9 maisto produktai, kurie kūdikiams yra tabu

Kokių produktų pradedant vaiko primaitinimą nereikia skubėti duoti?

Grybai

Grybų vaikams rekomenduojama duoti kuo vėliau, bent jau sulaukus 3 metų. Grybai - sunkiai virškinamas produktas, kurio suvalgius apkraunama net suaugusiojo virškinimo sistema, ką jau kalbėti apie mažylius.

Riešutai

Rekomenduojama duoti kuo vėliau ir dėl to, kad tai stiprus alergenas, ir dėl to, kad jie maži ir kyla pavojus, kad vaikas gali užspringti.

Baklažanai

Rekomenduojami vaikams, vyresniems kaip vieneri metai. Ruošiant baklažanus vaikams, būtina nulupti jų odelę.

Ankštinės kultūros

Iki metų patartina neduoti vaikui žirnių, pupelių, lęšių, pupų, avinžirnių ir pan. Ankštiniai produktai pučia pilvą, be to žaliose ankštinėse daržovėse yra tam tikrų kenksmingų medžiagų, kurios žūva tik gerai išvirus jas.

Pomidorų padažas, majonezas

Jų nerekomenduojama duoti vaikams iki trejų metų. Tai nenaudingi produktai, kurie skirti labiau maisto skoniui pagerinti.

Ridikėliai

Pakankamai sunkiai virškinami, per anksti duodant sukelia pilvo pūtimą, skausmą.

Egzotiniai vaisiai

Iki metų vaikams užtenka tų vaisių ir daržovių, kurie užauginti mūsų klimato juostoje. Taip pat tinka lengvai organizmo toleruojamas bananas. Retų ir egzotinių vaisių nereikia skubėti duoti mažyliams.

Subproduktai

Galvijų kepenys, inkstai, širdys, liežuviai ir panašūs produktai neturėtų būti duodami mažiems vaikams.

Limonadai ir gazuoti gėrimai

Šiuose gėrimuose yra daug dažų, saldiklių, todėl vaikams iki trejų metų yra dažnos alerginės ir maisto netoleravimo reakcijos, kurias provokuoja šie produktai. Geriausias gėrimas mažiems vaikams yra vanduo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis