Kaip nesunkiai namuose pagaminti naujagimių regą lavinančią karuselę

Trijų vaikų mama ir tinklaraštininkė Evelina pasakoja, kaip namuose savo rankomis sukurti mielą ir naudingą žaislą savo kūdikiui - pirmąją žaisliukų karuselę.

Naujagimių regėjimą lavinanti karuselė

Ko gero, pats pirmas kūdikių žaisliukas yra karuselė. Aš ją sukonstravau dar tada, kai mažulis buvo pilvelyje. Yra žinoma, kad gimę mažyliai yra trumparegiai ir vaizdą geriausiai mato ~30 cm atstumu. Labiausiai tinkamos spalvos karuselei tikrai nėra rožinė ir žydra. Naujagimiui regėjimą ir jo fokusavimą labiausiai padės lavinti kontrastingų (juoda - balta) spalvų deriniai. Štai todėl ir praleidau keletą dienų užsiėmusi rankdarbiais.

Asmeninio albumo nuotr.

Prireikė:

- juodos ir baltos spalvų dirbtinio veltinio. Jei dar neatradote šios medžiagos, pats laikas. Ideali karpiniams, papuošimams, siuviniams. Pati medžiaga neirsta, lengvai klijuojasi, todėl nesudėtinga kurti įvairias aplikacijas;

- adatos su siūlu;

- šiek tiek sintepono;.

Vyresnieji vaikai pageidavo broliuko karuselėje apgyvendinti gyvūnėlius, taip netrukus suktis ėmė katinas, šuo, avinukas ir zebras.

Asmeninio albumo nuotr.

Jei neturite senos karuselės pagrindo, ne bėda. Nes auginant trečią vaiką įsitikinu, kad visai nebūtina žaisliukams skristi, kad šie būtų įdomūs.

Asmeninio albumo nuotr.

Taigi visas kontrastingų gyvūnėlių ketvertukas jau nebeskrenda, o apsigyveno ant lovytės šoninės sienelės ir vežimėlio lopšyje taip, kad mažyliui būtų patogu tyrinėti savo "draugus" ir tobulinti savo regą.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis