Gimė pusseptinto kilogramo sveriantis naujagimis

Įprastai naujagimiai sveria 3-4 kilogramus, tačiau retais atvejais pasitaiko ir dvigubai daugiau gimimo metu sveriančių mažylių.

„Niekada neįsivaizdavau, kad jis bus toks didelis“, – tokie buvo Dianos Machacon žodžiai, kai ji sužinojo gimusio sūnaus svorį.

Isaac David Guerra Machacon gimė 55 cm ūgio ir 6,4 kg svorio. Sjenagos miesto ligoninėje (Kolumbija) gimęs naujagimis savo neįprastai dideliu svoriu nustebino ir daug ko mačiusius medikus.

Naujagimis gimė gruodžio 2 dieną ir nors po apžiūros buvo įvertintas kaip sveikas kūdikis, gydytojai dėl itin didelio svorio jį paguldė į naujagimių intensyvios terapijos skyrių stebėjimui.

Tėvai prisipažino, kad toks sūnaus svoris jiems buvo naujiena, nors ultragarso tyrimu metu, kai Diana dar laukėsi, jie girdėjo medikus sakant, kad „vaikas šiek tiek didesnis, negu įprastai“.

Naujagimiui netiko nupirktas kraitelis, tad tėvai skubėjo į parduotuvę ir pirko gimusiam sūneliui 5 mėnesių kūdikio drabužėlius bei sauskelnes.

Mama sako esanti laiminga, kad sūnus yra sveikas. Beje, berniukas gimė po cezario pjūvio operacijos. Ji buvo sklandi, be komplikacijų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis