Lietuvės mamos išradimas stebina originalumu ir paprastumu FOTO

Mums parašiusi vilnietė Edita papasakojo apie savo sugalvotą ir įgyvendintą idėją, kaip padidinti savo ir kūdikio saugumą važinėjant su vežimėliu judriomis miesto gatvėmis.

Paprasta ir nebrangu

Norėčiau pasidalinti idėja, kaip paprastai ir nesudėtingai galima apsaugoti kūdikių vežimėlius tamsiuoju paros metu. Tai labai paprasta ir nebrangu.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Šokėjas Vytautas Mackonis: Penelopę įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio
Beata Nicholson dovanoja naminio plastilino receptą

Gyvenant mieste dažniausiai tenka kūdikių vežimėlius stumdyti gatvėmis. Dabar labai greitai temsta. Tamsiuoju paros metu pėstiesiems be atšvaitų yra labai nesaugu, todėl man kilo mintis, kad mama su kūdikio vežimėliu dėl saugumo turi būti gerai matoma visų eismo dalyvių.

Tam galima panaudoti elementarius dviračiams naudojamus prisegamus žibintuvėlius. Juos labai lengvai galima prisegti prie vežimėlio (aš naudoju tris, priekyje ir iš abiejų šonų). Dviračių sezoną vis tiek dauguma jau yra uždarę, taigi tie dviračių žibintai paprastai guli žiemą nenaudojami.

Asmeninio archyvo nuotr.

Aš asmeniškai nesu niekur mačiusi taip apšviesto vežimo, todėl manau, kad čia mano idėja.

Aplinkinių reakcija - teigiama

Savo kūdikio vežimą taip stumdau Vilniaus gatvėmis jau daugiau kaip mėnesį ir turiu pastebėti, kaip teigiamai žmonės į tai reaguoja. Vaikai iš džiaugsmo pamatę mūsų žybsintį vežimėlį šūkčioja, sustoja, atsisuka, suaugę praeiviai taip pat šypsosi ir prieina pasakyti, kad labai gražus vežimėlis su lemputėmis, praeiviai ir automobiliuose važiuojantys žmonės vieni kitiems rodo į mūsų vežimėlį.

Taigi tie dviračių žibintai puikiai atkreipia visų aplinkinių dėmesį, visi eismo dalyviai lengviau pastebi kūdikio vežimėlį ir tai, manau, puikiai padidina kūdikio saugumą gatvėse. Gerokai drąsiau jaučiuosi su dviračio žibintais žybsinčiu vežimėliu, kai reikia pereiti gatvę, automobiliai iš toliau mus pamato ir sustoja praleisti.

Asmeninio archyvo nuotr.

Labai norėčiau, kad ir kiti tėveliai sužinotų apie šitą paprastą ir smagų būdą padidinti savo ir kūdikių saugumą judriose miesto gatvėmis ir juo pasinaudotų.

Editos atsiųstoje nuotraukų galerijoje - jos originali idėja, kaip pagerinti saugumą tamsoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis