Jurgos žaibiško gimdymo istorija: pagimdyti galima ir be skausmo

Jei norite parašyti savąją gimdymo istoriją, laukiame jų el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Šiandien publikuojame Jurgos laišką, kurios vaikelis gimė neįtikėtinai greitai ir lengvai.

Buvo gražus 2013 m. ruduo, spalis. Nėštumas man tiko ir patiko, buvo lengvas, jaučiausi sau be galo graži. Pagal prognozes, turėjau gimdyti spalio 17 d., tačiau vaikelis neskubėjo. Spalio 19 d. (šeštadienį) su mama vaikščiojome prekybos centre, nes jokių gimdymo požymių nejaučiau ir jaučiausi puikiai. Grįžusios pasidarėme šeštadienio vakarienę, apie 22 val. nuėjome miegoti (tuo metu su vyru gyvenome mano mamos namuose, nes remontavomės savuosius).

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip išrinkti vardą, dėl kurio netektų gailėtis
Kristinos istorija: akušerė gimdymą pavertė košmaru

Apie 2 val. nakties mane iš miego pažadino kažkoks jausmas papilvėje. Užmigti jau nebegalėjau... Atsikėliau, pradėjau vaikščioti virtuvėje pirmyn atgal ir laukiau, kol pajusiu kažką, dėl ko jau vertėtų sunerimti.

Tačiau taip „prasibaladojau" pora valandų, bet nieko ypatingo nepajutau, tik nestiprų maudimą su pertraukom. Dvi valandas vaikščiojau todėl, kad nebuvau tikra, ar jau kelt sąmyšį namie, ar dar palaukti.

Kadangi, maudimas nesiliovė, tai nukiūtinau į mamos miegamąjį (buvo apie 4 ryto) ir sakau:

- Mama, man kažkas darosi.

Mama pašoko iš miego ir klausia:

- Kas darosi?

- Kažkoks maudimas pilve.

- Tai važiuojame į ligoninę, jei kas, grįšime.

Mes buvome tikros, kad grįšime. Pažadinau vyrą ir nuvažiavome į Santariškių gimdymo skyrių. Duris atidarė apsaugos darbuotojas, pakvietė apsnūdusią seselę. Ji, susirinkusi dokumentus, nuvedė ir prijungė prie vaisiaus stebėjimo aparato. Maudimas vos sustiprėjo, bet tikrai dar nieko ypatingo.

Po kiek laiko atėjo budinti gydytoja ir pamatavo gimdymo kaklelio atsivėrimą. Jis buvo atsivėręs 8-9 cm (maksimaliai gali būti 10 cm). O juk jokio skausmo taip ir nepajutau!

Gydytoja liepė persirengti ir ruoštis gimdymui. „Jūs turbūt juokaujat",– atsakiau"aš gydytojai. Aš morališkai nebuvau pasiruošusi ir nesuvokiau, kad jau...

Užkilome į gimdyklą, ėjau visiškai rami, lyg į SPA centrą.

Mama įsitaisė laukiamajame ir ruošėsi laukti 12 val. Paprastai tiek gali trukti pirmas gimdymas. Buvo apie 6 ryto. 6.25 iš gimdyklos išeina mano vyras ir sako: "Jau!" Mano mama net pašoko: „Kaip, jau?".

Taip ir gimė mūsų virš 4 kg svėręs pirmagimis, sveikas ir drūtas, praktiškai nesukėlęs skausmo.

Jurga

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis