Visos savaitės vaiko užkandžių meniu: vienos šeimos patirtis

(1)

Rūtai Dvareckienei, beveik septynerių Elzės Marijos ir beveik trejų dvynukų – Benedikto ir Kristijono mamai, dėžučių klausimas kilo prieš trejus metus, kai vyresnėlę išleido į darželį–mokyklėlę. Prancūzų mokyklėlė turėjo taisyklę – vaikai atsineša priešpiečius. 


„Įdedu maisto, o duktė viską namo parneša. Iš pradžių užkandžius dėdavau į pirmą po ranka pasitaikiusią maistui tinkamą dėžutę. Skirtingus produktus vyniodavau į foliją. Elzei taip netiko: maisto net neišvyniodavo. Pradėjau sukti galvą, kaip produktus gražiai atskirti, estetiškai patiekti. Idėjų ieškojau ir internete. Taip atradau „Bentology living“ – tai dviejų amerikiečių mamų sukurtos bento tipo užkandžių dėžutės. Tiesą sakant, tai daugiau nei dėžutes – tai sveikų užkandžių sistema, kuri labai palengvina gyvenimą. 


Bento užkandžių dėžutėje maistas dedamas porcijomis į tam skirtas penkias mažesnes dėžutes (arba skyrelius). Vienoje būtinai turi būti turintieji baltymų (mėsa, žuvis, pieno produktai), kitoje – viso grūdo produktai (duona, džiūvėsėliai ir pan.), trečioje – vaisiai, ketvirtoje – daržovės, o penktoje, pačioje mažiausioje, – sveikų riebalų šaltinis (sėklos, džiovinti vaisiai, riešutai). Kai turi sistemą, dėžutė „susidėlioja“ per penkias minutes. Pabandykite.“ 


PIRMADIENIS. Sotusis rinkinukas


Vytinto kumpio ir sūrio suktinukai;


Pomidoras;


Salotos lapas;


Duona su saulėgrąžomis;


Agurko griežinėliai;


Džiovinti vaisiai;


Riekelėmis pjaustytas obuolys;


Smeigtukai su pandomis nuotaikai pakelti.


PIRMADIENIS
PIRMADIENIS
Dainius Labutis



ANTRADIENIS. Pilnas šaukštas


Prinokusio avokado puselė, nubarstyta saulėgrąžų sėklomis;


Natūralus saldintas jogurtas;


Avietės;


Džiovinta duonelė;


Džiovintų uogų ir riešutų mišinys;


Šaukštelis avokado minkštimui skobti, jogurtui semti.


ANTRADIENIS
ANTRADIENIS
Dainius Labutis



TREČIADIENIS. Trekšt trekšt


Traškūs salotų lapai ir raudonos saldžiosios paprikos griežinėliai;


Braškės (be kotelių ir lapelių);


Natūralus saldintas jogurtas;


Virto kumpio kubeliai;


Džiovinta duonelė;


Sauja džiovintų vaisių ir riešutų mišinio.


TREČIADIENIS
TREČIADIENIS
Dainius Labutis



KETVIRTADIENIS. Skaniai kvepia 


Pomidorų ir mocarelos rutuliukų vėrinukai.


Baziliko lapeliai (dėl kvapo);


Trešnės;


Perpus perpjauta batono riekelė;


Salotos lapas;


Graikiniai riešutai.


KETVIRTADIENIS
KETVIRTADIENIS
Dainius Labutis



PENKTADIENIS. Elzės mėgstamiausias 


Sviestu pertepta prancūziška bandelė su kumpiu ir salotos lapu;


Slyviniai pomidorai;


Šilauogių ir mėlynių asorti;


Avižinis sausainis;


Saujelė įvairių riešutų.


PENKTADIENIS
PENKTADIENIS
Dainius Labutis


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis