naujiena, kuri nustebins ir tėvelius ir mažylį.

Gultukas

Absoliuti dauguma tėvų sako, kad už šį daiktą nepagailėtų ir antrą tiek pinigų, nes jis tiesiog genialus. Kokybiškame ir komfortiškame "Babybjorn" gultuke mažylis ne tik patogiai jausis gulėdamas, bet lavins motorines funkcijas, kadangi kūdikiui pajudėjus, gultukas siūbuoja. Gultas atlieka sūpavimo, raminimo funkcijas. Tokioje pozicijoje mažylį patogu maitinti, jis gali stebėti aplinką, pailsėti ar pamiegoti. Gultukas nesunkiai susilanksto, todėl jį galima pasiimti su savimi, kad ir kur vyktumėt. Gultas turi tris pozicijas: žaidimų, poilsio ir miego. Kai vaikas paauga ir gali pats įlipti ir išlipti iš gulto – galima nuimti apsauginius lankelius ir žaislus ir gultas tampa nedideliu foteliuku vaikui.

Užsakymo nr.: PT_71942300

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis