Ką su vaikais veikti Liepojoje: 17 smagių idėjų

Liepojos regiono turizmo informacijos biuras nusprendė parengti informaciją apie įdomiausius lankytinus Liepojos miesto ir jo apylinkių objektus ir vietas bei supažindinti su įvairiomis laisvalaikio praleidimo šiame regione alternatyvomis. Vėjų miestas ir jo apylinkės kviečia mokinių ekskursijas ir šeimas patirti neužmirštamų rudens nuotykių.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Muzika gyvena Liepojoje!

Ar yra tekę matyti medį, iš kurio sklistų muzika? Šešių metrų aukščio medyje, sulipdytame iš keturių tūkstančių metalinių strypelių, plaka tikrojo Liepojos roko širdis. „Spoku koks" (lt. „Vaiduoklių medis") sukurtas siekiant įamžinti legendinės Latvijos roko grupės „Līvi" atminimą. Lankydamiesi Liepojoje, neprasukite pro Latvijos muzikų „Šlovės alėją". Lėtai kulniuodami ja išgirsite Liepojos himno garsus ir išvysite jame apdainuotų herojų skulptūras. Įdomiųjų turizmo objektų link nuves miesto grindinyje įspaustos natos.

Organizatorių archyvas

Liepojos teatras

Liepojos teatras yra seniausias Latvijoje veikiantis profesionalus teatras. Šiemet jis pradės jau 109-ąjį savo sezoną. Užsukite čia, žvilgterėkite akies krašteliu į kuriamų spektaklių užkulisius, ženkite žingsnį ant scenos ir akimirkai įsijauskite į aktoriaus darbą. Sklinda legendos, kad ten galima sutikti Baltąją damą...

Organizatorių archyvas

Dārza gatvės kūrybinis kvartalas

Ar žinote, kaip kuržemietės audžia savo sijonus? Ar teko girdėti, kiek sveria ilgiausi gintaro karoliai Latvijoje? Ar ne smalsu, į kokius amatus įnikę Liepojos meistrai? O gal ir patiems knieti išmėginti savo ranką?!

Organizatorių archyvas

Pažintinė pamoka arba gido vedama ekskursija po Liepojos muziejų

Su Liepojos miesto ir regiono istorija (iki XX a. pradžios) supažindins patyręs gidas arba pažintinės pamokos - „Pūķa asinis, krupja žaunas" (lt. „Slibino kraujas, rupūžės žiaunos"), „Pūra lādi atverot" (lt. „Kraičio skrynią atidarius"), „Dedziet, tautas, gaišu guni" (lt. „Kūrenkite, tautas, skaisčią ugnį"), „Es. Patriots" (lt. „Aš. Patriotas").

Organizatorių archyvas

Amžina vasara Liepojos olimpiniame centre

Liepojos olimpinio centro baseinai ir SPA kompleksas bet kuriuo metų laiku leis jums pasijusti tarsi į jūsų į kiemą sugrįžo vasarą. Geras poilsis ir nuotaika garantuota!

Organizatorių archyvas

Atšiaurusis karinio uosto žavesys

Karinis uostas - tai tarsi miestas mieste, savo rūstumu ir paslaptimi užburiantis kiekvieną čionai atvykusį. Niekur kitur neišvysite carinės Rusijos laikų elegancijos ir tarybinio laikotarpio atšiaurumo sintezės, įsiliejusios į šiuolaikinio miesto aplinką. Savo akimis verta pamatyti aukščiausią kupolinį pastatą Baltijos šalyse - Šv. Nikolajaus stačiatikių jūros cerkvę, pasukamąjį Oskaro Kalpako tiltą, laikomą vienu seniausių metalinės konstrukcijos tiltų Latvijoje, taip pat susprogdintus šiaurinius fortus, pamažu užliejamus jūros. Tenykštis kalėjimas yra vienintelis karinis kalėjimas Europoje, savo duris atvėręs turistams. Maža to, adrenalino kiekį kraujyje padidins specialios ekskursijos su šou elementais.

Organizatorių archyvas

Embūtės slėnis

Legendomis ir pasakojimais apipintas Embūtės slėnis ne veltui laikomas viena gražiausių vietų visoje Kuržemėje. Čia iškilusi aukščiausia Kuržemės kalva - Kryvų kalnas (lv. Krīvu kalns), teka sraunūs šaltiniai, plyti Indulio piliakalnis ir dauba.

Organizatorių archyvas

Valdos Jėrinios lėlių kambarys Aizputėje

Didžiausia tarybiniais laikais Latvijoje surinkta lėlių kolekcija užima net keturis kambarius. Lėlės puoštos unikaliais, savomis rankomis pagamintais rūbeliais. Čia nestigs žaidžiančių vaikų klegesio ir geros nuotaikos. Kilus spontaniškai idėjai, laiko atsiras ir improvizuotam lėlių spektakliui.

Organizatorių archyvas

Pieno muziejus Sieksatėje

Jei smalsu sužinoti daug naujų ir įdomių dalykų apie pieną, pati tinkamiausia vieta tam - Sieksatės pieno muziejus. Apsilankę jame sužinosite, kaip separuojamas pienas, kaip sukamas sviestas, ir kur geriausia jį laikyti. Kaip atsiranda pienas, papasakos kalbanti karvutė. Smalsiausieji galės patys pabandyti pamelžti karvę, pasukti sviestą ir jo paragauti.

Organizatorių archyvas

Paviluosto kraštotyros muziejus ir laivų ekspozicija

Muziejus puikuojasi unikaliais eksponatais: XVIII amžiaus kaltinėmis bronzos segėmis, juostomis, žvejybos įrankiais, paviluostiškių surinktais gintarais ir fosilijomis. Šalia esančiame „Laivų name" (lv. Laivu māja) rasite kur kas didesnių eksponatų. Nepraleiskite progos paragauti šviežiai rūkytos žuvies ir keptos „Ievlejās" duonos.

Organizatorių archyvas

Etnografinė sodyba „Zvanītāji" Rucavoje

Improvizuota vakaronė ar pietūs su dainomis ir šokiais - tai savo lankytojams gali pasiūlyti etnografinė sodyba „Zvanītāji". Sudominti turėtų rucaviečių kulinarinis paveldas - čia sukamas baltas sviestas ir kepamas ypatingas bulvių plokštainis. Jei to būtų maža, galima užsisakyti ir Seimo pietus.

Organizatorių archyvas

Ekspozicija „Viskas apie kolūkius" buvusio kolūkio „Suvorovs" ll patalpose

„Putniniuose" (Tadaikiai, Priekulės savivaldybė) kadaise gyvavusio kolūkio tarnybinės patalpos atgijo naujam gyvenimui, - jose įrengta ekspozicija, primenanti lankytojams sovietmečiu gyvenusių žmonių realijas ir kasdienybę. Bus galimybė pakiloti kūjį ar kurį kitą sunkų darbo įrankį, įsijausti į ano meto kasdienius rūpesčius, užsukti į senąją kalvę.

Poilsiavietė „Kamenes"

Laikas įkvėpti gryno oro! Poilsiavietė „Kamenes" kviečia apsilankyti ir atsiduoti poilsio oazei. Nesvarbu, ar tai lėtas supimasis ant sūpuoklių, ar leidimasis nuo kalno, žaidimas šaškėmis ar riču raču (stalo žaidimas), nusileidimas lynu, klaidžiojimas labirintu ar pusiausvyros laikymas ant rąsto, - visa tai atitrauks jus nuo kasdienių rūpesčių. Sudominti turėtų ir senovinių automobilių kolekcija. Po aktyvaus poilsio dieną palydėti galima prie ugniakuro ar susiruošus pikniką ant pievutės.

Organizatorių archyvas

Jodinėjimas žirgais ir nusileidimas lynu „Jura staļļi"

Ekskursija po arklides, jodinėjimas ant žirgų, pasivažinėjimas karieta, - širdis tikrai ras iš ko pasirinkti! Didžiausius nutrūktgalvius kviečiame išbandyti jėgas ant kabančių lynų (nusileisti jais), - jūsų lauks septynios kliūtys ir du nusileidimo lynai. Nebus nuskriausti ir patys mažieji, - jiems įrengta speciali trasa. Atgauti jėgas ir prisikimšti pilvus po aktyviai praleistos dienos bus galima „Ivetas ķēkī" (lt. „Ivetos virtuvėje") arba čia pat įsitaisius ant pievutės su lėkšte „Koubojaus sriubos" rankose.

Organizatorių archyvas

Laukiniai arkliai ir stumbrai gamtos parke „Pape"

Susipažinti su laukinių arklių ir stumbrų, pakeitusių tenykštės gamtos veidą, gyvenimu galima lėtai žingsniuojant po gamtinio parko „Pape" platybes. Nepravažiuokite pro šalį!

Organizatorių archyvas

Informacinė pažintinė ekspozicija apie Durbės ežerą

Tai atraktyvus ir įdomus būdas susipažinti su Durbės ežero susidarymo istorija, besitęsiančia nuo ledynmečio iki šių dienų.

Vandens turizmo pasiūlymai Liepojoje

Dar neteko plaukti Liepojos prekybos ir miesto įtvirtinimų kanalais? Dar nepažinti žemutinės Kuržemės upės ir ežerai? Tuomet pats laikas su jais susipažinti! Galima pasirinkti šešiavietes pripučiamas valtis, kanojas, baidares ar kajakus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis