Ką gali padaryti vyras, kad jo žmona sėkmingai žindytų

Žindymas yra geriausias maistas ir vaistas naujagimiui ir kūdikiui. Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja išimtinai žindyti (neduodant jokio kito maisto ar gėrimo) iki šešių mėnesių, vėliau kūdikį primaitinant, žindymą tęsti iki dvejų metų ar daugiau.

Žindančiai moteriai reikalinga ir vyro pagalba

Žindančios mamos susiduria su daug klausimų, į kuriuos ne visada randa atsakymų. Žindančių mamų bendruomenės - vienas iš būdų jausti moterims palaikymą bei atsakymus į rūpimus klausimus.

Feisbuke galima rasti ne vieną organizaciją ar grupę, kuri kviečia jungtis žindančias mamas. Štai vienoje iš jų - „Mama Bean Parenting" kiekvieną dieną publikuojamos žindančių moterų nuotraukos.

Viena iš nuotraukų sulaukė ypatingo dėmesio - joje įamžinta mama, žindanti dvejų metų dvynukus berniukus ir šeimos tėtis. Nuotrauka atspindi šiltą vyro ir moters ryšį, tuo pačiu ir žindymo stebuklą.

Mama Marina says:"We had photographs taken to celebrate making it to two years nursing twins. After struggling with...Posted by Mama Bean Parenting on 2015 m. lapkričio 23 d.

Tai, kad žindančiai moteriai labai svarbus partnerio palaikymas, abejonių nėra. Siūlome šešis patarimus tėčiams, kaip jie gali padėti savo žindančiai žmonai.

Tyrimai rodo, kad kuo labiau vyrai palaiko moteris, tuo ilgiau šios gali maitinti krūtimi ir tuo labiau jos pasitiki savo galimybe tai daryti. Tad ir kaip keistai tai beskambėtų, tėvų vaidmuo maitinime krūtimi yra labai svarbus.

Būkite supratingas ir rūpestingas

Maitinimas krūtimi yra sunkus darbas, tad perimkite iš partnerės namų ruošos darbus ir padėkite jai, kai tik galite. Kai ji maitina, atneškite jai pagalvę ir stiklinę vandens arba pasisiūlykite padėti vaikui atsirūgti, kai jis pavalgys.

Nevenkite fizinio kontakto su vaiku

Apkabinkite, maudykite jį ir skaitykite jam, kol jis snaudžia jums ant krūtinės - tai puikūs santykių kūrimo būdai. Visa tai padės jums sukurti tokį patį ryšį su kūdikiu, kokį fizinį artumą sukuria maitinimas krūtimi. Praleiskite daug laiko tiesiog būdamas su kūdikiu.

Padėkite savo žindančiai moteriai iškilus sunkumams

Kai moteris susiduria su žindymo sunkumais, ją apninka abejonės, ar ji viską daro gerai. Nugraužti speneliai, skaudančios krūtys, nedaug vaiko priaugto svorio per mėnesį - tai tik kelios priežastys kodėl moteris gali nuleisti rankas ir griebtis dirbtinių mišinių. Išklausykite moterį, kai jai iškyla abejonių, padrąsinkite kreiptis į žindymo konsultantus ar mamų palaikymo grupes. Tikėjimas savo jėgomis ir artimųjų palaikymas sunkiu laikotarpiu yra itin svarbus. Jeigu dar tik laukiatės vaikelio, apsilankykite žindymo kursuose, kur surasite daug atsakymų į rūpimus klausimus.

Kurkite progas kuo dažniau būti su vaiku

Eikite su juo pasivaikščioti, žaiskite. Taip galėsite pabūti su mažyliu vienas, o kuo dažniau taip bus, tuo labiau pasitikėsite savo kaip tėčio sugebėjimais. Daug šeimų turi savo tradicijas: neretai būtent tėtis vakarais maudo kūdikį arba žaidžia su juo žaidimus, mankština, masažuoja.

Maitinkite savo mažylį motinos pienu iš buteliuko ar taurelės, kai jo negali pažindyti pati mama

Svarbi sąlyga: prieš pradėdami maitinti iš buteliuko, palaukite, kol pieno gamyba susireguliuos, o jūsų kūdikis sulauks mažiausiai 4 savaičių. Juk norite, kad pirmiausia mažylis pasimėgautų maitinimu iš tikros krūties, ar ne? Pasistenkite nesijaudinti, jei jūsų mažylis ne itin norės valgyti iš jūsų siūlomo buteliuko. Ne visi žindukai, užmaunami ant buteliuko patinka kūdikiui. Jų būna įvairių formų ir dydžių. Tad jums gali tekti šiek tiek paeksperimentuoti, kol atrasite labiausiai patinkantį jūsų vaikui. Žindymo specialistai rekomenduoja kūdikius maitinti, kai žindymas trumpam negalimas, iš taurelės - tai neleidžia susiformuoti ydingam įpročiui, kai pabandęs valgymą iš buteliuko mažylis nebenori/nebemoka traukti pieno iš krūties.

Būkite kantrus, jei jūsų partnerė mažiau domėsis seksu, nei prieš susilaukdama kūdikio

Maitinančių moterų estrogenų lygis yra žemesnis, tad jos makštis gali būti sausesnė. Dėl to lytinis aktas praėjus nedaug laiko po gimdymo gali būti nemalonus ar net skausmingas. Priminkite žmonai, kad prieš pirmuosius lytinius santykius po gimdymo ji turi apsilankyti pas gydytoją. Nepamirškite kontracepcijos - net ir žindant galima pastoti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis