Kas trukdo vienišoms mamytėms užmegzti naujus santykius

Gimus vaikui tėvų pasaulis verčiasi aukštyn kojomis ir ne visos poros šį iššūkį sugeba įveikti kartu. Vienišų mamų apklausa išsiaiškino, kaip joms sekasi užmegzti naujus santykius ir kaip keičiasi santykių kūrimas turint vaikelį. Respondenčių teigimu, gimus vaikui vyrų dėmesio nesumažėjo, tačiau jos pačios pradėjo kur kas atsakingiau rinktis partnerius.

Pasiryžo parodyti, kaip iš tiesų atrodo kūnas po gimdymo
Populiarėja kitokios cezario pjūvio operacijos

Lygindamos save su merginomis, kurios neturi vaikų, vienišos mamos savo galimybes vertina labai teigiamai. Jų manymu, kai kurioms jaunoms mamytėms kliūtis yra ne vaikai, o pačių merginų elgesys ir bendravimas. „Vaikas nedaro įtakos žmogaus jausmams ir traukai. Merginos be vaikų vyrams yra paprastesnės ir nesukelia sunkumų, bet jei kalbame apie rimtus santykius, tai joms netgi sunkiau – jos dar turi atskirti grūdus nuo pelų, išsiaiškinti, ar vyras patikimas“, – aiškina 28 m. mama iš Tauragės.

„Vaikas yra puikus filtras, nes netinkami vyrai iškart dingsta, o kai kuriems tai netgi pliusas“, – tvirtinta 28 m. Viktorija iš Kauno. Kitos mamos jai pritaria, tačiau pastebi, kad vyrus žinia apie atžalą kartais nustebina ir jie gali šiek tiek pasimesti. 32 m. moteris iš Šiaulių sako: „Niekada neslepiu ir iškart informuoju, kad turiu mažą vaiką. Jei vyro tikslai rimti, jis tęsia bendravimą, tačiau būna ir tokių, kurie dingsta. Suprantu ir juos, juk priimti svetimą vaiką, gali būti sunku. Pasirinkus vienišą mamytę iškart tampi atsakingas už kelis asmenis. Vyrams reikia laiko su ta mintimi apsiprasti.“

Dauguma apklausoje dalyvavusių mamų teigė esančios prieš vaikų nuotraukų talpinimą pažinčių svetainėse, tačiau kai kurios pripažino, kad anksčiau buvo jomis pasidalinę. Jų teigimu, jos taip pasielgė eksperimentuodamos - norėjo įvertinti, kaip pasikeis sulaukiamo dėmesio kiekis. Apie du trečdalius šių mamų sako, kad simpatijų sulaukė tiek pat, o kitos teigė pajautusios, kad dėmesio sulaukia žymiai mažiau.

Mamos pasidalino, kad sulaukia dėmesio iš įvairaus amžiaus gerbėjų, tačiau kartu nurodė, kad jas dažniausiai kalbina arba jaunesni, arba vyresni vyrai. 30 m. mama iš Klaipėdos tvirtina: „Vyrai yra labai skirtingi ir tai nepriklauso nuo amžiaus. Žiūriu, koks jų mąstymas, ir tuomet pati renkuosi su kuo noriu bendrauti.“

Kalbėdamos apie būsimą partnerį apklausos dalyvės, jį įsivaizdavo labai skirtingai. Vienos daugiau dėmesio kreipė išoriniam grožiui, kitos - vidiniam, tačiau viena vyro savybė šių moterų buvo itin dažnai minima. „Vyras turi būti atsakingas ir nebijantis įsipareigojimų. Juk jis augins mano sūnų ir nebus jam prašalaitis, nes tėvas ne tas, kuris „padarė", o tas, kuris užaugino“, – teigia 26 m. Viktorija iš Vilniaus.

Tyrime dalyvavo 151 vieniša mama, antrosios pusės ieškanti bent vienoje lietuviškoje pažinčių svetainėje. Respondenčių amžius: 18-65 metai. Tyrimas atliktas 2015 m. gegužės viduryje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis