Nufilmuotas 13 savaičių vaisius gimdoje šokinėja it akrobatas video

Besivystančios technologijos šiandien leidžia žvilgtelėti ten, kur ilgus šimtmečius žmonija negalėjo - į mamos gimdos vidų. Neįtikėtina, bet akivaizdu: vos 13 savaičių kūdikis pilve šokinėja it koks sportininkas!

Iki trijų mėnesių pabaigos nereta šeima niekam neprasitaria apie nėštumą, bijodama ankstyvojo persileidimo grėsmės.

Iki 12 savaitės Lietuvoje galima oficialiai atlikti nėštumo nutraukimą.

Tačiau kaip pamatysite įstabiame vaizdo filmuke, tokio amžiaus mažylis - jau beveik tikras žmogutis, mokantis gimdoje... šokinėti it akrobatas!

Jau antrąjį nėštumo mėnesį ultragarso metu galima išgirsti ir pamatyti plakančią būsimojo vaikučio širdelę. Šiuo metu mažylio judesiai jau gana aiškūs, nors nėščioji jų ir nejaučia. Vaisiaus krūtinės ląsta ritmingai kilnojasi, tarsi jis kvėpuotų. Jis jau sukiojasi ir rąžosi. Judėjimas labai reikalingas: tai, ką judėdamas patiria juslėmis, labai svarbu vaisiaus smegenų raidai.

Nuo dešimtos savaitės mažylis jau geba justi dirgiklius ant odos. Trečiojo mėnesio pabaigoje vaikutis jau gurkšnoja vaisiaus vandenis, o paskui juos šalina. Rijimo judesiai treniruoja plaučius ir inkstus.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Linksmas video, kuriame šunys moko kūdikį šliaužti
Tik vyrams: kaip iš tiesų jaučiasi nėščia moteris

Pradeda formuotis ir didžiųjų smegenų pusrutulių žievė. Mažylis jau dalyvauja Jūsų gyvenime – jis jaučia susijaudinimą, pasitenkinimą, stresą. Mamai išsigandus kraujyje padaugėja adrenalino – dėl to greičiau ima plakti ir mažylio širdelė.

Trečiojo mėnesio pabaigoje vaikutis būna maždaug septynių centimetrų dydžio ir sveria apie 250 gramų.

Pasižiūrėkime drauge nufilmuotą epizodą, kuriame 13 savaičių (!) mažylis mamos pilve šokinėja, lyg treniruodamasis prieš pasaulines šokimo į aukštį varžybas. Akivaizdu, bet neįtikėtina: tokia kruopytė pilve, o sugeba jau tiek daug!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis