Minkštutėlis obuolių pyragas

Skanus, lengvai pagaminamas obuolių pyragas.

Minkštas obuolių pyragas


Sudėtis:


500– 600 g obuolių;


2 šaukštai cinamono;


1 šaukštas cukraus;


150 g kambario temperatūros sviesto;


300 g cukraus;


1 didesnės citrinos trinta žievelė;


2 kiaušiniai;


200 ml pieno;


300 g kvietinių miltų;


3 šaukšteliai kepimo miltelių;


prieš patiekiant reikės vanilinių ledų.


Papuošti:


cukraus miltelių.


Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Obuolius nulupkite, išvalykite, padalykite į keturias dalis, supjaustykite plonais griežinėliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.


Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais (arba išklokite kepimo popieriumi). Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi. Po vieną sudėkite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir sudėkite į sviesto ir kiaušinio plakinį. Supilkite pieną, suberkite trintą žievelę, išmaišykite.


2/3 tešlos sudėkite į formą, ant viršaus sudėkite obuolių griežinėlius, supilkite kitą tešlą. Kepkite 45–55 min. Norėdama patikrinti, ar iškepė, įsmeikite degtuką. Jei ištrauktas lieka švarus, pyragas iškepęs. Apibarstyti cukraus milteliais.


Ir kitą dieną bus minkštas ir sultingas...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis