Santariškių klinikų Akušerijos ir ginekologijos centre – ypatinga proga

Kovo 15 d. VUL Santariškių klinikų Akušerijos ir ginekologijos centro darbuotojams buvo ypatinga. Akušerijos ir ginekologijos skyriuje medikai priėmė 10 000 gimdymą.

„Akušerijos skyrius Santariškių klinikose veiklą pradėjo 2013 m. kovo 12 d. Tad gana simboliška, jog 10 000-ojo gimdymo sulaukėme praėjus trejiems metams. Akušerijos skyriuje teikiamos tretinio lygio paslaugos, kur konsultuojamos, gydomos ir gimdo moterys iš visos Lietuvos. Turime 11 įrengtų gimdymo palatų. Čia gimdo ne tik tos moterys, kurioms yra didelė perinatalinė rizika, bet ir tos, kurių nėštumas yra normalus, ir jos pageidauja sąlygų, artimų namų aplinkai. Tad turime vieną gimdymo palatą su vonia, kitą su specialiomis kėdutėmis. Be to, po skyriuje yra pakankamai palatų, kur po gimdymo gali pasilikti ir kiti šeimos nariai," – pasakoja Santariškių klinikų Akušerijos ir ginekologijos centro vadovė prof. Gražina Drąsutienė.

Anot profesorės, skyriuje dirba aukštos kvalifikacijos specialistai – gydytojai ir akušerės. Jie nuolat tobulina savo profesinius įgūdžius ir žinias, tiek dirbdami kasdienį darbą, tiek dalyvaudami kursuose, konferencijose, suvažiavimuose. Skyrius aprūpintas modernia aparatūra.

Vienas iš kokybės rodiklių, atspindinčių akušerijos stacionarų darbą, yra cezario pjūvio operacijų skaičius. Tretinio lygio paslaugas teikiančiose įstaigose cezario pjūvio operacijų neturėtų būti daugiau nei 30 procentų visų gimdymų. Santariškių klinikų Akušerijos ir ginekologijos centre 23,4 proc. gimdymų baigėsi cezario pjūvio operacija, o tai rodo aukštą čia dirbančių žmonių kvalifikaciją.

Be to, nuolat auga skaičius moterų, kurios po pirmojo gimdymo, pasibaigusio cezario operacija, antrąjį vaikelį pagimdo natūraliai. Pavyzdžiui, 2015 m. IV ketvirtyje tokių moterų buvo net 43 proc.

Įdomu, kad mažiausias Santariškių klinikų Akušerijos ir ginekologijos centre gimęs ir gyvenantis naujagimis svėrė vos 475 gramų, o didžiausias, gimęs natūraliai - 5470 gramų.

Nuotraukoje – Akušerijos skyriaus komanda dalyvavusi 10 000–jame gimdyme: iš kairės į dešinę skyriaus vedėjas gyd. Romoaldas Juršėnas, vyresnioji slaugos administratorė akušerė Violeta Staniulevičienė, vyriausioji specialistė akušerijai dr. Diana Ramašauskaitė, vyresnioji gydytoja dr. Jelena Volochovič, akušerė Natalija Matiukova, gydytoja akušerė ginekologė Rasa Povilaitienė, antroje eilėje pirmoji iš kairės vyresnioji gydytoja dr. Jolita Zakarevičienė, akušerė Jūratė Jacevičienė, akušeris ginekologas Sigitas Daubaris.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis